Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin birinde halkla ilişkiler ve tanıtım okudum. Lise 2nin başında karar vermiştim, ÖSS sonrası yaptığım 11 tercihin 11i de halkla ilişkilerdi.
Ben bölümümü severek okudum, şu anda da ülkenin en büyük şirketlerinin birinde mesleğimi yapıyorum. Bana en uygun mesleklerden biri olduğunu da görüyorum.
Halkla ilişkilerin iş alanı aslında çok geniş. Çoğu kuruluşta bir iletişim, halkla ilişkiler, kurumsal iletişim, müşteri ilişkileri vb. bir bölüm var. Ancak çok "geniş" bir alan olduğu için denildiği gibi sekreterlikten müşteri temsilciliğine, satış elemanlığına her şey için "halkla ilişkiler" adını kullanabiliyorlar maalesef
Üniversiteden sınıf arkadaşlarımın bir kısmı özel şirketlerde iletişim bölümünde, birkaç tanesi ajanslara girdi, formasyon alıp medya okur yazarlığı öğretmenliği yapanlar da var.
Yani halkla ilişkileri seçin veya seçmeyin diyemem, meslek seçimi hayatınızın en büyük kararlarından biri. Önerim bir iletişim fakültesine gidip müsait olan halkla ilişkiler öğretim görevlileriyle görüşmeniz olur, size belirli bir fikir verebilir (tabii asistanlar yüz verirse :) )