meslek farkı

benim eşim home ofis çalışıyor ve evlenirken bunu bilyordum. kendi mesleğini yapması için tekrar üniversite okuması lazımdı. biz evlendik okula başladı okul parası kira derken işleri azalmaya başladı ve ben ondan yüksek almaya başladım. ama aramızda hiç sorun olmadı. kaldı ki mali müşavirler stajda az alabilir ama belgeyi aldıklarında artık sen kendini kötü hissedersin.

Ben yaşlara takıldım yalnız evlilik ddüşünmek için çok erken değil mi?
Yani bana göre bi 3yıl falan beklemeniz lazım zaten bu süreçte de ne olacağı belli.olur az çok.

starj yaptığı için düşük ücret alıyor ki staj bitinceye kadar nerey girerse girsin düşük olacak daha sonra birden yükselecek
büre da çalışıyor olması çok büyük avantaj ileride smmm olsuğunda birçok sektörde muhasebe işlemlerini bildiği için önceliği olacak
stajı konusunda destekleyin büro da devam etmesine de destek verin... ileride rahat etmeniz için onun muhasebe bürosunda çalışması daha cazip

arkadaşlar Antalyadan yazıyorum.2 aydır konuştuğum bir erkek arkadaşım var. ben öğretmenim ve atandım. 23 yaşındayız ikimizde. oda üniversiteyi bitirip askere gidip gelmmiş ve mali müşavirlik staj başlatma sınavını kazanmış. ve şu an da 1500 tl ye bir iş yerinde çalışıyor. stajını orada yapıyor. kendine ait ailesinden ayrı bir evi var.
ikimizde muhafazakar görüşe sahibiz. namazlarımızı elimizden geldiği kadarıyla kılıyoruz.

serseri biri değil. bana değer veriyor. gayet te olgun biri. düşünceli biri aynı zamanda. askere gitmeden evvel 3 yıl muhasebe ofisinde çalışmış.

ben ondan maaş olarak fazla kazanıyorum. onun mali müşavir belgesini alması için 3 yılı var.

kişiliğiyle ilgili problemim yok. hatta ailemin aradığı damat profiline sahip.

maaş konusuna takılmalımıyım. kendisi bu konular açıldığında üzülüyor. stres yapıyor kendine.

ama ben yinede fikir almak istedim.
Kendini geliştirebilir hatta ileride sizden fazlada kazanabilir. Aranızdaki uyum iyi. Dert edilecek bir şey yok şu anda.

starj yaptığı için düşük ücret alıyor ki staj bitinceye kadar nerey girerse girsin düşük olacak daha sonra birden yükselecek
büre da çalışıyor olması çok büyük avantaj ileride smmm olsuğunda birçok sektörde muhasebe işlemlerini bildiği için önceliği olacak
stajı konusunda destekleyin büro da devam etmesine de destek verin... ileride rahat etmeniz için onun muhasebe bürosunda çalışması daha cazip

muhasebe bürosunda çalışmıyor. Şu anda şirkette çalışıyor. ama daha önce askere gitmeden muhasebe ofisinde 3 yıl çalışmış.

kesin şu kadar bu kadar kazanırım demiyor. herşey olabilir. artışda olabilir. ama olmayabilir de diyor.
burada benim görüşümü merak ediyor tabbbiiii.

artış olmazsa sen nasıl bir tavır takınacaksun.

çünkü karına bakacaksın çocuklarına bakacaksın. iyi bir maaş kazanman lazım dedim

ben konuşma içerisinde şöyle birşey dedim. evlendiğimiz zaman, yani iş ciddiye bindiği zaman maaşın yetmeyecek olursa belki ben de yakınırım dedim.

Ben anlamadım sadece onun maaşı ile geçinmeyi mi planlıyorsunuz? Sizin maaşınızla ne yapacaksınız?

ama şunu demedim hiç. ben de çalışıyorum . gelirimiz ortak olur birbirimize yardımcı olarak geçinir gideriz.
belki de benden böyle birşey dememi bekledi

Bunu bekledi mi bilmiyorum ama kesin bir şey söylemenizi bekledi. En azından o çaba gösterdiği sürece onun yanında olacağınızı bilmek istedi belki de. Yani tembellik yapar haklısınız. Ama elinden geleni yaptığı zaman yanında olmanızı beklemiş olabilir.

arkadaşlar Antalyadan yazıyorum.2 aydır konuştuğum bir erkek arkadaşım var. ben öğretmenim ve atandım. 23 yaşındayız ikimizde. oda üniversiteyi bitirip askere gidip gelmmiş ve mali müşavirlik staj başlatma sınavını kazanmış. ve şu an da 1500 tl ye bir iş yerinde çalışıyor. stajını orada yapıyor. kendine ait ailesinden ayrı bir evi var.
ikimizde muhafazakar görüşe sahibiz. namazlarımızı elimizden geldiği kadarıyla kılıyoruz.

serseri biri değil. bana değer veriyor. gayet te olgun biri. düşünceli biri aynı zamanda. askere gitmeden evvel 3 yıl muhasebe ofisinde çalışmış.

ben ondan maaş olarak fazla kazanıyorum. onun mali müşavir belgesini alması için 3 yılı var.

kişiliğiyle ilgili problemim yok. hatta ailemin aradığı damat profiline sahip.

maaş konusuna takılmalımıyım. kendisi bu konular açıldığında üzülüyor. stres yapıyor kendine.

ama ben yinede fikir almak istedim.
malı musavır oldugunda belkıde senın en az 3 katını kazanacaktır
ozaman senın ıcın sorun olur mu
dert ettıgın seye bak
mutluluklar dılerım

kendisi 23 yaşında 24 üne girecek. olumlu taraflarınıda görüyorum. birçok erkek bu yaşta daha üniversite okuyor oluyor.
ama bu çocuğun 4-5 yıllık iş tecrübesi var. 3 yıl da kendi işiyle ilgili çalışmış.
tembel biri değil.

kendisi kazancıyla ilgili ucu açık konuştu.belgeyi alınca da hemen herşey düzelmeyebilir dedi.
kimseye muhtaç olmadan yaşarız ama diyo .

ben de öyle düşünüyorum

bu konuda ona şunu söyledim.maaşın artar demi diye , çünkü karına bakacaksın çocuklarına bakacaksın. iyi bir maaş kazanman lazım dedim. oda şöyle dedi. maaşım illaki artar. ama artmadığını varsayalım. yolunda gitmeyen şeyler oldu. istenilen düzeye ulaşmadı. o zaman ne dersin bu duruma dedi.
ben de; artar maaşın merak etme diyerek cevap verdim.

ama şunu demedim hiç. ben de çalışıyorum . gelirimiz ortak olur birbirimize yardımcı olarak geçinir gideriz.
belki de benden böyle birşey dememi bekledi o_O

Kendinizi ne yazik ki zerre kadar gelistiremediginizi dusunuyorum. 2 aylik bir iliskide maas muhabbeti yapacak kadar cikarcisiniz. O maasiyla karisina ve cocuklarina bakacaksa sizin maasiniz ne olacak? Yolunacak tavuk mu ariyorsunuz siz?

Bir ogretmenin akillari bulandiran zihniyeti...

bu konuda ona şunu söyledim.maaşın artar demi diye , çünkü karına bakacaksın çocuklarına bakacaksın. iyi bir maaş kazanman lazım dedim. oda şöyle dedi. maaşım illaki artar. ama artmadığını varsayalım. yolunda gitmeyen şeyler oldu. istenilen düzeye ulaşmadı. o zaman ne dersin bu duruma dedi.

2 aylık ilişkide böyle hesap kitaplar doğru değil.
haliyle yanlış anlamış seni.
herşey bitti her konuda anlaştınız da maaş mı sorun oldu.
sen maaşını ayrı mı tutacaksın da böyle yüksek maaşlı olmasını önemsiyorsun.
iyi karakterde iyi bir adaymış ama sanırım sonu olmaz.
kırılmış çünkü.

23 yaşında ama gayet mantıklı konuşmuş aferin ona. Hayat bu ne getireceğini bilemeyiz. Senin verdiğin cevaptan da para odaklı olduğun anlaşılıyor. Umarım duygularına yenilmez de maddiyattan çok sevgi ve saygiya önem veren biriyle hayatını kurar.

Yani
konu açılınca bana dediki. belgemi alıncada hiçbirşeyin garantisi yok ki dedi. kazancım hemen düzelmeyebilir dedi. buda bir ihtimal dedi.

ben konuşma içerisinde şöyle birşey dedim. evlendiğimiz zaman, yani iş ciddiye bindiği zaman maaşın yetmeyecek olursa belki ben de yakınırım dedim. O anda bir tepki vermedi ama

O bu sözüme çok takıldı şu anda.

Geçen akşam mesajda bu konunun kafasına takıldığını söyledi. ama geç saat olduğu için sonra konuşacağız dedi ve konuyu kapattı. muhakkak açar bu konuyu.

eleştirilerinize hak veriyorum . ama maalesef bu konuşma geçti.
sanırım benim ona destek verecek sözler söylemem lazımdı.
Yani pes... Ben olsam bi dakka bile zaman kaybetmezdim sizinle.. Siz kendinizi baya bişey sanmişsiniz

Ben erkek olsam şu muhabbetten sonra ayrılırdım.sırf maaş için evleneceksiniz gibi olmuş.ben de bir öğretmen adayıyım.ama bir meslek farkı göremedim.siz de milyarları kazanmıyorsunuz sonuçta.bir de şunu merak ediyorum maaşınızı eve harcamicaksanız ne yapacaksınız?bu zihniyetle sağlıklı bir evlilik yürümez.

Esim evlenmeden onceki donemde maasimin uc katina yakin bir maas aliyordu, su anda ikimiz de devlet memuruyuz, maas farkimiz ozelde calistigimiz donemdeki kadar fazla degil. Ama hala benden fazla aliyor. Ne evlenirken ne de maasini ilk duydugumda dikkatimi ceken nokta buydu, evet benden fazla aliyor ama benden az alsa da onemsemezdim. Hem mali musavir olacak diyorsunuz oldugu zaman sizden kat kat fazla para alacaktir diye dusunuyorum, yani gecici bir durum.

Bence seviyorsaniz ve o da sizi seviyorsa, anlasiyorsaniz, karsinizdaki de iyi bir adamsa paranin onemi yok..

bu eğitim fakültelerinde ne yediriyor ne içiriyorlar acaba bu kızlara ya
yata yata okunan okullarda genelde böyle oluyor zaten, mezun olayım, atanayım, iyi maaşlı koca bulayım,
ailemin, toplumun, bakkal Rıza amcanın onay vereceği bir evlilik yapayım. toparlak toparlak çocuklar yapayım doğumu eylüle veya şubata getireyim ki maaş kaybım olmasın. Şu geçen AVM'de gördüğüm ayakkabıyı da alsamıydım ek dersimle acaba ya.
Namazımı kıldığımı da belirtmiş miydim?

öğretmen hanım kızım, dışarıdan tam olarak böyle görünüyorsunuz, bilin.

Genelleme yapmayın, her kesim de bahsettiğiniz tiplerden var. Ayrıca hiç de yatarak mezun olunmuyor, saatlerce hocalarımızın odasının önünde yatıp beklediğimiz daha doğrusu bekletildiğimiz çok oldu. Yatmaktan kastınız buysa bunu kabul edebilirim ancak. Herkes sizin gibi geleneksel tip değil, "aaa puanının ziyan olmasın evladım hukuk oku"cu değil. Misal 2011 puanlarına bakın(yata yata egitim f. bitirmekten daha kolay bi zahmet bakin :KK66: ), 470lerle eğitim fak. tercih eden de var 450 ile hukuku da. Kulağını çevresine kapatmış sadece kendi DEĞERLERİNE ÖNEM VERMİŞ yüzlerce insanı bi görün. Amacım burada size yanılgınızı fark ettirmek. Hadi hepsini geçelim, kurumdan kuruma önemli farklar mevcut. Şahit olduysanız siz de yatsaydınız. Şu genelleme kafasından kurtulun.

Herkesin zengin kocaya kapak atmak gibi bir derdi olsa o zaman kimse yıllarca kpss için dirsek çürütmezdi. İşin içinde olmadan atıp tutmak ne kolay dimi. Misal kendimden ornek vereyim, ea ogrencisiydim ama şimdi atanmam için önüme öabt ile birlikte fkb de dahil 33 alan dersi dayatıldı. Bu sadece bana özel değil, A grubu arkadaşlarımın da ayrı derdi var. Ben başkalarının çilesini görebiliyorken siz istediğiniz gibi görüyorsunuz ve bu zihniyet midemi bulandırıyor. Destek değil köstek oldukça çocuklarınız ziraatçılara emanet. Klavyenizden çıkan laflarda küçümsediğinız eğitimci kalitesi bile yok.

Evlensem şimdiye köşeyi dönme imkanım da vardı ama bir kadın olarak kimseye muhtaç değilim, ekmeğimi elime almadan hayatıma kimseyi ortak etmem. Zengin koca avcısı olsak kendi ekmeğimizin peşinde olmazdık.

Şaşırcaksınız ama bir öğretmen olarak konu sahibini ben de eleştirdim. Birkaç çürük yüzünden koca kasa elmayı çöpe atan kafanızdan kurtulmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Genelleme yapmayın, her kesim de bahsettiğiniz tiplerden var. Ayrıca hiç de yatarak mezun olunmuyor, saatlerce hocalarımızın odasının önünde yatıp beklediğimiz daha doğrusu bekletildiğimiz çok oldu. Yatmaktan kastınız buysa bunu kabul edebilirim ancak. Herkes sizin gibi geleneksel tip değil, "aaa puanının ziyan olmasın evladım hukuk oku"cu değil. Misal 2011 puanlarına bakın(yata yata egitim f. bitirmekten daha kolay bi zahmet bakin :KK66: ), 470lerle eğitim fak. tercih eden de var 450 ile hukuku da. Kulağını çevresine kapatmış sadece kendi DEĞERLERİNE ÖNEM VERMİŞ yüzlerce insanı bi görün. Amacım burada size yanılgınızı fark ettirmek. Hadi hepsini geçelim, kurumdan kuruma önemli farklar mevcut. Şahit olduysanız siz de yatsaydınız. Şu genelleme kafasından kurtulun.

Herkesin zengin kocaya kapak atmak gibi bir derdi olsa o zaman kimse yıllarca kpss için dirsek çürütmezdi. İşin içinde olmadan atıp tutmak ne kolay dimi. Misal kendimden ornek vereyim, ea ogrencisiydim ama şimdi atanmam için önüme öabt ile birlikte fkb de dahil 33 alan dersi dayatıldı. Bu sadece bana özel değil, A grubu arkadaşlarımın da ayrı derdi var. Ben başkalarının çilesini görebiliyorken siz istediğiniz gibi görüyorsunuz ve bu zihniyet midemi bulandırıyor. Destek değil köstek oldukça çocuklarınız ziraatçılara emanet. Klavyenizden çıkan laflarda küçümsediğinız eğitimci kalitesi bile yok.

Evlensem şimdiye köşeyi dönme imkanım da vardı ama bir kadın olarak kimseye muhtaç değilim, ekmeğimi elime almadan hayatıma kimseyi ortak etmem. Zengin koca avcısı olsak kendi ekmeğimizin peşinde olmazdık.

Şaşırcaksınız ama bir öğretmen olarak konu sahibini ben de eleştirdim. Birkaç çürük yüzünden koca kasa elmayı çöpe atan kafanızdan kurtulmanızı tavsiye ederim.

canım benim
470leri bilemiyorum türkiyede ilk 50 içindeydim eşit ağırlık- sayısal ve sözel sıralamarlarda. dilim filan değil bildiğin 1.2.3. diye sıraladığmızda olan ilk 50, anlatabildim mi ?
geleneksel olmadığım kesin, emin ol. hukuk da tıp da okumadım. istediğim ülkede istediğim bölümü okuyabilirdim. canımın istediği bölümü okudum. canımın istediği işi yapıyorum. emin ol yani gelenekçi filan değilim.
zaten evli de değilim çocuğum da yok ki ziraatçiler mahkum olsun. olsa bu eğitim böyle sürdükçe türkiyede okula yollamam zaten bebeğim.
yani nereden uydurduğunu bilemediğim tüm bu ithamlarını aynen iade ediyorum. kim geleneksel kim değil çok güzel belli oluyor hakikaten. çok yanlış yerden vurmuşsun...ayrıca tüm sülalem memur, biri 2010 da olmak üzere 3 tane kardeşim KPSSye girdi biri bu sene A grubundan, herkesin alanını da sınavını da çok iyi biliyorum, burası da olmamış yine çok yanlış yerden.
Bir dahakine iyi çalış öyle itham et, hadi canım benim.

Back
X