meslek farkı

ya ne alakası var. eleştirmek kolay tabii. ben daha önce ailemden böyle bir tepki gördüm ve böyle düşündüm.

sen olsan ne yapardın onu sordum sana. ailenin görüşü ortadayken ne yapardın. ???

Bana değer veriyor, olgun, düşünceli demişsiniz bunların hiçmi önemi yok.Varsa yoksa para.Gerçekten seviyor olsaydınız bu şekilde hareket etmezdiniz .Yazdıklarınız bende soğuk duygusuz bir izlenim bıraktı en ufak bir üzülme bile yok.Madem maaş bu kadar önemliydi ta en baştan adamın zamanını çalmasaydınız.Bir nevi hakaret ettiniz küçük gördünüz onu.

arkadaşlar Antalyadan yazıyorum.2 aydır konuştuğum bir erkek arkadaşım var. ben öğretmenim ve atandım. 23 yaşındayız ikimizde. oda üniversiteyi bitirip askere gidip gelmmiş ve mali müşavirlik staj başlatma sınavını kazanmış. ve şu an da 1500 tl ye bir iş yerinde çalışıyor. stajını orada yapıyor. kendine ait ailesinden ayrı bir evi var.
ikimizde muhafazakar görüşe sahibiz. namazlarımızı elimizden geldiği kadarıyla kılıyoruz.

serseri biri değil. bana değer veriyor. gayet te olgun biri. düşünceli biri aynı zamanda. askere gitmeden evvel 3 yıl muhasebe ofisinde çalışmış.

ben ondan maaş olarak fazla kazanıyorum. onun mali müşavir belgesini alması için 3 yılı var.

kişiliğiyle ilgili problemim yok. hatta ailemin aradığı damat profiline sahip.

maaş konusuna takılmalımıyım. kendisi bu konular açıldığında üzülüyor. stres yapıyor kendine.

ama ben yinede fikir almak istedim.

Ben yeni mali müşavir oldum hem de 4 yıla patladı benim staj. Müşavirlik öğretmenlikten çok çok daha zor elde edilen bir meslek ve emin ol kazancı seninkini epey bi katlayacak 3 yıl sonra. Sen şimdi sabretmez ve parası az diye eyvallah çekersin, 3 yıl sonra başka kız gelir sefasını sürer. Kriterin para değil karakter olsun. Yeterli ölçüde para elbette önemli ama mahsettiğin kişi stajer müşavir.

ya ne alakası var. eleştirmek kolay tabii. ben daha önce ailemden böyle bir tepki gördüm ve böyle düşündüm.

sen olsan ne yapardın onu sordum sana. ailenin görüşü ortadayken ne yapardın. ???
evlilikler ticari ortaklık değildir ki.
sadece ve sadece para konuşmuşsun adamla.
üstelik 2 aylık ilişkide.
gerçi sevsen direnirdin kalbini de böyle kırmazdın adamın.
geleceği parlak önü açık bi mesleği var.bugün bin tl alsa bile ileride çok başarılı olacaktı.
bunu niye kabul edemicekmiş ailen anlamadım.
neyse maaşı sana denk adaylar bulursun inşallah.
cidden sadece maaşı mı kriter sizde ya valla hayret ettim

Mesleği senin mesleğinden daha güzel bence. İyi de kazanıyorlar diye biliyorum. Stajda bile 1500 alıyor daha ne, insanlar ev geçindiriyor o maaşla. Senden ayrılmış gerci, soyle doktor bir hanim yakisir eski sevgiline bence ;)

Ben yeni mali müşavir oldum hem de 4 yıla patladı benim staj. Müşavirlik öğretmenlikten çok çok daha zor elde edilen bir meslek ve emin ol kazancı seninkini epey bi katlayacak 3 yıl sonra. Sen şimdi sabretmez ve parası az diye eyvallah çekersin, 3 yıl sonra başka kız gelir sefasını sürer. Kriterin para değil karakter olsun. Yeterli ölçüde para elbette önemli ama mahsettiğin kişi stajer müşavir.

Meslektaşım benzer badireler atlatarak bu ünvanı kazanmaya haiz oldum. Sizi de tebrik ederim ..

Hanfendi hakir gördüğünüz meslekle çok daha fazla kazanacagına emın olun.. Ama denk değilmişsiniz cok iyi yapmıssınız ayrılmakla..

Meslektaşım benzer badireler atlatarak bu ünvanı kazanmaya haiz oldum. Sizi de tebrik ederim ..

Hanfendi hakir gördüğünüz meslekle çok daha fazla kazanacagına emın olun.. Ama denk değilmişsiniz cok iyi yapmıssınız ayrılmakla..

BEN HAKİR GÖRMEDİM.

ama kendiside mesleğinden emin konuşmadı. herşey olabilir dedi. kazancım seni geçedebilir , senden azda olabilir dedi.
kendide emin konuşmadıki ama.
hani o güveni vermedi yani.

BEN HAKİR GÖRMEDİM.

ama kendiside mesleğinden emin konuşmadı. herşey olabilir dedi. kazancım seni geçedebilir , senden azda olabilir dedi.

Şaka gibisin gerçekten. Maaşa göre eş seçmek ne kadar mantıklı sence?

Ne desin adam kesin olmayan birşeyi varsayımla anlatmış. Senin yaptığın hesaplara oda şok oldu demekki ayrıldı hemen.
Çokta iyi olmuş kendine senin kadar yüksek(!) bir öğretmen bul :mapus:

Mesleği neden aşağıladığınızı anlamadım. SMMM olmak şimdi çok zor. 4 sene üniversite (İİBF ve hukuk) okuması lazım, sonra 3 sene staj ama o staj için bile sınava giriyorlar. Ne kadar zor bişey aslında o mesleği elde etmek. Öğretmen ne yapıyor ki? Eğer ataması olan bir branştaysa kpss'ye hazırlanıyor,düzgünce bir sene hazırlanması yeter. Kıyasla bakalım kim daha çok çaba sarfediyor. Adam bi ofis açsa paraya para demez ileride.

BEN HAKİR GÖRMEDİM.

:KK57::KK57:

Siz en iyisi çalıştığınız yerden birini bulun.Sabit maaşlı bodrolu yoksa çok can yakarsınız.

ya mesleğini aşağılamadım ki. Şu an asgari ücrete düştü kazancı.

kendisi dedi. belgemi alıncada hemen herşey düzelmeyebilir dedi. yolunda gitmeyen şeyler olur, kazancım artmayabilir dedi kendisi.

ben şunu istiyorum. ben memurum ve işim ve maaşım günü gününe ve garanti. iyi de alıyorum. ama onda bunun garantisi yok ...oda en azından bana yakın birşeyler kazansın istiyorum. ama oda kesin konuşmuyor. kazanç olarak hemen herşey düzelmeyebilir diyor.

memur olsa işi garanti. işsiz kalma sorunuda olmayacak. o şekilde olsa güzelce geçiniriz. problem olmaz.
ama böyleyken sıkıntı yani.

benim kazancım garanti ama onunkisi değil.

(NOT: KİŞİLİĞİ KARAKTERİNİ TARTIŞMAYA AÇMADIM, ONLARLA İLGİLİ PROBLEM YOK. ONUNLA İLGİLİ KAFAMA TEK TAKILAN ŞEY; ONUN İŞİNİN GARANTİ OLMAMASI. HATTA KENDİSİDE GARANTİ VERMİYOR)

Birde geçen biriside tıp okuyorum arkadaşım fizyoterapist annem en aşağı tıpçı olsun istiyor.Sevgilimin fizyoterapist olması ilerde sorun olur mu diye konu açmıştı.:KK57::KK57:
Konu başlığıda bölüm farkı diye hatırlıyorum.Ne tesadüf .Kızların havası 1500 .:63:Onun sonu ne oldu acaba.Odamı terkedildi.

Son düzenleme:

kendisi dedi. belgemi alıncada hemen herşey düzelmeyebilir dedi. yolunda gitmeyen şeyler olur, kazancım artmayabilir dedi kendisi.

ben şunu istiyorum. ben memurum ve işim ve maaşım günü gününe ve garanti. iyi de alıyorum. ama onda bunun garantisi yok ...oda en azından bana yakın birşeyler kazansın istiyorum. ama oda kesin konuşmuyor. kazanç olarak hemen herşey düzelmeyebilir diyor.

memur olsa işi garanti. işsiz kalma sorunuda olmayacak. o şekilde olsa güzelce geçiniriz. problem olmaz.

(NOT: KİŞİLİĞİ KARAKTERİNİ TARTIŞMAYA AÇMADIM, ONLARLA İLGİLİ PROBLEM YOK. ONUNLA İLGİLİ KAFAMA TEK TAKILAN ŞEY; ONUN İŞİNİN GARANTİ OLMAMASI. HATTA KENDİSİDE GARANTİ VERMİYOR)
Arkadaşlığa başlarken özelde çalışanları direk eleyin.Hiç başlamayın yani.

Yani siz hayatinizda mali musavirler ne yapar, ne kadar kazanir, ne kadar talep gorur hic duymadiniz mi?

Mesela bir doktor gelip belli degil ne olacagi dese yine aynisini dusunur musunuz?

Adam stajyer oldugu icin normal bir durum degerlendirmesi yapmis, belki ofis acana kadar gececek sureden bahsetmis.

Ogretmenler de asgari ucretin 5 katini kazanmiyor, ustelik 30 yil ayni bantta kazaniyor. Yani komik duruma dusmussunuz, onun ogretmenlik ne ya demesi daha muhtemel bir para/prestij hesabi yapilacaksa.

Tabi o hesabi da yapmayin bana gore.

3 sene az kazanacak diye hey Allahım ya.. Böyle kadınlara denk gelen adamlara acıyorum harbiden.

Back
X