• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslegimi sevmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de aynı dertten muzdaribim yaptığım işi sevmiyorum sevmeye çabalasam da çalıştığım insanlar sağolsun daha da soğuyorum sıfır istek. O yüzden kendime başka bi alanda bi yol çizmeye başladım inşallah kendi işime odaklanacağım. Milletin kahrını çekip onlara para kazandırmaktansa kendi işimin köpeği olur çalıştığım kadar kazanırım diye düşünüyorum yoksa böyle hayat geçmeyecek

başladınız mı ne kadar güzel. ilham veren örnekler bunlar hep ben de kendi kendime bir şeyler yapsam bile daha iyi diyorum bazen cesaret lazım ama teşekkür ederim çook.

Mühendis mi ?
Bi şımarıklık görmedim ben
Zaten artık yoldan geçen 10 kişiden 5 i mühendis.
ODTÜ Boğaziçi değilse omlarsa bile pek çok alana yönelebilir.

Welcome to Turkey kim istediği mesleği yapıyor ki ? Öyle şanslı bir güruh var mı ? Şımarıklık değil asla önemli olan isi sevmediğiniz halde en iyi sekilde yapmaya çalışmanız seviyorum diyenleri de görüyoruz. Bence 2.üniversite okuyun açıktan veya 2.öğretim er ya da geç istediginiz mesleği yaparsiniz. Ama bir de şöyle bir durum var acaba istediğiniz meslek kisiliginize uygun mu ? Ben de veteriner hekim olmayı çok istiyorum mesela ama hayvanlarla çok bağ kuruyorum hayvan ameliyatta ölse toparlanamam gibi gibi.. Bence bir rehberlik servisinden yararlanin hangi meslek ilgi ve kisiliginize uygun belirleyin

başladınız mı ne kadar güzel. ilham veren örnekler bunlar hep ben de kendi kendime bir şeyler yapsam bile daha iyi diyorum bazen cesaret lazım ama teşekkür ederim çook.
Henüz resmi adımları atmadım canım ama onlar en kolayı emin ol 2 saatlik iş bi şirket kurmak önemli olan kafada bitirmek korona hayatımızdan çıkarsa inşallah resmi adımları da atacağım 🙏

Mesleği sır gibi sakladığınız için insanlar ona takıldı şu anda, en başta yazsanız yorum yapıp fikir verip gidecekti büyük çoğunluk. Her neyse.

26 yaş geç kalınmış bir yaş değil. Eğer yapmak istediğiniz bir iş varsa yeniden o bölüme girip okuyabilirsiniz. Veya okuduğunuz bölümle bağlantılı başka bir bölüm okursanız gördüğünüz ortak dersler silinir ve Üstten dersler alarak üniversiteyi daha erken bitirebilirsiniz. Açık öğretim okuyup bir yandan geçici bir işe girip kendinize katkı sağlayabilirsiniz. Halk eğitim kurslarına gidip kendinizi geliştirebilir veya istediğiniz bir alanda uzmanlaşmak için araştırmalar yapabilirsiniz.

Özelden mi yazdı

hayır eski konularına baktım..

konu sahibesi her gözde meslek herkese hitap etmez elbette..
genelleme yapmışsınız ama herkesin okumak isteyeceği bir bölüm diye ilk hatanız bu. ben istemem mesela herkes ister sanıp kendinizde tuhaflık aramanız tuhaf. kendinizi ezik hissetmeniz tuhaf.. bir sürü insan vardır elbet benim gibi mühendislik istemeyecek.. normal bir durumun içindesiniz yani.

Welcome to Turkey kim istediği mesleği yapıyor ki ? Öyle şanslı bir güruh var mı ? Şımarıklık değil asla önemli olan isi sevmediğiniz halde en iyi sekilde yapmaya çalışmanız seviyorum diyenleri de görüyoruz. Bence 2.üniversite okuyun açıktan veya 2.öğretim er ya da geç istediginiz mesleği yaparsiniz. Ama bir de şöyle bir durum var acaba istediğiniz meslek kisiliginize uygun mu ? Ben de veteriner hekim olmayı çok istiyorum mesela ama hayvanlarla çok bağ kuruyorum hayvan ameliyatta ölse toparlanamam gibi gibi.. Bence bir rehberlik servisinden yararlanin hangi meslek ilgi ve kisiliginize uygun belirleyin
öyle servisler var mı bilmiyordum okullarda falan var diye biliyorum sadece. teşekkür ediyorum

genelleme yapmışsınız ama herkesin okumak isteyeceği bir bölüm diye ilk hatanız bu. ben istemem mesela herkes ister sanıp kendinizde tuhaflık aramanız tuhaf. kendinizi ezik hissetmeniz tuhaf.. bir sürü insan vardır elbet benim gibi mühendislik istemeyecek.. normal bir durumun içindesiniz yani.
herkes demedim ki zaten...

Mesleğimi sevemiyorum, okurken de sevmiyordum ama bitirdim. Bir çok insanın da istediği bir meslek aslında burada söylemeyeceğim ama. simariklik mi yapıyorum diyorum bazen ama gerçekten sevemiyorum bu yüzden iş ortamında falan da çok istekli degilim, Eziyet gibi geliyor ki normalde başladığım isi bitirmeyi severim isimi dikkatli yaparim. Arkadaşlarıma bakıyorum liseden falan. Istedikleri bölüme gitmiş olanlar çok iyi yerlerde su an ben de isteyerek yazdım ama biliyorsunuz genelde is kolay bulunur diye beynine giriyorlar insanin aile hocalar vs. Bence 17 yas böyle bir tercih yapmak için çok çok küçük Ben de öyle tercih ettim.

26 yasimdayim ne yapmaliyim bilmiyorum gerçekten.aileme de açıklayamıyorum bu durumu o kadar okuttuk ne güzel mesleğin var diyecekler. Acı çekerek yoluma devam mi etmeliyim bilemiyorum alışır miyim sizce biraz çalışsam. Bu aralar issizim ama is aramak bile gelmiyor içimden sevmediğim için.
Merhabalar,

Şöyle bir baktım da meslek söylenmemiş, tahminle başlayayım bence siz mühendissiniz :) Kendime de benzettim bir an. Okul biter bitmez işe girdim, iyi bir üniversitede yüksek lisansa başladım. Tez sunumumdan önceki gün hala "Ben neden sayısal seçtim, ben eşit ağırlık seçmeliydim" diye yakınıyordum, tam da sizin yaşınızda. 8 yıllık meslek hayatımda 3 iş değiştirdim ve 3'ü de bambaşka sektörlerdi. Şu an yaptığım işi ise ne kadar daha yaparım bilmiyorum, 4 senem bitti, benim mesleğimden olup bu işi yapan çok az kişi var mesela. Bambaşka, okulda bile hiç dersini almadığım, öğrenmediğimiz konular. Ve tuhaf bir şekilde seviyorum da, ortaya çıkan şeyi görmek mutlu ediyor. Ama hala diyorum, ben sayısal seçmemeliydim diye..

Hani demişsiniz ya bölümüm çok mezun verdi, ama bölümünüzün yan dallarına ne kadar hakimsiniz? Yapabileceğiniz tek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Farklılıkları arayın, deneyin, işe girin çıkın gerekirse. Tabi ki geç değil başka tercihler için ama daha tam olarak denememişsiniz.

ne mühendisi acaba?

mesleğinizin ne olduğunu söylerseniz, aynı mesleği yapanlar belki içerisinde farklı alanlar önerebilirler size.
bu yüzden sorulabileceğini düşünebilirdiniz mesela..
zaten anladığım kadarıyla neyi sevip yapmak istediğinizle alakalı da net bir fikriniz yok.
burada yorum isterken bu tip detayları vermezseniz insanlardan sağlıklı yorum da alamazsınız elbette.
ha tek derdiniz bu saatten sonra tekrar üniversite okunur mu ise, insan 50 yaşında bile gider üniversite okur, örnekleri var.
ama bu soru için de mesleğimi söyleyemem gizemine gerek yoktu bence.
ayrıca neden ezik hissedeceksiniz onu da anlayamadım ? okuyan herkes çok iyi işler buldu siz kötü yerlerde mi çalıştınız ? bölümden çok düşük ortalama ile zar zor mu mezun oldunuz ?
çok kolay bir bölüm okudunuz ama okul mu uzadı ?
haliyle bunlar geliyor insanın aklına.

tam olarak sevmediginiz nedir?

ornek vereyim,
atiyorum ilkokul ogretmenisiniz ama cocuklari sevmediginizi fark ettiniz.
Ay bu bendiimm asla asla asla sinif öğretmeni olmam diyordum ağlaya ağlaya gittim üniversiteye staja kadar cocuklari sevmem derdim stajda farkettim ki ben cocuklari seviyormuşum sevmediğim şey ilgisiz ebeveyermiş bana öğretmen olacaksın diye baskı kurulmasıymış 😂

mesleğinizin ne olduğunu söylerseniz, aynı mesleği yapanlar belki içerisinde farklı alanlar önerebilirler size.
bu yüzden sorulabileceğini düşünebilirdiniz mesela..
zaten anladığım kadarıyla neyi sevip yapmak istediğinizle alakalı da net bir fikriniz yok.
burada yorum isterken bu tip detayları vermezseniz insanlardan sağlıklı yorum da alamazsınız elbette.
ha tek derdiniz bu saatten sonra tekrar üniversite okunur mu ise, insan 50 yaşında bile gider üniversite okur, örnekleri var.
ama bu soru için de mesleğimi söyleyemem gizemine gerek yoktu bence.
ayrıca neden ezik hissedeceksiniz onu da anlayamadım ? okuyan herkes çok iyi işler buldu siz kötü yerlerde mi çalıştınız ? bölümden çok düşük ortalama ile zar zor mu mezun oldunuz ?
çok kolay bir bölüm okudunuz ama okul mu uzadı ?
haliyle bunlar geliyor insanın aklına.
öyle değil ben çalışkanımdır 4 yılda bitirdim ama sevmeden diplomamı alayım diye. iş hayatı okuldan daha zor geldi sevmeyince iyi yerlere gelen arkadaşlarım var aynı seviyedeydik okulda ama ben zorla yapıyordum biraz o da şimdi çıkıyor işte

Ama muhandisligin soyle bir artisi var,
gercekten yan alani cok.
Benimle birlikte mezun olan arkadaslarimdan bankada calisan da var, reklamcida calisan da var, hatta birisi de acunla birlikte Survivorda, kablo falan cikarsa takiyor iste, kalan surede tatil mode :KK53:

Ama muhandisligin soyle bir artisi var,
gercekten yan alani cok.
Benimle birlikte mezun olan arkadaslarimdan bankada calisan da var, reklamcida calisan da var, hatta birisi de acunla birlikte Survivorda, kablo falan cikarsa takiyor iste, kalan surede tatil mode :KK53:
bu biraz cesaret istiyor işte yan alanlarda tutunmak kolay değil bi atlamak lazım karar verip bu cesarete ihtiyacım var benim yine hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum galiba.

ailemden bahsediyorum daha çok ve çevrem kolay kazanmadım onlar da biliyorlar emeğine yazık derler.
Tahminen Itü bilgisayar veya matematik mühendisliği mezunsunuz. Çalışma alanınız yazılım, iş analistliği vb. Sevmemiş olabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X