- 9 Kasım 2013
- 4.369
- 4.372
- 198
Ben mi yanlis anladim konuyu? Dis hekimi olan konu sahibinin abisi degil mi?
Arkadaşlar kardeşim diş hekimi. Annem illa aynı meslek olsun doktor olsun istiyo. Önceki sevgilisi öğretmendi diye demediğini bırakmazdı. Şimdi yeni biri görüşmek istiyo boğaziçi işletme mezunu özel bir şirkette çalışıyormuş. Bence gayet iyi değil mi bölümü? Annem yine doktor değil ve özelde çalışıyo diye şüpheli bakıyo.
aileler haklımı sizce bu konuda? Sorun olur mu bu durum? böyle durumla karşılaşanlar ne yaptınız
Benim yeğenim geçen yıl üniversiteye girdi.bütün dış hekimlikleri geliyordu ama o boğaziçi genetik bölümünu tercih etti.yazık bir diş hekimiyle evlenemeyecek.Arkadaşlar kardeşim diş hekimi. Annem illa aynı meslek olsun doktor olsun istiyo. Önceki sevgilisi öğretmendi diye demediğini bırakmazdı. Şimdi yeni biri görüşmek istiyo boğaziçi işletme mezunu özel bir şirkette çalışıyormuş. Bence gayet iyi değil mi bölümü? Annem yine doktor değil ve özelde çalışıyo diye şüpheli bakıyo.
aileler haklımı sizce bu konuda? Sorun olur mu bu durum? böyle durumla karşılaşanlar ne yaptınız
Hayır eğitimle alakası var şöyle ki, çocukluktan beri süre gelen öğrenme merakı sınavlarda kendini gösteriyor ve başarı elde ediliyor. Zeki ama asosyal, öğrenme bozukluğu sahibi dahiler bunun dışında tabi onlarda kendi gibi dahi insanlarla mutlu olabilirler mesela.ama bu eğitimli olup olmamak ile ilgili değil ki
eşim de sizin gibi o konuları ya da uzay araştırmalarını vs sever
bak, hem siz hem ben burada yazışmayı da seviyoruz
ama ben uzay vs ilgilenmem
eşimle aynı mesleğe mensubuz yani mesleklerimiz denkten de öte eşit
alanımız ile uzayın karadelik vs nin ilgisi yok
kişinin özel ilgi alanlarının uyuşup uyuşmaması mesleki yahut evlilikle çok da ilgili değil ki
kaldı ki konu sahibinin annesinin ki tamamen statüsel bir bakış diş hekimi öğretmenden üstündür kadın erkekten üstün olmamalı bakışı gibi geldi bana
Yani ne güzel işte kız tutumluymus.şok yaşıyorum su an bu sebeple mi ayrıldı ve siz bunu meslek farkına mı bagladiniz.eskiden iyi aile kızı aranirdi,mütevazı hatta ev hanımı makbuldü.Ben çok yanlış buldum bakış açısını.Öğretmen konusunda başta anneme karşı gelmişti o da ben de. Sonradan çocuk kardeşimin en ufak aldıklarına laf etmeye başladı bi ayakkabıya o kadar verilir mi. İşte paran var tabi alırsın banane. Değişik tavırlara girdi ve ilişkileri bitti. Annemde yaaaa ben demedimmiiiii dedi haliyle. Şimdi kardeşim kararsız yine mi aynı olur annemi mi dinlesem diyo ama bi yandan da görüşmek istiyo
Hayır eğitimle alakası var şöyle ki, çocukluktan beri süre gelen öğrenme merakı sınavlarda kendini gösteriyor ve başarı elde ediliyor. Zeki ama asosyal, öğrenme bozukluğu sahibi dahiler bunun dışında tabi onlarda kendi gibi dahi insanlarla mutlu olabilirler mesela.
Benim ilgi duyduğum alana ilgi duymasa bile en azından dinleyip, aa bu da neymiş, nelerle uğraşıyorsun amma saçma, böyle şeylere inanma saçmalık dememesi gerekli. Öğrenmeye açık olup olmadığı işte yine okul çağlarında belli oluyor. Hem eğitim hem zeka uyumu yakalanırsa dünyanın en mutlu çifti olabilirler, tabi taraflardan biri sizofren, psikopat vs değilse : d
Şimdiki aklım olsa kesinlikle çok dikkat ederdim ben her anlamda denk olmamıza.
Tamam işte gayet uygun bence :))Haklı olabilirsiniz de konudaki kız diş hekimi adam da Boğaziçi işletme mezunu
Yani ne güzel işte kız tutumluymus.şok yaşıyorum su an bu sebeple mi ayrıldı ve siz bunu meslek farkına mı bagladiniz.eskiden iyi aile kızı aranirdi,mütevazı hatta ev hanımı makbuldü.Ben çok yanlış buldum bakış açısını.
Ben nedense erkek olarak algiladim yazmayinca,ama bunu yapan erkekse evet komplekse girmis olabilir,çünkü toplumda erkek imkân olarak daha üst seviyede olmalı gibi bir algı var.Bunu yapan erkek kız değil. Kardeşim kız. Ayrıca niyetide iyi değildi. Sırf kendi maaşı az diye yapıyodu bunu. Sadece bu da değil başka şekilde de ezmeye çalışıyodu.
kız değil öğretmen olan erkekkkkYani ne güzel işte kız tutumluymus.şok yaşıyorum su an bu sebeple mi ayrıldı ve siz bunu meslek farkına mı bagladiniz.eskiden iyi aile kızı aranirdi,mütevazı hatta ev hanımı makbuldü.Ben çok yanlış buldum bakış açısını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?