öff bu tercih sikintisi yaasiralamalarin kac bindi canim?
sıralamam 30bin canım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
öff bu tercih sikintisi yaasiralamalarin kac bindi canim?
Kıbrıs ta üniversite okuyan tanıdıgım var üniversitenin fiyatı biraz türkiyedeki üniversitelere göre uygunmuş ama hayat çok pahalı diyor ev,yurt,ulaşım yiyecek,gazete ve su olayı bunlar türkiye ye göre çok pahalıymış eger maddi olarak zorlanmayacaksan gidebilirsin hayat şartlarına ayak uyduracaksan git derim.
valla hangısını tercıh edersen et kendını geliştirmen gereken meslekler.........avukatlık çevre ıster kendını kanıtlaman lazım vs..ayrıca şuan önune gelen hukuk okumak ıstıyor kıbrıs ta çok fazla okuyan var ve adalet mezunları da dgs ile hukuga gecıs yapıyor.....sırf o yuzden aöf den adalet okuyan bınlerce ınsan var.......
haklısınız ama uluslararası okursam ne yapacağım belli değil şirketlerde iyi poziyona gelmek tahmin ettiğimdende zordur belkide ama hukuk okursam ailede avukatlar olduğu için daha iyi etmiş olucam gibi bi his var içimde
Hukuk fakültesi garantidir, en kötüsü avukat olurum düşüncesiyle hareket edildiğinden şuan ihtiyaçtan çok daha fazla avukat var. Haliyle her mahalleye hukuk fakültesi açıldığından avukat olmak da artık kolaylaştı. Sayı çok olup iş hacmi belirli olduğundan pastadan kişi başına düşen pay da oldukça azaldı. Şuan avukatların en büyük kaygısı, çoğalan hukuk mezunlarının önüne geçmek, sınav sistemi getirmeye çalışıyorlar, hep laf; icraat henüz yok. Ayrıca hukuk mezunu olarak yönelebileceğiniz diğer alanlar ile ilgili kendinizi geliştirmeniz, sınavlarına girmeniz gerekiyor.
Avukatlık mesleği toplumda eskisi kadar saygı gören bir meslek de değil. Zaten yakında her ailede bir tane avukat olacak. Cazibesi kalmadı. Ben iyi düşünün derim, tanıdıklarım var demişsiniz, kimseye güvenemezsiniz. Bugün yanında olurum diyenler, yarın kendi başınıza bırakabilirler sizi.
Kızlar bir derdim varbütün hayatımı etkileyecek bir karar almak zorundayım ama bi türlü alamıyorum herkes başka bişey söylüyo deliricem
Uluslararası ilişkilerde karar kılıyorum tam hop ordan bi olumsuz yorum işletme desen hepten olumsuz ne tercih edicem peki ben herkes hukuk diyo ama oda ancak Kıbrısta tutuyo hukuk okiycam diye değermiki? En son hiçbişey tercih edemiycem o olucak
(((
Kızlar bir derdim varbütün hayatımı etkileyecek bir karar almak zorundayım ama bi türlü alamıyorum herkes başka bişey söylüyo deliricem
Uluslararası ilişkilerde karar kılıyorum tam hop ordan bi olumsuz yorum işletme desen hepten olumsuz ne tercih edicem peki ben herkes hukuk diyo ama oda ancak Kıbrısta tutuyo hukuk okiycam diye değermiki? En son hiçbişey tercih edemiycem o olucak
(((
evet zaten ailemde ikiye bölündü bi sizin gibi düşünenler bide hukuk nolursa olsun uluslararasıdan iyidir diyenler bende şaşırdım kaldım:2:
Uluslararası ilişkiler bana çok mantıklı gelmedi, herkes kendi tanıdığına bakar deneyim isterler çok da geçerli değil bence.
en mantıklısı o geldi bana işletme yüksek lisansı yaparım bide ne bileyim geliştiririm kendimi başka çarem yok istemediğim bi okulda hukuktansa![]()
Hukuktan vaz mı geçtin ?
Uluslararası ilişkiler mezunuyum, çok kapsamlı bir iş alanı var. Ama okunacak okul çok önemli, eğitim dili %100 ingilizce olan bir okulda okursan bir adım önde başlayabilirsin. İşsizlik sorunu oldukça var ama..
Çoğu arkadaşımda hukuk mezunu, hiç biri iş bulurken sorun yaşamadı, ama hukukta da okul ismi çok önemli. Kıbrısta hukuk okumaktansa, ismi bilindik bir okulda uluslararası ilişkiler okuma şansın onu bence onu değerlendirmelisin.
Sanırım vazgeçtim hukukun etiketi var tamam kabul ama benim hayalim şirketlerde yöneticilik işleri yani kendimi avukat olarak hayal edemedim bi türlü
Yıldız yada İstanbul olucak iyimi sence ? ikiside %100 ing değil maalesef hazırlık var sonrası kendi çabamla artık![]()