Meslek uyumu diye birşey var dimi?

benim ailem senin yüzün gülsün mutlu ol yeter diyor, önemli olan karakter değil midir kuzenime babannem bu tarz şeyler söylemişti de çok şaşırmıştım

özel şirkete kocasına zaman ayıramaz gözüyle bakarken öğretmenlik neden hoşuna gitmemiş anlayamadım.bence anneniz diş hekimi gelse aynı meslek olmaz dicek doktor gelse çevre kızı daha üstün görürse diye endişelecek :/ yani sanki biraz paylaşamıyor abinizi :)

Başlık yanlış olmuş, meslek uyumu değil cüzdan uyumuna dönmüş olay. eğitim seviyesi kültür seviyesi vs. Olayı kesinlikle savunduğum ve dikkat ettiğim bir şey ama maaş bazında olunca çok çirkin oluyor.

Abi değilmiş. Konu sahibinin kardeşi kız.

Aşk, sevgi, karakter önemli bunlar olmadan olmaz, ama meslek uyumu olmadan da hayat olmaz. İkisi de lisans mezunu işte daha ne olsun? Biri lisans biri lise, ortaokul olsa neyse ama denkler işte

meslek uyumu diye bir tamlamayı ilk defa duydum insanlar fikirlerinin aynı yönde olduğu insanları bile zor bulurken bir de meslek uyumu mu aramalıyız yani? bence bu gereksiz bir ayrıntı yani bazı bayanlar denizcilerle ya da eşini her gün evde göremeyeceği mesleklere sahip insanlardan uzak durmaya çalışır onu bile bir noktaya kadar anlayabilirim ama ikisi birden diş hekimi neden olmalı onun arasında bir bağlantı kuramıyorum

Allah'ım neden böyle şeyler benim aklıma gelmez yahu mezuniyet derecem eşimden iki tık üst olmasına rağmen yıllarca çalışsam eşimin aldığı maaşı alamam.
Arada dağlar kadar fark olmadığı sürece neden olmasın? Hele öğretmenlik en kutsal mesleklerden biridir zaten hiçbir meslekle kıyaslanamaz.

İşletme denilince çevre böyle hangi üniversitede okursan oku ıyhh diye yüzlerinin buruştururlar. Okurken derdik işletme okuyoruz diyeceğimize lise terk falan diyelim daha iyi derler diye. Hatta bu konuda baya espiri yapardık.

Ama boğaziçi işletme mezunu, konu paraysa doktorları bile kaça katlar valla.

Anneniz ne iş yapıyor peki? Eğer ev hanımıysa ev beyiyle evlenmiş olmalı? Zengin bir armatör olsa da mı olmazmış yani sadece mesleğe takıldığına emin misiniz? Kız kardeşiniz öğretmen olsa ne doktorlarr mühendisler istese illa öğretmen olsun mu diyecekmiş?!

Bende meslek ve tahsil bakımından birbirine yakın olması taraftarıyım ama bu fikrimi yerle bir eden harika çiftler var. Mesela çalıştığım okulda eşi ilkokul mezunu ticaretle uğraşan(öyle çok kazanmıyorlardı. Küçük esnaf diyelim) bayan öğretmenler vardı. Hatta kendisi doktor olup eşi fabrika işçisi olan bayan tanıyorum. Gayette mutlular. Bence kardeşinizin ilk ilişkisinde sorun yaşamasının tek sebebi erkek arkadaşının özgüvensiz oluşu. Hakkında hayırlısı olsun

İnsanlar huylarını suylarını uyduramıyor bir de meslekleri mi uyduracaklar mış :))

Hem var hem yok. Bir taraf konsomatris bir taraf imamsa evet var.
Bunlar dışında yok (eğitimse eşit değilse, yakın olmalı bana göre)

Anneye ne kadar yüklenmişsiniz hepiniz yahu. Tamam bir anne olarak kızının mutlu olmasını istiyor.ileride evliliğinde maddiyat yüzünden problem yaşamamasını istiyor. Ve tabi neticede bir diş hekimi evladı var ve kendi evladı herkes için mükemmel olacağından,annenin gözünde de en iyisine layık olduğunu düşünüyor. Buraya kadar tamam. Fakat anne hisleri ile bu meslek mevzusunu çözünce her şey tamam olmayacak. Adam daha üstte yada denk olsa çok mutlu olacaklar mı bilinmez. Kaldı ki alakasız birine gönlünü kaptıradabilir ozaman belki kardeşiniz çok mutlu olacak ama anneniz her daim sindiremeyecek bunu. Vardiyalı çalışma vs durumlarında denk meslekler birbirine daha yardımcı olabilir evet. Ama farklı meslekler de gayet iyi anlaşabilir. Meslek yada eğitim durumlarının farklı olması kişilerin zeka yada donanımlarını ölçecek bir seviye değildir. Misal ben kendimi zeki bulurum ama eşimle tanıştıktan sonra aaa buda nesi dedim. Özellikle evlendikten sonra daha iyi anladım bunu. Mesleklerimiz tamamen farklı. Özel zevklerimiz farklı olsa da,ortak noktalarımız bol ve birbirimizin iş sıkıntılarını saatlerce konuşabiliriz. Bazen takılmak için ohhh öğretmen yat anca dese de bu geyikten oteye geçmez kaldı ki evet benden çok daha fazla yorucu çalıştığı zamanlar oluyor. Mesele karakter uyumudur,birazda kişinin kendini geliştirmesi ile alakalıdır. Ha bir doktor bayan,asgari ücretle çalışan erkekle olur mu? Belki olur ama erkek için büyük sıkıntı da olur. Netice de belli bir statü olmalı ama statü her şeyin önüne koyulmamalı. Kardeşiniz bence Boğaziçiliye şans vermeli.bir kere maddiyat sıkıntısını yaşamış olabilir,anne haklı da çıkabilir ama şuan tamamen farklı kulvarda bir adam var. İlişki nasıl gider bilmem ama eğitim durumu derseniz BOĞAZİÇİİİİ yahuuu.

Bu analara babalara kalsa ayakkabi numarasi dahi tutsun ister .

Issiz degil ya ha ogretmen ha disci
o buldumcuk yapiyor biraz

Boğaziçi işletme mezunu adam kardeşinizden kat kat fazla kazanır. Adam da kkardeşinizi istemesin o zaman. Evet meslek uyumu onemlidir ama zaten uyumlular?

Ülkedeki Tüm doktorlar, doktorla öğretmnler öretmenlee evlensin cumhurbaşkanı bekar kalsın e meslek uyumu önemli şimdi

annen kardesıne kımseyı layık göremedığı için kusur arıyor bence kı çoğu ebeveyn böyle belkı yorum yapmayorlar sadece.
kardesın çok etkı altında alıp kendı mutluluğunu engellemıyorsa sorun yok bence.

Vallahi ben lise eşim üni mezunu ben işçiyim eşim beyaz yaka ..uyumumuz da var çok şükür,
Ales'e çalışırken kendisi sayisala yatkın olduğu için Türkçeye beraberde çalıştık, hiçte sen anlamazsin demedi dusunmedimde. .hayırlı gelin dilesin maaş bodrosu yada devlet memurluğu değil

Valla ilk damat adayında ben aynı şeyi düşünürdüm öğretmen olmama rağmen
Ama ikinci mesleki açıdan gayet iyi ön elemeyi geçebilir ikinci eleme ahlak karakter kısmını da aşarsa tamamdir bu is

Ne güzel bak.. sen de annen gibi düşünüyormussun. Bize ne diye soruyorsun o zaman?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…