Meslektaş ve davranış değişikliği

PeraAtena

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2023
34
20
3
26
Herkese merhabalar,

Bu konuyu iki hafta önce iş yerinde yaşadığım bir "olay" sonrası açmaya karar verdim.
Pazartesi günü işe geldiğimde, 2 meslektaşım bana karşı soğuk davrandılar, pek kaale almadılar
Büyük ihtimalle, bir hareketime veya söylediğim birşeye tepki gösterdiler (ki, eğer bir yanlış birşey yaptıysam, ben yanlışımı kabul ederim ve gerekiyorsa özür dilerim).

Fakat, ben işe başladığım ilk zamanlardan beri hep şunu söyledim : "eğer işimle veya davranışımla alakalı bir sorun olursa, bunu bana direk söyleyin. Hatam varsa bileyim".
Ve bana "evet merak etme söyleriz" dediler. Bunu bir kaç kez söyledim ve bana tamam söyleriz dediler.

Şimdi içlerinde bir kısmı, hatamı gelip bana söylemek yerine, mesafe koyuyorlar. Belkide onlardan özür dilememi bekliyorlar ki, çok beklerler. Bu tip davranış şekliyle çok karşılaştım, ve eskiden, o insandan beni affedene kadar özür dilerdim... Fakat bu karşïmda ki insanın egosunu beslemekten başka bişeye yaramıyor (sanki o hiç hata yapmıyormuş gibi).

Kısacası, onlar gelip bana bişey söylemedikleri için bende hiçbirsey yokmuş gibi davraniyorum, umurumda değil.

Sizce bu tutumum doğru mu? Siz nasil davranirdiniz ?

Siz baştan kendinizi açık yüreklilikle ifade etmişsiniz, onlar da kabul etmişler, şu anki tavrınız gayet doğru bende sizin gibi davranırdım

Ben olsam sorardım bir sorun mu var diye?varsa söyleyin çözelim iş yerinde böyle tavır almak çözüm değil derdim.daha önce bir arkadaşla bir problem yaşadım ama iş yerinde değil okulda arkadaş trip atıyordu bende dedimki ne sorun varsa direkt bana söyle o zaman çözeriz böyle trip atmakla bir yere varamayız nitekim sorunu söyledi haklıydı özür diledim çözdük bundan sonrada hiç trip atmadı ne olursa konuşuyoruz çözüyoruz ve çok samimi arkadaşız hala.

Yani müneccim değilsiniz. Ben olsam ben de öyle yapardım. Ha bu durum çok canınızı sıkarsa bu tavır ne bi sorun mu var dersiniz cesaret ederlerse söylerler
Teşekkür ederim.
Belki, çok kolay herşeye güldüğüm içindir (kötü olaylar dışında).
Şimdi sorarsam, kendilerini önemli hissedip bir tarafları kalkmaz mı?
Bir keresinde sohbet ederken "sende egolusun" dediler ama cidden mi söylediler yoksa şaka ile mi bilmiyorum.
Herkesin birbiri ile şakalaştığı bir ortamda çalışıyorum.

Bende eskiden bu şekilde davraniyordum. Fakat baktim ki insanlarin bir tarafları kalkiyor, egoları tavan yapıyor bende biraktim.
Ilerleyen günlerde bakacam, hareketlerine göre konuşup veya konuşmama kararı alırım belki.
Teşekkürler.

Sen bilirsin tabi ama ego yapacak birşey yok bence iş yerinde tatsızlık çekilmiyor ama haklıysan ve onlarda bu tavırda ısrarcılarsa yapacak birşey yok.

Yok şöyle genelde bu tarz tavırlar beni sinirlendirir. Sinirlenirseniz sorun sinirlenmiyosanız boşverin

Peki neden ? Ne gibi sonuçlara sebep olabilir ?
Sana saygı duymazlar. Sen doğru olanı yapıyorsun. Bir hatam olursa söyleyin diyorsun. Ezik duruyor bu . Kibirli ol demiyorum ama insanlara fazla tevazu gösterirsen gerçek sananlar. Saygıları azalır.

Sana saygı duymazlar. Sen doğru olanı yapıyorsun. Bir hatam olursa söyleyin diyorsun. Ezik duruyor bu . Kibirli ol demiyorum ama insanlara fazla tevazu gösterirsen gerçek sananlar. Saygıları azalır.
Bu yazdığınız çok doğru. Benden bir alt kademe olan 1 kişi ile uzun süredir çalışıyorum, ve benim (iş hakkında) söylediklerimi pek kaale almıyor. Bazen söz geçiremiyorum...

Başka bir sorum olacak :
Bazen aklıma birşey geliyor ve kendi kendime gülüyorum (meslektaşlarım bunu görüyor), veya biri birşey söylüyor benim komiğime geliyor ve gülüyorum.
Sizin karşınızda böyle biri olursa, bu tavırlarını nasıl karşılarsınız ?

Bu yazdığınız çok doğru. Benden bir alt kademe olan 1 kişi ile uzun süredir çalışıyorum, ve benim (iş hakkında) söylediklerimi pek kaale almıyor. Bazen söz geçiremiyorum...
Bir kere emri vaki konusun görün degisimi

Evet aynen sizin gibi her şeyle dalga geçen insanlardan hiç hoşlanmam ve aynı sebepten işyerinde insanlara mesafe koydum. Normal şartlarda ne oldu bir problem mi var diye sormanız gerekir samimi bir insansanız ama bence siz sormayın ve evet siz çok egolusunuz

doğru umursama aman annen mi baban mı sanki boşver molanda yemek yerken kitap oku

Belki de iş arkadaşlarınız kendi söylemlerine gülmenizi dalga geçiyor gibi algılayıp, araya mesafe koymak istemiş olabilirler.

Size iş hayatıyla ilgili tavsiyem insanların size tavır aldıklarını fark bile etmeyecek mesafede olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…