• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek uyumu diye birşey var dimi?

Anneniz bilmeli aslında meslek uyumundan çok karakter uyumu önemli, kültür uyumu , hayata bakış açısı , aynı dili konuşabilmek, ortak hedefler koyabilmek önemli hatta ten uyumu önemli
Ön yargıya gerek yok öyle biri gelirki doktor dersin öyle dersin böyle dersin meslek uyumu var dersin mutsuzluğun dibini bulursun
Yanlış kriter bence

Arkadaşlar kardeşim diş hekimi. Annem illa aynı meslek olsun doktor olsun istiyo. Önceki sevgilisi öğretmendi diye demediğini bırakmazdı. Şimdi yeni biri görüşmek istiyo boğaziçi işletme mezunu özel bir şirkette çalışıyormuş. Bence gayet iyi değil mi bölümü? Annem yine doktor değil ve özelde çalışıyo diye şüpheli bakıyo.

aileler haklımı sizce bu konuda? Sorun olur mu bu durum? böyle durumla karşılaşanlar ne yaptınız

Ya anneniz abartmış okumuş meslek sahibi insanlari beğenmiyor bu kızların ayrıca kardeşiniz de dış hekimi yapabilecegi olaganustu ne varda anneniz kimseyi mesleki anlamda uyumlu görmemiş acaba. En fazla dış hastanesinde çalışır kendi muayene yerini acar yada uzmanlığına devam eder dış hekimliğinde asistan olarak bunların hiçbirisi olağan dışı birsey degil yanı anneniz cok buyuk konusuyor ve kardeşinizin gelecegini etkiliyor dikkat edinde birgun ters tepmesin.

Şimdi anneniz diş hekimi olsun istiyor ya gelin adaylarını, peki diş hekimi olunca birbirlerinin diş lerine mi bakacaklar.. Yada kardeşinizin eşi jinekolog olursa ne olacak :rolleyes:

Karışma konusuna bisey diyemiycem ama akşam karşısında mesleğin yoruculugunu bilmeden" ama sende ne yaptın ki sanki bütün gun "diyen biri olursa zor olacağını düşünüyorum çünkü cidden efor isteyen bir iş bedenende yorucu mental olarakta
Dişçilik zor, doktorluk zor, öğretmenler de bütün gün ayakta yanı herkeze zor.İnsanın içinde anlayış yoksa dış hekimi de olsa anlaması zorrrr.Size katılıyorum haklisiniz fakat evlilikte hem mudehale hemde kast rejimi gibi düşünmek saçma bana kalırsa.Fikrini de haklılık payı var

Arkadaşlar kardeşim diş hekimi. Annem illa aynı meslek olsun doktor olsun istiyo. Önceki sevgilisi öğretmendi diye demediğini bırakmazdı. Şimdi yeni biri görüşmek istiyo boğaziçi işletme mezunu özel bir şirkette çalışıyormuş. Bence gayet iyi değil mi bölümü? Annem yine doktor değil ve özelde çalışıyo diye şüpheli bakıyo.

aileler haklımı sizce bu konuda? Sorun olur mu bu durum? böyle durumla karşılaşanlar ne yaptınız
Ayyy bende ögretmenim alindim simdi ogretmeni mi begenmiyo anneniz kardesiniz kizmi erkek mi

Ciddi misiniz? Sizin mesleğiniz nedir merak ettim. Yani mesela doktor gelse istemezdiniz yani

Sadece benden zeki olduğunu hissetmem lazım. Uçak mühendisiyim. Doktorla yapamazdım muhtemelen aynı yollardan geçtiğim biri olsun da isterim aynı zamanda. Ama mesela öğretmen olsa direk önyargılı yaklaşırdım kabul etmezdim.

Sadece benden zeki olduğunu hissetmem lazım. Uçak mühendisiyim. Doktorla yapamazdım muhtemelen aynı yollardan geçtiğim biri olsun da isterim aynı zamanda. Ama mesela öğretmen olsa direk önyargılı yaklaşırdım kabul etmezdim.

Anlam veremedim sana!!! Uçak mühendisi öğretmenden zeki diye bisey yok:)

Oğlunun sevgilisinin mesleğine anneniz mi karar veriyor. Hangi devirdeyiz ya. Çok sinir bozucu.

Okumuş etmiş eğitimli bir insan, annesi bile olsa başkalarının seçimlerini nasıl üstlenebilir insanlar.

Sonra vay efendim oğlum evlendi değişti hep o kızın yüzünden. Aslında boyunduruğundan kurtuluyor.

Kolaylıklar diliyorum, her şeye müdahil bir kayınvalide adayı, evlerden ırak.

Bence annen dogru dusunmus doktorun evhanimiyla evlendigini duunsene annen hep kucumser hep huzursuzluk cikarir aslinda ayni mesletten evlenmemesi dogal bence ama anneni dusunursek bence hic evlenmesin bekar kalsi

annendeki egoya gelin adaylarının hicbiri ulasamaz dicemde daha fenasi denk gelebilir simdiden hazırlıklı olun:)

Meslek uyumu önemli ama annenin dediği şekilde değil. Çok abartı. Dişçi bulsa kardeşin bu sefer de boyuna posuna takacağına emin olabilirsin. Olay oğlu Türkiye standartlarında iyi bir iş yapıyor diye kimseleri layık görememesi oğulcuğuna.

O zaman doktor da kardeşine fazla. Ne der anneciğin buna???

Benim esim ortaokul mezunu ben universite.O benden daha zeki bu durumda ne olacak?

Öyle şeyler olabilir tabiki. Sizin tercihleriniz de farklı olabilir. Ben önyargılıyım. Bu da benim zaafım eksikliğim belki.

bu ne saçma şey ya. kaşının üstünde gözü var diye herkesi gönderirse annen kardeşinin evde kalmasına sebep olacak. bence bi evde 2 doktor fazla zaten çünkü çok yoğunlar ve anlaşmaları zor olur. ayrıca da evlilikte mutluluk meslekten mi sebep oluyormuş.

Okumus dis hekimi olmus bir insan neden annesini ,evlenecegi kisinin meslegine kadar karismasina müsaade ediyor ?

Çünkü kız kardeşim bi önceki ilişkisinde karıştırmamıştı ama sonuç hüsranla bitti annem haklı çıktığı için

Back
X