• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek Seçimi ( Bankacılık ve sigortacılık ) LÜTFEN YARDIM LÜTFEN !

Ben Marmara 4 yıllık sigortacılık mezunuyum. İşimi severek yaptığım için, benim nezdimde sıkıntı yok açıkçası. Bir sigorta şirketinin genel müdürlüğünde çalışıyorum, mesai durumu şirketlere ve birimlere göre değişiyor. Stres dersen, o da birimlere göre değişiyor.

Bana kalırsa her işin kendine göre bir stresi var, stressiz işde çalışıyorum diyene ben inanmam ama işini seviyorsan ona da katlanıyorsun. Sigortacılık da kariyer ve istihdam anlamında yükselişte olan bir sektör, bankacılık gibi değil. İşin özü puana göre değilde, neyi istediğine göre hareket edersen memnun olursun bence. Ben işimi seviyorum ve mutluyum ama işini sevmeyerek yapan biriyle de konuşursan sana binbir dezavantaj sayıp, avantajlarını göz ardı eder. Bu durum hep böyledir. :)

Ayıp olmassa ne kadar maaş alıyosunuz öğrenebilirmiyim ?

Valla ben sana bankaciligi oneririm. Eger veznede dururum bana yeter dersen bankacilik okumana da gerek yok. Herhangi bi lisans ya da önlisans bitir matematik, iktisat, muhasebe, isletme bunlar bankacılık icin guzel bolumler. Sansin yaver gider ise girersen sen mezun olana kadar maaslar da artar 2.5-3ten asagiya baslamazsin. Benim bir ablam var biraz onun icin tercih ettim bende biraz da mantikla karar verdim. 2yillik turizmden sonra 2 yillik aof isletme okumus. Izmirde bi bankada 2yildir gorev yapiyo suan 3bin liraya yakın bi para aliyor. Ayrica dil tazminati almis ve dil bildigi icin maasinin ustune biraz daha para aliyor. Yani bi bankaya kapagi attiginda gercekten iyi para aliyorsun. Stresi cok belki ama o da senin sansina kalmis, yogun bi subeye denk gelmezsen güzel bi sekilde calisirsin. Zor olmayan bir meslek yok. 4yillik okurum dilleri sakir sakir ogrenirim kendimi cok iyi gelistiririm dersen mudurluk mudur yardimcilarinin aldigi parayi duysan dudaklarin ucuklar. Bankalarda cok iyi paralar dönüyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

diyorum ya kafam karışık ;)

önü açık olsun okuyupta boşta kalmak kötü çevremde öğretmenlik okuyupta boşta kalan okadar çok insan var ki:)

bizim insanımıza öğretmenlikk deyince herkes bir duruyor zaten öğretmene saygı çok fazla bizim ülkemizde. Keinlikle saygı duyulması gereken bir meslek zaten. bu yüzden herkes çevresine kızına akrabasına ya öğretmen yada doktor ol der küçüklüğünden beri ama başbakanda milli eğitim bakanıda çıkıp bu ülkenin artık ögretmene ihtiyacı yok diye açık açık söylüyor. yani herkes bir ümit saygın bir meslek oldugu için okuyor sonuç boş....

Ben Marmara 4 yıllık sigortacılık mezunuyum. İşimi severek yaptığım için, benim nezdimde sıkıntı yok açıkçası. Bir sigorta şirketinin genel müdürlüğünde çalışıyorum, mesai durumu şirketlere ve birimlere göre değişiyor. Stres dersen, o da birimlere göre değişiyor.

Bana kalırsa her işin kendine göre bir stresi var, stressiz işde çalışıyorum diyene ben inanmam ama işini seviyorsan ona da katlanıyorsun. Sigortacılık da kariyer ve istihdam anlamında yükselişte olan bir sektör, bankacılık gibi değil. İşin özü puana göre değilde, neyi istediğine göre hareket edersen memnun olursun bence. Ben işimi seviyorum ve mutluyum ama işini sevmeyerek yapan biriyle de konuşursan sana binbir dezavantaj sayıp, avantajlarını göz ardı eder. Bu durum hep böyledir. :)

istanbul marmara üniversitesi bankacılık ve sigortacılık 4 yıllık okudum dediniz ya ikisi bir demi sadece bankacılık yada sigortacılık değil.

bizim insanımıza öğretmenlikk deyince herkes bir duruyor zaten öğretmene saygı çok fazla bizim ülkemizde. Keinlikle saygı duyulması gereken bir meslek zaten. bu yüzden herkes çevresine kızına akrabasına ya öğretmen yada doktor ol der küçüklüğünden beri ama başbakanda milli eğitim bakanıda çıkıp bu ülkenin artık ögretmene ihtiyacı yok diye açık açık söylüyor. yani herkes bir ümit saygın bir meslek oldugu için okuyor sonuç boş....

söyldiklerinize kesinlikle katılıyorum millet hala öğretmenlik okumak istiyor fakat gerçekten ihtiyaç yok binlerce insan işsiz atanamıyor kpss verilen paraya yazık .

söyldiklerinize kesinlikle katılıyorum millet hala öğretmenlik okumak istiyor fakat gerçekten ihtiyaç yok binlerce insan işsiz atanamıyor kpss verilen paraya yazık .

gerçekten doğru ama bu konuda en büyük iş eğitimcilere düşüyor. Keşke eğitimcilerimizi bu konuda eğitselerde onlarda herkese daha faydalı olabilse

bankacılıktan uzak durun yol yakınken. ben siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunuyum torpilim olmadığından bakanlıklar ya da kalkınma ajanslarının mülkatalarından elendim, mecburen bankacı oldum.

bazen burdaki açılan konulara bakıyorum da içim acıyor resmen. o kadar kötü yaftalanmışız ki, ne yaparsak yapalım biz suçluyuz. oysa bizimde mevzuatımız var, sürekli hesap verdiğimiz banka içi insanlar var, yaptığımız her işin maddi sorumluluğu üstümüzde. akşam mesai saati bitiminde çıktığımda bile korkarak çıkıyorum, birisi bişi diyecek diye. müşteriler sürekli onları kandıracakmışım gibi davranıyor oysa ben iyi niyetli yaklaşyorum kazığı yine ben yiyorum.

bende bu işten nolursa nolsun kurtulmaya çalışıyorum ama türkiye gerçiği torpiliniz yoksa olmiyor devlet memurluğu falan. kpss ye çalışacak ne takatim ne gücüm kalıyor, bir yandan evliyim ev işleri, eşimle ilgilenme, ailleri memnun etme derken....

of benim tamamen ayrı bir konu açmam lazım bu hususta :D

Back
X