Meslek konusunda kafam karisik

ayca96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
92
2
46
İzmir
Merhaba ablalarim benimki pek dert degil fakat sizden fikir almak istiyorum.

Ben izmirde oturuyorum lise sondayim derslerimde oldukca iyi cok sukur tip istiyorum. Ancak zorunlu hizmet konusu benim canimi fena halde sıkıyor. Gercekten cok istiyorum tip okumayi ama baska bir sehirde hele ki doguda falan ben yasayamam. Mutlaka oralarda cok guzeldir ancak dogma buyume karsiyakali biri olarak baskici tutucu toplumlara gelemem.

Her neyse zorunlu hizmet illa ki yapilicak tabiki ama once uzmanlik sinavina girilirse ne oluyor tam oralari bilmiyorum bu konuda beni aydinlatirsaniz cok sevinirim

şöyle ki sen fakülteni bitirdikten sonra, uzmanlığını aldıktan sonra ve uzmanlıktan snra yaptığın yan daldan sonra mecburi hizmet yapmak zorundasın. mecburi hizmet iki yıl sürüyor ve kurada nere çıkarsa gitmek zorundasın iki yılın sonunda tayin isteyebilirsin ancak. Diyelim ki mezun olduktan sonra yaptın daha sonra uzmanlıktan sonra yapmazsın diye birşey yok her aşamadan sonra mecburi hizmet şart. Onun dışında sınavda ise aldığın puana göre bir bölüm seçip üniversite hastahanesinde asistan olarak başlıyorsun sonra uzmanlığını alıyorsun her bölümün uzmanlık süresi farklı. Uzmanlık ve mecburi hizmetten sonra yükselebilir yada hastahanelerde çalışmaya başlayabilirsin kendi alanında

Canim sen once tipi bir kazan oku bitir ondan sonra oralari düsün. Bunlari düsünmen icin cok cok erken. Hayalindeki meslekten bunun gibi basit bir nedenden dolayi vazgecmezsin herhalde:)

insnları daha kazanmadığı bölüm için bile doğuya gitmem düşüncesine kaptıranlara aradaki uçurumu açanlara........... keşke böyle olmasa

Canim sen once tipi bir kazan oku bitir ondan sonra oralari düsün. Bunlari düsünmen icin cok cok erken. Hayalindeki meslekten bunun gibi basit bir nedenden dolayi vazgecmezsin herhalde:)

Tabiki vazgecmem. Ama sonucta meslek secicez her seyi enine boyuna tartmak gerekiyor

insnları daha kazanmadığı bölüm için bile doğuya gitmem düşüncesine kaptıranlara aradaki uçurumu açanlara........... keşke böyle olmasa

Kimsenin beni bir dusunceyi kaptirdigi yok. Sonucta batida yasayan insanlar her zaman dogu da sikinti cekerler hele ki izmirliler. Genelleme yapilamaz tabiki bende doguyu gezmek gormek cok istiyorum insanlarla konusmayi ama yasamak istemem acikcasi

Anladim cok tesekkur ederim cevabiniz icin

Doktorluk cok ozveri gerektiren bir meslek daha simdiden karsiyakaliyim yapamam edememlere baslamissin sirf yuksek puan alicam la olmaz baska bolumleri arastirabilirsin

Tabiki vazgecmem. Ama sonucta meslek secicez her seyi enine boyuna tartmak gerekiyor
mecburi hizmet,atanacagin illerdeki insanlarin yasayis tarzi tartisacagin en son sey olsun. Arkadasin dedigi gibi karsiyakaliyim baskici yerlerde yasayamamla bu ise baslarsan hic olmaz. Dogu denilince aklinada hemen baskici bir toplum gelmesin.Bu soyleminden dogu illerini gezmedigin ve insanlarini yakindan tanimadigini dusunuyorum Doguda ogretmene doktora disaridan gelen insanlara cok sahip cikarlar ve dostukluklari bir omur gider. Tutupta baski yapmazlar. bu konuda icin rahat olsun:)

İnsallah oyledir bende cok istiyorum gezip gormeyi oralari. Ama izmirde dogup buyuyen bilir izmirin farkini..

Sen gitme doğuya canım aman yerler seni orada .
Doğulu hastan gelince de alma yanına .
Baskıcı topluma gelince İzmir'de baskıcı hiç kimse yoktur eminim .

İnsallah oyledir bende cok istiyorum gezip gormeyi oralari. Ama izmirde dogup buyuyen bilir izmirin farkini..

İzmirli arkadaşlar alınmasın ama ben bu lafa çok sinir oluyorum. İzmir'deki de insan başka yerdeki de. Ne sanıyorsunuz ki İzmir dışında her şehir baskıcı mı?

her şey bitti de zorunlu mu kaldı bi tek problem :)
kazanırsan ve bitirebilirsen eğer devlet diplomana el koyuyo
kadro açıp sana 5 tercih hakkı veriyo
5inden birine atanabilirsin eğer olmazsa genel kuradan herhangi bir yer çıkabilir.
olduğun yere göre 300 ila 600 gün arasında zorunlu yapıosun. aynı ilde bile değişebiliyor.
bitirmeden istifa edersen diploma yok ve 6 ay cezalısın tusta eğitim araştırma yazamıosun.
bu arada tusu kazanırsan gidebilirsin ama uzman olunca yine zorunlu var ve uzmanlık belgeni vermiolar.

arkadaşlar doğu batı meselesi değil ama bazı yerlere sırf ismi olsun diye hastane açıyorlar.
ne gerekli personel var ne tahlil kiti var ne görüntüleme var. hemogram bile bakamıyorsun, zar zor tanı koymaya çalışıyorsun.
doktor bile olmadığı zamanlar olabiliyor 2 doktor nöbet çevirip devam etmeye çalışıyorlar filan.
işler sanıldığı kadar parlak değil.
insanların gözünü boyamaya çalışıyorlar.
sağlık sistemi çöktü çökecek.
değil doğuda batıda da çok fazla böyle yer.

Daha yaşın küçük belki farkında değilsin ama hakikaten anlayamıyorum bu bakış açısını.

Doğudaki de "insan". Ve eğer kısmet olur da doktor olursan hipokrat yeminini buna göre edeceksin. (...din, milliyet, cinsiyet, ırk ve parti farklarının görevimle vicdanım arasına girmesine izin vermeyeceğime...)

Sözüm meclisten dışarı ama bir de İzmir'lilerin sanki dünyanın en modern en rahat kentinde yaşıyormuş gibi bi havada olmalarını ve diğer bütün şehirleri aşırı muhafazakar baskıcı lanse etmelerini anlayamıyorum. İnanın bizim de sizden bi farkımız yok

İyi çalışmalar size de. Allah gönlünüze göre versin.

su cevabindan sonra sana diyecek birsey bulamiyorum gercekten. Sen bosver tip falan. Giyin süslen kordonda alsancakta salın. izmirin farkini doya doya cikar

Arkadasin yasi kucuk o yuzden cok diplomatik yaklasamamis anlatmak istedigine ama sizler de fazla humanist yaklasiyorsunuz. Oncelikle dogu bati diye ayirmayalim ama kucuk sehir buyuk sehir. Muhafazakar sehir, modern (!) sehir olarak ayirabiliriz. Ve karsilikli gecislerde rahat etmeyenler var. Burda daha kucuk bir sehirden istanbula geldim alisamadim diyen bir suru arkadas var. İster gelin gelsin ister memur. Bakin ben ankaranin oldukca muhafazakar bir sehrinde buyudum. Ama ben bile yillar once bir haber ya da kadin programinda duydugum bir cumlede nasil yani demistim. Kadin oldurulmustu sanirim komsulari hakkinda "o cok ozgurlukcu biriydi markete falan hep yalniz giderdi" demisti. evet orta anadolunun bir iliydi bu il ve kafa bu kafaydi. Ve uzgunum ben markete yalniz gitmemin tuhaf karsilanacagi bir yerde yasamak istemem. Ogretmen olarak mecburi hizmetini bu ilde yapan arkadasim cikdirmak uzereyken bitirdi hizmetini.
İs arkadasinin arabasina tek binen kadini tefe koyan insanlarin cogunlukta oldugu bir yerde ben yasamak istemem. Ve daha aklima gelmeyen onlarcasi. Ben muhafazakar yetistirilmis olmama ragmen bunlara tahammul edemezken İzmirli bir arkadas veryansin etmis cok mu? Yasi kucuk ustune fazla gitmeyin bence.

Yeni gordum cevaplarinizi. Benim derdim suslenip kordonda takilmak olsaydi tip icin calisiyor olmazdim. Diger illerde tabiki baski var bu saklacak sey mi cok sacma geldi dedikleriniz. Sadece doguda yasamak istemedigimi soyledim kucumsedigim icin falan degil bu benim tercihim kimsenin kimseyi kucumsedigi yok ne bu alinganlik? Evet izmirin farkini izmirde yasayan bilir hergun iyiki izmirliyim diye uyaniyorum ama bunu doguyu kucumsedigim icin degil izmir asigi oldugumdan. Size bir sey danismak istedim ilk actigim konumdu ve son olacak. Cok dar bakip lafi baska anlamissiniz.

Tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin. Belirttigim gibi genelleme yapmak istemedim ama gorulen bilinen seyler var

Cok sagolun anlatmak istedigim tam da bunlardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…