yakınınızın hoca olması avantaj ama maddi olarak bir yardımı dokunamaz ki

tamam Türkiye'de yaşadığın şehrin dışında okumak da çok pahalı ama Türkiye'den gelen harçlıkla orda yaşamak zor. Kaldığın yurdun yemeklerini sevmezsen ne olacak mesela, dışardan yiyeceksin, bir özel okul öğrencisi olarak kantinden yemek bile o kadar ağır oluyo ki bütçeye. Gazete-dergi alırken dikkat etmişsindir belki biz bir liraya alırız, altında kıbrıs fiyatı 2 lira yazar. Bu Tr üretimi olan burdan gönderilen her şeyde böyle. Orda önceki yıllarda üstündeki vergi yükünün az olmasından dolayı benzin ve içki ucuzdu, artık onlar da o kadar ucuz değil. Bi de adada su kıtlığı var, bazı bölgelerde deniz suyunu arıtıp şebeke suyuna veriyorlar, su tuzlu ve acıydı, ben dişlerimi bile fırçalayamazdım onunla. İnsanın saçını döküyo ayrıca. Bazı bölgeler şanslı ama, kaynak suyunu veriyorlar şebekeye, bizim yaşadığımız ev o şanslı bölgede değildi. Bunları Kıbrıs'ta okuyan diğer öğrencilerden de duyarsın, ordan erkek öğrenciler mutlu döner mesela, gece hayatı çok renkli olduğu için :) Bir de çok kültürlü bir ada, her kıtadan gelen insanla tanışman olası. Kıbrıs eğitimde reklamını çok güzel yapıyor ama orta direk aileleri çok zorluyo şartları. Hani keşke yazsaydım dersin de içinde ukde kalır, aklında kalır diye orda yaşamış ve kardeşi 4 yıl okumuş biri olarak anlatmak istedim bunları.