meslek farkı

Genelleme yapmayın, her kesim de bahsettiğiniz tiplerden var. Ayrıca hiç de yatarak mezun olunmuyor, saatlerce hocalarımızın odasının önünde yatıp beklediğimiz daha doğrusu bekletildiğimiz çok oldu. Yatmaktan kastınız buysa bunu kabul edebilirim ancak. Herkes sizin gibi geleneksel tip değil, "aaa puanının ziyan olmasın evladım hukuk oku"cu değil. Misal 2011 puanlarına bakın(yata yata egitim f. bitirmekten daha kolay bi zahmet bakin :KK66: ), 470lerle eğitim fak. tercih eden de var 450 ile hukuku da. Kulağını çevresine kapatmış sadece kendi DEĞERLERİNE ÖNEM VERMİŞ yüzlerce insanı bi görün. Amacım burada size yanılgınızı fark ettirmek. Hadi hepsini geçelim, kurumdan kuruma önemli farklar mevcut. Şahit olduysanız siz de yatsaydınız. Şu genelleme kafasından kurtulun.

Herkesin zengin kocaya kapak atmak gibi bir derdi olsa o zaman kimse yıllarca kpss için dirsek çürütmezdi. İşin içinde olmadan atıp tutmak ne kolay dimi. Misal kendimden ornek vereyim, ea ogrencisiydim ama şimdi atanmam için önüme öabt ile birlikte fkb de dahil 33 alan dersi dayatıldı. Bu sadece bana özel değil, A grubu arkadaşlarımın da ayrı derdi var. Ben başkalarının çilesini görebiliyorken siz istediğiniz gibi görüyorsunuz ve bu zihniyet midemi bulandırıyor. Destek değil köstek oldukça çocuklarınız ziraatçılara emanet. Klavyenizden çıkan laflarda küçümsediğinız eğitimci kalitesi bile yok.

Evlensem şimdiye köşeyi dönme imkanım da vardı ama bir kadın olarak kimseye muhtaç değilim, ekmeğimi elime almadan hayatıma kimseyi ortak etmem. Zengin koca avcısı olsak kendi ekmeğimizin peşinde olmazdık.

Şaşırcaksınız ama bir öğretmen olarak konu sahibini ben de eleştirdim. Birkaç çürük yüzünden koca kasa elmayı çöpe atan kafanızdan kurtulmanızı tavsiye ederim.

Beni yanlış anlamayın ama gerçekten eğitim fakültesi öyle okuması zor bir şey değil. Mühendislik fakültesini bırakıp eğitim fakültesi okumuş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki yata yata okul bitirmek için eğitim seçtim. Mühendislikte sabahlara kadar ders çalışıp geçer notu anca aldığım potansiyelimle eğitim fakültesini 4 senede 2 finale çalışarak ( vizelerine girmediğim için) geçtim.
Eğitim fakültelerine ülkemizde gereken önem verilmediği için durum böyle bunu da kabul ediyorum. Ülkenin geleceğinin emanet olduğu, konunun insan olduğu bu alana tıp kadar değer verilmesi lazım bence. Kazanmak, okumak, mezun olmak çok zor kriterlere dayanmalı. Maalesef durum bu değil.

Beni yanlış anlamayın ama gerçekten eğitim fakültesi öyle okuması zor bir şey değil. Mühendislik fakültesini bırakıp eğitim fakültesi okumuş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki yata yata okul bitirmek için eğitim seçtim. Mühendislikte sabahlara kadar ders çalışıp geçer notu anca aldığım potansiyelimle eğitim fakültesini 4 senede 2 finale çalışarak ( vizelerine girmediğim için) geçtim.
Eğitim fakültelerine ülkemizde gereken önem verilmediği için durum böyle bunu da kabul ediyorum. Ülkenin geleceğinin emanet olduğu, konunun insan olduğu bu alana tıp kadar değer verilmesi lazım bence. Kazanmak, okumak, mezun olmak çok zor kriterlere dayanmalı. Maalesef durum bu değil.

Her ikisini de görmüş biri olarak tabi benden iyi bilirsiniz. Ben hiçbir alanı küçümsememekle birlikte egitimcilerin de sorununa değinmek istedim. Zaten iş mezun olmakla bitmiyor. Kurum, bölüm farkı da malum tabi yine mühendislikle aşık atamaz ama hanfendinin alaycı tavrını gerektirecek bir durumda yoktu. Zaten niyetim zekaları yarıştırmak değil, siz de bir eğitimcisiniz biliyoruz ki amacımız bu olamaz. Bu ülkenin doktora da hasta bakıcaya da ihtiyacı var. Önemli olan kendini gerçekleştirmek, işini iyi yapmak. Hanfendi okulda yatmaktan girip koca avlamaktan çıkınca o yüzden bunları yazma gereği duydum. İdealleri olan insanları bu şekilde itham edip, iyi kötüyü bir tutmasıydı mesele.

Çocuklarımız ziraatçilere emanet lafıma karşılık "benim çocuğum yok tatlım ben TR 50.siyim" şeklinde bir yanıt alınca kendimi boşa yorduğumu fark ettim. Benim de çocuğum yok ama bu ülkenin evlatları bizim de evladımız. Ama kendisi bunu bile idrak edemeyen bir survivor nagihan çıktı.

iş yerinde durgunluk olduğundan dolayı maaşını düşürmüşler. ben de bu durumdan rahatsız olduğumu belirttim. bu durumu kabul edemem dedim.
ben de kabul edemem . aileme de anlatamam dedim. başka bir iş yerine geç dedim ama kabul etmedi.
stajı her yerde yapamam dedi.

böyle olmaz dedim bende. ileride kesin problem olur dedim.

oda biz olamayız zaten bunu anlıyorum dedi. sen daha iyi şeyleri hakediyorsun. ama ben doğru insan değilim dedi.
fazla uzatmanın anlamıda yok dedi.

ileride kesin problem olacağını düşünerek eskisi gibi olamam dedi. fazla uzatmanın anlamı yok dedi.
Allah a emanet ol dedi ve kapattık konuyu.

neden peki.
o mu istedi.

iş yerinde durgunluk olduğundan dolayı maaşını düşürmüşler. ben de bu durumdan rahatsız olduğumu belirttim. bu durumu kabul edemem dedim.
ben de kabul edemem . aileme de anlatamam dedim. başka bir iş yerine geç dedim ama kabul etmedi.

oda biz olamayız zaten bunu anlıyorum dedi. sen daha iyi şeyleri hakediyorsun. ama ben doğru insan değilim dedi.

ileride kesin problem olacağını düşünerek eskisi gibi olamam dedi. fazla uzatmanın anlamı yok dedi.

Şimdi ben konunun sadece başını ve bu son yazdığınız kısmı okudum...Şaka yapıyor olmalısınız demek geldi içimden...Önü açık, geleceği çok parlak bir insanı sırf sizden az maaş alıyor diye bıraktınız mı? Aslında iyi olmuş, onu sevmeyen bir kadınla bir ömür geçirmek adama yazık olurdu..

Konuyu ilk açtığında sana bir şaşırmıştım şuan 10 misli daha da şaşırdım ..
Gerçekten de senden ayrılmak erkek arkadaşının da hayrına olmuş olmalı ..
Mantıklı bir karar vermiş kendisi ..

Bu sebepten ayrılıyorsan sevmiyorsun sen bu adamı.
Maaş bu ,ilerde artabilir de düşebilir de.
Seven böyle bir sebepten ayrılmaz.

Şimdi ben konunun sadece başını ve bu son yazdığınız kısmı okudum...Şaka yapıyor olmalısınız demek geldi içimden...Önü açık, geleceği çok parlak bir insanı sırf sizden az maaş alıyor diye bıraktınız mı? Aslında iyi olmuş, onu sevmeyen bir kadınla bir ömür geçirmek adama yazık olurdu..

BEN AYRILMADIM. KENDİSİ İSTEDİ

Her ikisini de görmüş biri olarak tabi benden iyi bilirsiniz. Ben hiçbir alanı küçümsememekle birlikte egitimcilerin de sorununa değinmek istedim. Zaten iş mezun olmakla bitmiyor. Kurum, bölüm farkı da malum tabi yine mühendislikle aşık atamaz ama hanfendinin alaycı tavrını gerektirecek bir durumda yoktu. Zaten niyetim zekaları yarıştırmak değil, siz de bir eğitimcisiniz biliyoruz ki amacımız bu olamaz. Bu ülkenin doktora da hasta bakıcaya da ihtiyacı var. Önemli olan kendini gerçekleştirmek, işini iyi yapmak. Hanfendi okulda yatmaktan girip koca avlamaktan çıkınca o yüzden bunları yazma gereği duydum. İdealleri olan insanları bu şekilde itham edip, iyi kötüyü bir tutmasıydı mesele.

Çocuklarımız ziraatçilere emanet lafıma karşılık "benim çocuğum yok tatlım ben TR 50.siyim" şeklinde bir yanıt alınca kendimi boşa yorduğumu fark ettim. Benim de çocuğum yok ama bu ülkenin evlatları bizim de evladımız. Ama kendisi bunu bile idrak edemeyen bir survivor nagihan çıktı.

1- survivor filan hiç işim olmaz, ömrümde izlemedim o nedenle bahsettiğiniz kişi kim bilmiyorum
2-derecemi puanımı siz puanları söylediniz diye söyledim güya aklınızca siz bana hava atıyordunuz, hava atan ben değilim.
3- ben kimseyi kimeyle yarıştırmadım, hastabakıcıya olduğu kadar çöpçüye kaynakçıya da ihtiyacımız var ve kimsenin kimseye üstünlüğü yok
4- sorun üstün olma-görme sorunu ise asıl bunu yapan öğretmen kızlar, benim deidğim bu. evet bu bir "genelleme" adı üstünde, her öğretmen kız aynıdır diyen yok. ama ne kadar haklıymışım ki buyrun bu örnekte de öğretmen hanım para yüzünden sorun çıkarmış
5-kim haklıymış bu durumda?

İyi olmuş,kurtulmuş çocuk..Kendini ne zannediyorsun acaba..Paralı ama karakter mağduru biriyle mutlu olabilecek misin..Önce insanlığina bak,karakterine bak, vicdanına bak..Cebine değil.!

4 yıl oku hop atan sonra ben en birinciyim yok ya..:işsiz:

Umarım çok iyi yerlere gelir sende bunu gorursun...

Back
X