metabolizmam çöp:((

elizz0006

Gülümse hayata...
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2014
686
916
303
konuyu daha çok okunduğu için buraya açtım kusura bakmayın kızlar...

ben 28 yaşında ve ergenlikten beri diyet yapan bi insanım şöyle ki : diyetsiz hayatımın hiçbir dönemi geçmedi sürekli yapboz yapboz deneme tahtasına döndüm psikolojim bozuldu artık...
hayatımda hiç 5 li rakamlarda olmadım 68 kiloya çıkmışım yine 172 boyundayım ama bu durumdan yine hiç hoşnut değilim...
derdim yapıp bozduğum diyetler metabolizmamı bozmuş bi hastanede ölçtürdüm yaşına göre çok yavaş dediler çok üzüldüm

artık hangi diyeti uygularsam uygulayayım zayıflayamıyorum,bağışıklık kazanmış galiba vücudum,diyetisyenin verdiği listeyle bile 1,5 kilo almışım düşünün

benim durumumda olup ta metabolizması düzelen var mı? hiç mi ümidim yok 5li rakamları görmeye şuan yine görünüşüm çok fazla balık etli (

bi de aşırı acıkıyorum ,şu acıkma duygum olmasa hayalimdeki kilodaydım çoktan...

172 boya 68 kilo çokta aşırı değil.Karatay tarzı beklenebilirsiniz yaklaşık üç haftadır öyle besleniyorum 165 boya 80 kiloydum öleyim mi yani gidiyor yavaş yavaş.

Metabolizmayi sasirtacak biseyler gerek, onun icin de isinin ehli bir diyetisyen bulmali.
Ya da uzun ve bolca sabir isteyen bir yola girmek, karatay, dukan, atkins gibi bir beslenme metodu secip, diyet psikolojisinden siyrilarak yavas yavas kilo vermeyi beklemek gerek.

Metabolizma hızlandıran yöntemler var.Onları araştırabilirsin.Hareket et,bol su iç,glisemik indeks diyetini araştır.Sarımsak yutmak da metabolizmayı hızlandırıyor tansiyon problemi yoksa.

Acıkıyorum diyince aklıma direk hipoglisemi geldi
şeker yüklemesi yapıp sora tekrar kan aldılar mı, açlık ve tokluk kan şekerlerine baktılar mı yani
d vitaminin ne durumda
metabolizman düzelir ama bir müddet bağırsaklarını yorma
ve kan dolaşımınındüzene girmesi için yarım saat bile olsa hergün yürüyüş yap (bak zayıflaman için demiyorum kan dolaşımı için diyorum dikkat:)

Merhaba:

Diyet yapma, rahat ol yediğine dikkat et, bol,bol yürüyüş yap birşeyleri yapmak için kendini kasarsan stres yaparsın ve daha çok kilo alırsın. Stres en önemli etkendir. Sen ilk önce kendini beğeneceksin, başkaları sonra, sen kendine değer vereceksin. Birşeyler yapmak için kendini zorunlu hissedersen, farklı bir durum ortaya çıkar, rahat ol, ferah ol, ruhunu sertbest bırak zamana yay, acelesi olma, yavaş atılan her adım seni doğru yola götürecektir.

Diyet yap kilo ver diyeti birak geri kilo al

İşte bizim sorunumuz bu!
Diyet yapmak problem.
Diyet yapmamak lazim. Ama cok dengeli ve saglikli beslenmek lazim "omur boyu".
Şekeri tamamen hayatimizdan cikarmamiz lazim
Karbonhidrati da minimuma indirmek gerek. Yani her gun makarna pilav yenmemeli.
Saglikli beslendikten sonra omur boyu normal kiloda kalinir. Oysa diyet yapinca al-ver al-ver arap sacina donuyor

İnsülin direncinizi baktırdınız mı bende öyleydim hem insülin direncim hem de tip 2 diyabet olduğumu ögrendim sağlıklı beslenme +doktorun verdiği ilaçları düzenli kullandım ve spor yaptım şuan 64 kg ,110 kg düştüm

Evet karbonhidrat minimum protein ve sebze ağırlıklı beslenmek gerekiyor yoksa verdiğimiz hop geriye geliyor

Merhaba herkes yazmış sanırım ama bende Kilo veremiyordum. Tiroidlerim çalışmıyormus. Şimdi hormonu hap ile alıyorum. Sporun çok etkisini gördüm 6 ayda 22 Kilo verdim sadece spor dengeli beslenme ile. Mutlaka bir sebebi vardır ve ortaya çıkacaktır.

Geçmiş olsun süper vermişsin tebrikler

Metabolizma duzenleyici yontemler var. Hizlandirma konusunda destek alabilirsiniz.
Ben beslenme ve diyetetik mezunuyum. Kendim bu isi yapmiyorum suan ama bir arkadasim sadece metabolizma uzerine calisiyor mesela.
Yediklerimi gorseniz sok olursunuz. Siz sadece isin ehli bir diyetisyen bulun. Kendinizi de heba etmeyin.

Sende ki boy kilo bende olsa Victoria meleği sanardim kendimi ahh ahh boşver kilonda boyunda iyi ya benim gibi 1.63 boya 88 kilo olsaydin
Ben de öyleyim. 88 misim. 2 bebeğim arka arkaya oldu. Biri 24 aylik digeri 5 ay 20 günlük. Hamile kalmadan once 63 kiloydum. Deli gibi de yemek yerdim. Metabolizmam yavas bu arada. Hele ki hamilelikleden sonra cok daha yavaşladı. Minikukala ne yapacağız biz ( zayif olmak istiyorum. Kendime güvenim cok azaldi senin de öyle oldu mu

Metabolizmayı nasıl ölçüyorlar ki? çok merak ettim.

Bence de tiroid ve insulin direncine baktırın.

Bir de şeker alımı yağ yakımını engelliyor.

Spor yapmadan zayıflamak istiyorsunuz, kesinlikle, gün içinde hiç ama hiçç şeker almamalısınız.

cok merak ettim arkadasinizin nasil bir yöntem uyguladigini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…