Meslek uyumu diye birşey var dimi?

Boğaziçi işletme mezunu adam kardeşinizden kat kat fazla kazanır. Adam da kkardeşinizi istemesin o zaman. Evet meslek uyumu onemlidir ama zaten uyumlular?

Bizcede öyle annem tam bilmediği için bi de özel şirket hep kötü gözüyle bakılırya onunda etkisi var tereddüt etmesinde. Görüş bakalım ama iyice sor nerde çalışıyomuş diyo:)

Valla ilk damat adayında ben aynı şeyi düşünürdüm öğretmen olmama rağmen
Ama ikinci mesleki açıdan gayet iyi ön elemeyi geçebilir ikinci eleme ahlak karakter kısmını da aşarsa tamamdir bu is

Öğretmenliği tabikide küçümsemiyoruz. Sadece oraya yazdığımda bile çoğu arkadaş öğretmen diyince direk bayan düşündü mesela. Burda bile içten içe herkes erkeğin mesleği bi tık daha iyi gözüyle bakıyor bence.

İlk sevgilisinde anneme karşı çıkmıştı evlenicem diye annem bişey demedi bAşta itiraz etsede. Sonra ayrılan kardeşim oldu. Annemde bak gördünmü nasıl geldin lafıma dedi

benim ailem senin yüzün gülsün mutlu ol yeter diyor, önemli olan karakter değil midir kuzenime babannem bu tarz şeyler söylemişti de çok şaşırmıştım

Tabiki karakter onlara bişey demiyo sırf mesleği iyi olsun demiyo. Meslek farkı çok olursa illaki sorun olur diyo. Yoksa heralde karakteri kötü birini kim ister ki?

yanii bence annen tamamen haksız dEğil ama ikinciyi de hemen elemeyin deri

Tabiki karakter onlara bişey demiyo sırf mesleği iyi olsun demiyo. Meslek farkı çok olursa illaki sorun olur diyo. Yoksa heralde karakteri kötü birini kim ister ki?

Boğaziçi işletmeye giren adam.dış hekimliğine de pekala girebilirdi.

Açın bir öss puanlarına bakın isterseniz..

Yazık adama.. Üzüldüm.

Boğaziçi işletmeye giren adam.dış hekimliğine de pekala girebilirdi.

Açın bir öss puanlarına bakın isterseniz..

Yazık adama.. Üzüldüm.

Evet biliyoruz buna o şekilde bi muamele yapmaasının sebebi bilmemesi maalesef. Anlatınca zaten görüşsün ama nerde çalışıyomuş sorsun iyice dedi. Özel şirket diyince biraz korktu

Annen lise mezunu değil mi ? Hayatında çalışmış mı hayır. İş hayatını kimin nerde ne olacağını tahmin dahi edemez, bence bilmediği işlere karışmasın.
Burda bir konu vardı, kızın biri Boğaziçi Ekonomiyi kazanmıştı, amcasının kızı da Çanakkale de bir yerde Gıda Müh. kazanmıştı. Yengesi sinirini bozuyordu, benim kızım Müh. olacak seninki ne diye, o hesapta sizinki de

ben hak vermiyorum size sonuçta evli insanlar çok abes bi durum olmadığı sürece ev araba vs için yada ortak giderleri için para koyuyolar ortaya erkek kadından fazla kazanıyo diye sorun oluyormu yada o erkek mi deniyo eğer kendileri için bişeyler yapıyolarsa neden kadın erkekten fazla kazanmasın bu bir sorun değil bence

Bencede değil Ama erkek yapıyo işte çoğu yapıyor yaşadık o yüZden diyorum. Sonrada bi şekilde kadını ezmeye çalışıyor.

Sacmalik! Meslek uyumu diye birsey var ama kendini yetistirmis iki insan arasinda cok daha onemli uyum faktorleri var. Onlar tutuyorsa meslek o kadarda muhim degil. Anneniz kendini cok begenmis davraniyir maalesef...

konu sahibi siz evli misiniz?

aslında siz evliyseniz veya çevrenizde evli olan, en az 4-5 yılı devirmiş kişilere bakabilirsiniz. Kişi kendine eş seçerken bir çok şeye dikkat edecek. Sadece aşk bile yetmiyor ki bazı durumları kurtarmaya.
Ama evliliğimde yıllar geçirdikçe ve evli çiftleri gözlemledikçe en önemli şeyin birlikte dostluk ilişkisi kurmak olduğunu düşünüyorum. Yani ne yapayım süper kazanan, süper zeki ve ahlaklı adamı birlikte bir hobi bile yapamayacaksam, birlikte bir sinema izleyemeyeceksem. Bir konu üzerine saati unuturcasına muhabbet edemeyeceksem. Hayat güzel, bazen sadece anı güzel yaşamaya bakmalı. sürekli ilerisini veya gerisini düşünerek de olmuyor ki. Kardeşiniz en önce bu adayla gönül ilişkisine ve dostluk ilişkisine odaklanmalı.

Bende evli değilim. Ya anlamadığınız şu herAlde bunlar da önemli anlaşamadığın biriyle parası için evlen demez annem. Sadece fark olunca bu illaki bi sorun olur diyo. E zaten kimse dört dörtllük değil illaki sorun yaşanır ama bi de bu konudan yaşanmasın diye diyo. Bence yanlış düşünmüyor. Herkes yok ahlak önemli uyum önemli yazmış. Heralde yani kimse aksini iddaa etmiyo. Ahlaki kötü yada uyum sağlayamadığı biriyle ne ben ne de kardeşim evlenir ne de annem ister.

kardeşiniz de siz de hiç aşık olmamışsınız bugüne kadar..
aşık olduğunuzda bu tür değerlendirmelerin önemsiz olduğunu göreceksiniz en azından kendiniz için .. anneniz yine söylenecektir..

Benim annem de aynıı birebir :))
O yüzden sevgilimi saklıyorum kendi bilir

ben sizi anlıyorum.
anlatmak istediğim şu, bu özelliklerde birini bulmak kolay değil ki.
hem böyle olsun hem de mesleği şu olsun diyebilelim. Kaldı ki, bu özelliklerde birini bulduktan sonra mesleği vs. gibi durumlar insanın gözü görmez.

ben evliyim, bir de bu şekilde okusanız yazdıklarımı, amacım yardımcı olmak ket olmak değil ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…