• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslegimi sevmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay bu bendiimm asla asla asla sinif öğretmeni olmam diyordum ağlaya ağlaya gittim üniversiteye staja kadar cocuklari sevmem derdim stajda farkettim ki ben cocuklari seviyormuşum sevmediğim şey ilgisiz ebeveyermiş bana öğretmen olacaksın diye baskı kurulmasıymış 😂

siz cozmussunuz,
benim bir tanidigim da mudur yardimcisi oldu, simdi sirket yonetir gibi okul yonetiyor ve ders anlatmaktan daha fazla keyif aliyor.

Ay bu bendiimm asla asla asla sinif öğretmeni olmam diyordum ağlaya ağlaya gittim üniversiteye staja kadar cocuklari sevmem derdim stajda farkettim ki ben cocuklari seviyormuşum sevmediğim şey ilgisiz ebeveyermiş bana öğretmen olacaksın diye baskı kurulmasıymış 😂
ben de mi öyleyim acaba ailem mesleğin var ne güzel falan diye yaptığından mı bi rahatlayamadım gitti :eek: pek sanmıyorm ama.

Ama muhandisligin soyle bir artisi var,
gercekten yan alani cok.
Benimle birlikte mezun olan arkadaslarimdan bankada calisan da var, reklamcida calisan da var, hatta birisi de acunla birlikte Survivorda, kablo falan cikarsa takiyor iste, kalan surede tatil mode :KK53:

ama herkesin zevk alabileceği bir meslek değil..

sen biliyorsun zaten beni matematik zekam yok:)) inekleyip kazanıp okusam bile bana hitap edip beni mutlu edecek bir meslek değil benim için..
ona bakarsan işletme iktisattan mezun olanında yan dalı çok:KK53:

Henüz resmi adımları atmadım canım ama onlar en kolayı emin ol 2 saatlik iş bi şirket kurmak önemli olan kafada bitirmek korona hayatımızdan çıkarsa inşallah resmi adımları da atacağım 🙏
Ne iş yapacaksınız ?

öyle değil ben çalışkanımdır 4 yılda bitirdim ama sevmeden diplomamı alayım diye. iş hayatı okuldan daha zor geldi sevmeyince iyi yerlere gelen arkadaşlarım var aynı seviyedeydik okulda ama ben zorla yapıyordum biraz o da şimdi çıkıyor işte

bence önce şu ayrımı yapabilmeniz lazım. okul ve okuldaki başarı ile iş hayatı asla alakalı değil. işi sevmemekten ziyade iş hayatında birilerinin yükselmesi, sizin istediğiniz gibi yükselmemeniz temel sorun olabilir mi ?
ayrıca sektörde okulla birebir iş olmuyor. bunu da iyice benimsemek lazım. okul kişiye bakış açısı verir. asıl meslek sektörde öğrenilir.
ben kimya mühendisiyim, ilaç firmasındayım, makina mühendisi gibi çalışıyorum. 9 yıldır çalışıyorum her 3 yılda bir terfi aldım misal. kimya mühendisliği ile alakası çok olmayan ama temel mühendislik mantığını kullandığım bir işim var.
ama kimya mühendisliği okudum diye gidip laboratuvarda çalışsaydım mutsuz olurdum.
sizinki buna benzer mi diye kendi örneğimi verdim.

Ama muhandisligin soyle bir artisi var,
gercekten yan alani cok.
Benimle birlikte mezun olan arkadaslarimdan bankada calisan da var, reklamcida calisan da var, hatta birisi de acunla birlikte Survivorda, kablo falan cikarsa takiyor iste, kalan surede tatil mode :KK53:

kimse alınmasın ama bişey dicem:
mühendis kafasına sahip insan dediğin gibi her işi hallediyor bir şekilde. banka finans vs tabi mba gibi destekler istiyor ama bir sürü alanda başka eğitimler almadan çalışabiliyorsun.

Kardeşim Marmara bilgisayar mühendisliği okudu. Okurken daha şirketler aldı kadrosuna hem çalıştı hem okudu. Çalıştığ şirkette kademe atladı maaşı arttı çok iyi yerlere geldi. Ama mutlu değildi. Diğer kardeşimle ben öğretmeniz bize özenirdi, mis gibi çalışma saatiniz belli kendinize vakit ayırıyorsunuz, benim ne zaman çalıştığım kaçta gidip geldiğim belli değil bıktım usandım derdi. Gecenin ikisinde patronu arar acil iş verirdi. Sorumlu olduğu grubu vardı onlar kendilerine verilen görevleri yapmazdı, lider kardeşim olunca da milletin işini yapar herkesten fazla çalışırdi ama kimse anlamasin arkadaşlarına yazık olur diye saklardı. Sonucunda ne oldu istifa edip ayrıldı şirketten. Üç yıldır da çalışmıyor, çalışmaya çabası yok çünkü mesleğini sevmiyor. Şimdilerde başvuru yapıyor bu sefer de izin süredir çalışmadığı için de referans vereceği yerler çok sınırlı kalıyor, iş görüşmeleri olumsuz sonuçlanıyor.
Mühendissiniz diye sevmek zorunda değilsiniz. Yaşınız genç, ilgi alanınız neyse o yönde bir üniversite okuyup meslek kazanabilirsiniz.

bence önce şu ayrımı yapabilmeniz lazım. okul ve okuldaki başarı ile iş hayatı asla alakalı değil. işi sevmemekten ziyade iş hayatında birilerinin yükselmesi, sizin istediğiniz gibi yükselmemeniz temel sorun olabilir mi ?
ayrıca sektörde okulla birebir iş olmuyor. bunu da iyice benimsemek lazım. okul kişiye bakış açısı verir. asıl meslek sektörde öğrenilir.
ben kimya mühendisiyim, ilaç firmasındayım, makina mühendisi gibi çalışıyorum. 9 yıldır çalışıyorum her 3 yılda bir terfi aldım misal. kimya mühendisliği ile alakası çok olmayan ama temel mühendislik mantığını kullandığım bir işim var.
ama kimya mühendisliği okudum diye gidip laboratuvarda çalışsaydım mutsuz olurdum.
sizinki buna benzer mi diye kendi örneğimi verdim.
katılıyorum okurken bir şekilde bitirdim çalışırım da diyordum ama öyle değil sevmeden yapılmıyor. sevdiğim bir yan dalını bulursam olabilir ona da epey efor lazım bana da cesaret lazım ben ilk planda bunları öğreneceğim restini çekmem lazım biraz yoksa beni işe almazlar ki yan dalları bilmezken.

Kardeşim Marmara bilgisayar mühendisliği okudu. Okurken daha şirketler aldı kadrosuna hem çalıştı hem okudu. Çalıştığ şirkette kademe atladı maaşı arttı çok iyi yerlere geldi. Ama mutlu değildi. Diğer kardeşimle ben öğretmeniz bize özenirdi, mis gibi çalışma saatiniz belli kendinize vakit ayırıyorsunuz, benim ne zaman çalıştığım kaçta gidip geldiğim belli değil bıktım usandım derdi. Gecenin ikisinde patronu arar acil iş verirdi. Sorumlu olduğu grubu vardı onlar kendilerine verilen görevleri yapmazdı, lider kardeşim olunca da milletin işini yapar herkesten fazla çalışırdi ama kimse anlamasin arkadaşlarına yazık olur diye saklardı. Sonucunda ne oldu istifa edip ayrıldı şirketten. Üç yıldır da çalışmıyor, çalışmaya çabası yok çünkü mesleğini sevmiyor. Şimdilerde başvuru yapıyor bu sefer de izin süredir çalışmadığı için de referans vereceği yerler çok sınırlı kalıyor, iş görüşmeleri olumsuz sonuçlanıyor.
Mühendissiniz diye sevmek zorunda değilsiniz. Yaşınız genç, ilgi alanınız neyse o yönde bir üniversite okuyup meslek kazanabilirsiniz.
teşekkür ediyorum kardeşiniz epey başarılıymış ben o kadar bile çabalayamadım ama anlayabiliyorum gerçekten yaşama enerjisi kalmıyor öyle bir konumda.

Yanlış anlamayın ama sımarık gibi algılanmak istemediğim icin mesleğimi söylemiyorum demişsiniz de asıl söylemediğiniz icin bu şekilde algılanıyorsunuz.
Ne yani Cumhurbaşkanı falan mısınız ki insanlar vaaaay beee desin.

Mühendis demiş arkadaslar sizin icin Ee yani? Diyor insan.
Binlerce kişinin oldugu okuduğu bölüm meslek zaten , sıradan yani..
Öyleyse zaten sıkılmanız normal çok sıkıcı :)

Yanlış anlamayın ama sımarık gibi algılanmak istemediğim icin mesleğimi söylemiyorum demişsiniz de asıl söylemediğiniz icin bu şekilde algılanıyorsunuz.
Ne yani Cumhurbaşkanı falan mısınız ki insanlar vaaaay beee desin.

Mühendis demiş arkadaslar sizin icin Ee yani? Diyor insan.
Binlerce kişinin oldugu okuduğu bölüm meslek zaten , sıradan yani..
Öyleyse zaten sıkılmanız normal çok sıkıcı :)
öyle demedim ben hadi neyse son bir kez açıklayayı şımarık diyecek olanlar SADECE AİLEM VE ÇEVREM sizler değil.

teşekkür ediyorum kardeşiniz epey başarılıymış ben o kadar bile çabalayamadım ama anlayabiliyorum gerçekten yaşama enerjisi kalmıyor öyle bir konumda.
Ben onun gözündeki mutsuzluğu görebiliyordum. O kadar çalıştım çabaladım iyi bir üniversiteye gittim siz benden daha iyi haldesiniz su anda derdi 🤣🤣
Sevilmeyen meslek en kötüsü. Gidiyorsun ama enerjin yok, hevesin yok. Umarım bir çıkış yolu bulursunuz 🙏🏻

iste bu butun dengeleri degistirir.... muhendislik nerde gozde meslek ayol aklim olsa isletme okurdum ahjsshjshs kafayi yemek icin iyi bolum ama
Öyle deme kıskanırlar kimse öğrenmemeli sır gibi sakladığına göre Türkiye’de bir tek arkadaş mühendis çünkü bulunmaz hint kumaşı olduğu icin .. :D

farkındayım empati yapamayacaksınız da zor kazandığım 4 yılda bitirdiğim bölümü ailem ne kadar emek verdiğimi gördü ve onlar da emek verdi istersem temizlik işçisi olayım emek verilen bir şeyi bırakmak şımarıklık olarak görülebilir ailede.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X