Meslek değişimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cicek Kiz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2018
7.175
21.636
348
İyi akşamlar arkadaşlar, sizlere eşimle birlikte danışmak istediğimiz bir durum var. Yorumlari eşimde okuyacak
Eşim 34 yaşında, şuanda bulunduğu meslekten cok yoruldu, yıprandı ama en önemlisi emeklilik sonrası bizi maddi anlamda zorlayacağı için meslek değistirmeye karar verdi ve üniversite sınavlarına hazırlanmaya başladı. Suan için ilk hedef eczacılık ama rakipleri gibi yeteri kadar çalışamayacağı için mühendislik düşünebilirim diyor. Makina veya mekatronik mühendisliği tercihi. Yani 40 yaşında mühendis olacak. Mühendis olan arkadaslarım, eşimin o yaştan sonra iş bulması zor olur mu? Zaten hedef, mesleğini edindikten sonra yurt dışına gitmek ama ya gidemezse? Ülkemizde yaşı büyük oldugu icin iş vermeme durumlari olabilir mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Yurtdışı düşünüyorsa yazılım ya da işletim mühendisliği daha mantıklı sanki en rahat o meslekte arkadaşlarım iş buldu yurtdışında. Diğerleri çok zorlandı.
Evet yazılımda düşünebilir mantıklı onuda araştıralım. Cevabınız için teşekkür ederim 🙏

suanki meslegi nedir? yani atiyorum makine muhendisi oldu, 40 yasinda hic tecrubesi olmayan birini ise almasi icin isverene ne sunacak?

atiyorum su an zaten teknik bir meslegi varsa bence mantikli olur, bilgisi vardir zaten. degilse turkiyeyi dusunerek muhendislik secmesin, yurt disi icin belki.

Şuanki mesleği ne? Bağlantı kurup iş bulmasina yardimci olabilecek bir cevresi varsa olabilir ama yoksa hic deneyimsiz 40 yasinda muhendis ben bilemedim.

Ben mesela asciyim. Gida muhendisligi okusam hemen bulurum is, cunku sektorde cevrem genis.
Cok daha gecerli muhendisliklerde bulamam.

Arkadaşlar söylemiş. Yazılım vs. gibi alanlar dışında başka bir şey okumasın. Vakit kaybı olur. En iyi üniversitelerden mezun mühendis tanıdıklarım var. Çok zor iş buldular. Maaşlar da düşük.

Açık olayım arkadaşlarımın çoğu mühendis ve iyi bir dereceyle mezun olmalarına rağmen çok zor iş buldular. 2,500 ile çalışmaya başladılar. Ama şu an iyi yerdeler bir makine mühendisi arkadaşım ford a girdi çalışıyor. Ama çok zorluklar yaşadılar çoğu mühendis iş bulamıyor her yerde mühendislik fakültesi açıldı neredeyse barajı geçen mühendis oluyor. Yaşından dolayı bulamaması bir gerçek olucak ama tabiki bu işler nasiptir. Ama sağlık alanını öneririm. Hem mühendislik özellikle makine çok zor bir bölüm altından kalkabilir mi?

Açık olayım arkadaşlarımın çoğu mühendis ve iyi bir dereceyle mezun olmalarına rağmen çok zor iş buldular. 2,500 ile çalışmaya başladılar. Ama şu an iyi yerdeler bir makine mühendisi arkadaşım ford da çalışıyor. Ama çok zorluklar yaşadılar çoğu mühendis iş bulamıyor her yerde mühendislik fakültesi açıldı neredeyse barajı geçen mühendis oluyor. Yaşından dolayı bulamaması bir gerçek olucak ama tabiki bu işler nasiptir. Ama sağlık alanını öneririm. Hem mühendislik özellikle makine çok zor bir bölüm altından kalkabilir mi?
+1

Kardeşim İtü inşaat, kuzenim Yıldız makine mezunu. Kaç ay işsiz gezdiler. Yaşları küçük olduğu için az maaşa tamam dediler ama 40 yaşında evli, belki çocuklu birinin o maaşlara çalışabileceğini sanmıyorum.

Mesleği ne özel sektör mü? Hiçbir sey için geç kalmış sayılmazsınız. Ben önce özelde, sonra devlet kurumunda çalıştım, çalışıyorum yaşım 38 ve halen çok gencim 😀 Bulunduğum bölge beni biraz zorladı ve hukuk için başlangıç yaptım ama, plansız gebelik ve pandemi engeli çıktı. Yani ne bileyim ben halen doyamadım meslek edinmelere. 😀 O yaşlarda mühendislerlede çalışıyorum. 1-2 sene öncesi iş başı yapan var ama park bahçelere bağlı olanlar bizim kurumda. Benim birim farklı ama, aynı binadayız.

Eczacılığın eskisi kadar getirisi yok bildiğim kadarıyla. O vergi rekortmeni eczacılar eskidendi. Eczaneyi açmak çok masraflı, amorti etmesi yıllar sürer

Yazılım + İngilizce de bilirse çok rahat iş bulur. Hatta bi arkadaşımız evden çalışıyor ve baya iyi gelir kaynağı
o da zor yani ben sektorun icinde oldugum icin biliyorum, ya cok cok iyi bir okulu bitirip gercekten iyi sirketlerde calisacak ya da aldigi maas turkiyeye denk olacak. cunku yurt disinda da hintli/pakistanlilar bu yazilim sektorunu ele gecirmis durumda. bizim 3e yaptigimiz isi adam 1e yaptigi icin turkiye gibi ulkelerden is alacak olanlarin onu kapaniyor. adamlar her yerde ve ucuzlar, kimse onlar dururken basit isler icin baskasini secmiyor. buyuk isler icin de iyi okul araniyor.

suanki meslegi nedir? yani atiyorum makine muhendisi oldu, 40 yasinda hic tecrubesi olmayan birini ise almasi icin isverene ne sunacak?

atiyorum su an zaten teknik bir meslegi varsa bence mantikli olur, bilgisi vardir zaten. degilse turkiyeyi dusunerek muhendislik secmesin, yurt disi icin belki.
Eşim sağlık memuru. Öncelikli hedef yurt dısı. Ama olmazda Türkiyede çalismak zorunda kalırsa iş bulma durumlarini merak ettigimiz icin sorduk.
Yeni mezun biri ne sunacaksa eşim onlardan harici belki dil artısı olur o kadar

Yazılım + İngilizce de bilirse çok rahat iş bulur. Hatta bi arkadaşımız evden çalışıyor ve baya iyi gelir kaynağı
Ingilizce var, şuan Almanca ögreniyor. Yukarida bur uyede yazılim demiş hiç aklımızda yoktu eve gerçekten düsünulebilir

+1

Kardeşim İtü inşaat, kuzenim Yıldız makine mezunu. Kaç ay işsiz gezdiler. Yaşları küçük olduğu için az maaşa tamam dediler ama 40 yaşında evli, belki çocuklu birinin o maaşlara çalışabileceğini sanmıyorum.
Kesinlikle birde öyle kolay branşlarda değil. 5 sene okuyacak üstüne yaşı iyice ilerleyecek ve maaşlar çok düşük. Avukat arkadaşlarım bile komik rakamlarla işe girdiler. Artık iyi bir bölüm bile okusan fayda etmiyor. Aslında laborant branşı radyoloji gibi bölümlerde olabilir. Kpss puanları yüksek değildi diye aklımda kalmış

Şuanki mesleği ne? Bağlantı kurup iş bulmasina yardimci olabilecek bir cevresi varsa olabilir ama yoksa hic deneyimsiz 40 yasinda muhendis ben bilemedim.

Ben mesela asciyim. Gida muhendisligi okusam hemen bulurum is, cunku sektorde cevrem genis.
Cok daha gecerli muhendisliklerde bulamam.
Sağlık memuru. Iş bulma konusunda kimse yardım etmez malesef. Yeni mezun nasılsa eşimde oyle olacak tek artı belki dil olabilir

Verebileceğim tek tavsiye bir işi garantilemeden kendi işini bırakmasın. Nişanlım öyle bir hata yaptı işler planlandığı gibi gitmedi işsiz parasız kaldı. Depresyonun dibine vurdu. Çok zor dönemler geçirdik.

13 yıllık mühendisim, 40a yaklaştım. Bu saatten sonra uzman pozisyonunda iş aramak ağır gelir mesela, uzman mühendis maaşları kuş kadar. E hiç alan tecrübesi olmayanı da yönetici olarak işe almazlar. Bence eşiniz mühendislikten uzak dursun, eczacılığı zorlasın, hiç değilse biraz sermaye ile kendi işini kurar.
40dan sonra bu bölümleri okumak sanıldığı kadar kolay değil, eşiniz bunun da farkında mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X