Metabolızmam durdu, ne yapabilirim?

Kizlar oneriler icin gercekten coook tesekkür ederim bugun öglen kepekli undan yaptigim kendi ev makarnami yemeyi düsünüyorum hem icinde ne var ne yok biliyorum:)Bu sabahta cok az tuzla yagsiz olarak yaptigim mantarli omlet kücük bi parca peynir ve sekersiz cay ictim tabi bir dilimde cavdar ekmegi.Aksamida salata ile gecistirmeyi düsünüyorum.Ama sanirim en onemli sorunum su icememem iki bardak suyu bile cok zor iciyorum susamiyorum ben ya,aklima geldikce icmeye calissamda karnim sisiyo davul gibi

Kizlar oneriler icin gercekten coook tesekkür ederim bugun öglen kepekli undan yaptigim kendi ev makarnami yemeyi düsünüyorum hem icinde ne var ne yok biliyorum:)Bu sabahta cok az tuzla yagsiz olarak yaptigim mantarli omlet kücük bi parca peynir ve sekersiz cay ictim tabi bir dilimde cavdar ekmegi.Aksamida salata ile gecistirmeyi düsünüyorum.Ama sanirim en onemli sorunum su icememem iki bardak suyu bile cok zor iciyorum susamiyorum ben ya,aklima geldikce icmeye calissamda karnim sisiyo davul gibi

canım aksam sırf corba yerıne cobada ıc yanında hem bagırsakların calısır :27: su yerıne maden suyu ıcebılırsın ama sade olanlarında gazoz gıbı olanlarından degıl :23:

Corbayla pek aram olmasada onuda dusundum en azindan daha fazla sivi almis olurum ama ne tür bi corba yapabilirimki tavuk diye düsündüm ama oda tavugun yagi var terbiyesi icin un falan giriyo icine tereddütte kaldim,bir iki gece tarhana ,domates corbasi falan ictim ama sanki corba icince daha cabuk acikiyorum gibi geliyo :44:

Canım suyu mutlaka iç, zorla kendini, şişeden iç
Önceden ben günde 2 bardak ancak içebilirdim, sonra şişeye alıştırdım kendimi.
Yanıma alıyorum baktıkça içiyorum derken şimdi günde 2 lt içmezsem rahat edemiyorum
Bir de mesela akşamları sebze ye, yanında karışık sebze çorbası iç 2 kepçe (2 dilim ekmek yerine geçiyor, içine kırmızı mercimek, kabak, havuç falan koy)
Günde 3 kupa bitki çayı iç, yeşil çay olmazsa olmaz

Faydasını görürsün mutlaka

Canım suyu mutlaka iç, zorla kendini, şişeden iç
Önceden ben günde 2 bardak ancak içebilirdim, sonra şişeye alıştırdım kendimi.
Yanıma alıyorum baktıkça içiyorum derken şimdi günde 2 lt içmezsem rahat edemiyorum
Bir de mesela akşamları sebze ye, yanında karışık sebze çorbası iç 2 kepçe (2 dilim ekmek yerine geçiyor, içine kırmızı mercimek, kabak, havuç falan koy)
Günde 3 kupa bitki çayı iç, yeşil çay olmazsa olmaz

Faydasını görürsün mutlaka
Cevabin icin cok sagol canim yesil cayi simdi ismarladim esime ögleden sonra basliyorum insallah:8:su konusundada kendimi zorluyorum ama göbegi eriteyim derken davul gibi sisiyo daha cok:9:bunye alisik degilama bu sefer inat ettim kimse tutamaz beni yaza en kötü ihtimal 56-57 kilo giricem:10:

Corbayla pek aram olmasada onuda dusundum en azindan daha fazla sivi almis olurum ama ne tür bi corba yapabilirimki tavuk diye düsündüm ama oda tavugun yagi var terbiyesi icin un falan giriyo icine tereddütte kaldim,bir iki gece tarhana ,domates corbasi falan ictim ama sanki corba icince daha cabuk acikiyorum gibi geliyo :44:

lahana corbası brokolı corbası yogurt corbası ve domates corbsı ıcebılırsın hatta dometesın uzerıne lıght kasar rendeleyın nefıs ve tarhanaya asık olsamda tarhananın ıcınde un oldugu ıcın pek tercıh etmeyin :50: sırf corbayla acıkırsınız zaten yanında mutlata ızgara kofte tavuk yada et yiyin.

Metabolizmayi hizlandirmak icin:
- Ogunleri cogaltmak, az ve sIk yemek ama en onemlisi (benim icin) herseyden yemek, boylelikle irade sorunu yasanmiyor!
- 1,5 - 2L su icmek
- Bitki caylar icmek, mesela ben yesil cayin icine limon sIkIyorum.
- Ve en onemlisi spor yapmak!!! Bundan kacis olmaz! Goruntu bi yana, saglik icin gercekten cok gerekli.

Kilona gore, inanki haftada 500g-1kilo versen tamamdir!
Hizli verince tekrardan hizlica kilo aliniyor emin ol. Yavas ver ve kilonu koru :34:
Kolay gelsin :52:

Metabolizmayi hizlandirmak icin:
- Ogunleri cogaltmak, az ve sIk yemek ama en onemlisi (benim icin) herseyden yemek, boylelikle irade sorunu yasanmiyor!
- 1,5 - 2L su icmek
- Bitki caylar icmek, mesela ben yesil cayin icine limon sIkIyorum.
- Ve en onemlisi spor yapmak!!! Bundan kacis olmaz! Goruntu bi yana, saglik icin gercekten cok gerekli.

Kilona gore, inanki haftada 500g-1kilo versen tamamdir!
Hizli verince tekrardan hizlica kilo aliniyor emin ol. Yavas ver ve kilonu koru :34:
Kolay gelsin :52:

Sagol canim bilgiler icin acik konusmak gerekirse su ve spor konusunda oldukca zorlaniyorum.25 yasina kadar spor yapmamis birisi olarak aksamlari bir iki isinma hareketinden sonra 15-20 mekik zor cekiyorum ama gun gectikce alisiyo vucut daha iyi hissediyorum artik yaparken bi ara kosmayi falanda düsündüm ama kendime hiiiiic güvenemiyorum iki adim atsam tikaniyorum ben yaa:(Kilometrelerce kosan insanlara saygim bi kat daha artti valla ama evde kendi kendime yinede biseyler yapmaya calisiyorum hic yoktan iyidir diye düsünüyorum

Sagol canim bilgiler icin acik konusmak gerekirse su ve spor konusunda oldukca zorlaniyorum.25 yasina kadar spor yapmamis birisi olarak aksamlari bir iki isinma hareketinden sonra 15-20 mekik zor cekiyorum ama gun gectikce alisiyo vucut daha iyi hissediyorum artik yaparken bi ara kosmayi falanda düsündüm ama kendime hiiiiic güvenemiyorum iki adim atsam tikaniyorum ben yaa:(Kilometrelerce kosan insanlara saygim bi kat daha artti valla ama evde kendi kendime yinede biseyler yapmaya calisiyorum hic yoktan iyidir diye düsünüyorum

Rica ederim.
Bence simdilik kosmayi askida birak ve yuruyuse odaklan.
Gun gectikce temponu ve zamani artirirsin o kadar :)
Baslarda of pofluyorsun, heryerin tutuluyor...vs ama bi sure sonra cok zevkli gelecek heleki tartida kilon azalinca, dahada bi hirslanicaksin :10:
Ama oncelikle kendine guven!!!! Basari oykuleri var, oku bence, motivasyon olabilir belki :34:

Buzmu :52:zayiflayalim derken bide hasta olmayalim canim ya yesil elma aralarda yiyorum genelde ama limon sikmayi denemedim hic:44:acaba karbonhidrat almadigim icin zayiflayamiyo olabilirmiyim ögle yemeklerinde salata yada yogurtla beraber kepekli makarna falanmi yesem acaba.Ya insanlarda sasiriyo diyetisyenin biri sadece protein karbonhidrat yok derken oburu mutlaka tuketilmeli diyo aklim karisti valla:44:ama yemedende olmuyo gercekten makarna sevmeyen ben bile makarna yemeyi ozledim :27:bide tabii tatli sorunu onun icin bi cözüm oneriniz varmidir sekerim düstü valla yaa:52:tatli olarak ne iyebilirim ki

Diyetisyenler belli ölcümler yaparak liste veriyor kimisi karbonhidrati fazla koyuyor kimisi az veriyor. Vücudumuzun neye ihtiyaci olup olmadigini diyetisyene yada doktora gitmeden bilemeyiz. Onun icin sagdan soldan duyduklarimiz yada kendi kendimize yaptiklarimiz saglikli degil maalesef. Ama herkesin de uzmanina görünme sansi yok onun icin en güzeli kizartma, seker, un ve yagdan uzak durarak dengeli beslenme az ve SIK yemek. Ben elimden geldiginde böyle uygulamaya calisiyorum. kahvaltida kepekli ekmek yemediysem esmer bulgur, esmer makarna yiyorum öglen icin aralarda yesil cay, elma, süt tüketiyorum aksam da sadece elma yemeye özen gösteriyorum yada kavun karpuz olabilir. Yaninda süt icilebilir denedim elma ile güzel oldu :52: En önemlisi de spor. Metabolizman yavassa ki benim yavas onu harekete gecirmenin bir yolu fiziksel aktivite bir yolu da sürekli vücuda besin girisi saglamaktir. Az yendiginde vücut kendini korumaya alir ve stoklarini kullanmaz.

Hem dert ettigin seye bak 3 kilo fazlan var keske benimki de 3 kilo olsa :27: Dert etme dikkat et yediklerine, yürüyüs yap, yapamazsan evde egzersiz yap sabah 10 öglen 10 aksam 10dk yapsan bile kardir. Basarilar dilerim

tatliyi da canin cok istediyse yogurdun veya sütün icine tatlandirici ve tarcin koyup yiyebilirsin-icebilirsin, kestigini söylüyorlar beni yogurt kesmiyor da süt kesiyor :27:
Yada kuru kayisi hurma falan varsa abartmadan 3-5 tane yersen keser seni.

Sonra yine benim Dukan diyeti yaptigim zamanlarda cok canim isterse yaptigim bir iki tatli vardi.
1 su bardagi süt, 1 tatli kasigi kakao, istege göre tatlandirici ve 1 tatli kasigi misir nisastasi ile puding tam kivamli olmuyor süt biraz azaltilabilir misir nisastasi izinli gidalardan oldugu icin onu da fazla koyamiyordum ama biraz daha kivamli olsun diye jelatin konabilir, 1 tatli kasigi misir unu da olabilir.

Yine Dukan diyetinde kullandigimiz yulaf kepegi ile yaptigim bir tatli : 1 cay bardagi süt, 2 yemek kasigi yulaf kepegi ve istege göre tatlandiriciyi pisirip üzerine tarcin serpip yiyordum, irmik tatlisi gibi oluyor. Ama tabi dukan diyetinde karbonhidrat almadigimiz icin yulaf kepegi kullaniyorduk dengelesin diye. Yapmasan bile en azindan fikir verir bunlar.

Diyetisyenler belli ölcümler yaparak liste veriyor kimisi karbonhidrati fazla koyuyor kimisi az veriyor. Vücudumuzun neye ihtiyaci olup olmadigini diyetisyene yada doktora gitmeden bilemeyiz. Onun icin sagdan soldan duyduklarimiz yada kendi kendimize yaptiklarimiz saglikli degil maalesef. Ama herkesin de uzmanina görünme sansi yok onun icin en güzeli kizartma, seker, un ve yagdan uzak durarak dengeli beslenme az ve SIK yemek. Ben elimden geldiginde böyle uygulamaya calisiyorum. kahvaltida kepekli ekmek yemediysem esmer bulgur, esmer makarna yiyorum öglen icin aralarda yesil cay, elma, süt tüketiyorum aksam da sadece elma yemeye özen gösteriyorum yada kavun karpuz olabilir. Yaninda süt icilebilir denedim elma ile güzel oldu :52: En önemlisi de spor. Metabolizman yavassa ki benim yavas onu harekete gecirmenin bir yolu fiziksel aktivite bir yolu da sürekli vücuda besin girisi saglamaktir. Az yendiginde vücut kendini korumaya alir ve stoklarini kullanmaz.

Hem dert ettigin seye bak 3 kilo fazlan var keske benimki de 3 kilo olsa :27: Dert etme dikkat et yediklerine, yürüyüs yap, yapamazsan evde egzersiz yap sabah 10 öglen 10 aksam 10dk yapsan bile kardir. Basarilar dilerim

Bende senin dedigini yapmaya calisiyorum canim önceden yemeklerimi baya yagli yapiyodum simdi mecbur kalmadikca koymuyorum bile yada bir kasik kadar zeytin yagi,cayima kahveme seker koymuyorum beyaz un tuketmiyorum falan diyet degilde saglikli beslenmeye gectim:52:ama su tatli konusu gercekten zor benim tatli krizim oyle kayisi,elma gibi seylerle gecmiyo malesef:50:yani ben baya baya sekerli,serbetli tatli istiyorum ozellikle regl döneminde gözüm donuyo resmen:27:bide bugun k.validem benim yiyemiycegimi hissetmis olsa ki pasta alip gelmis:53:onlar dolapta beni bekliyo ve ben onlari yemiyceeeem:52:öyle 3 kilo falanda deme gitmiyolar bi turlu 59 a iniyorum iki gun sonra bi bakiyorum yine 60 ne bulasik seymis iki yildir yapisti yakama birakmiyo beni :50:

Bende senin dedigini yapmaya calisiyorum canim önceden yemeklerimi baya yagli yapiyodum simdi mecbur kalmadikca koymuyorum bile yada bir kasik kadar zeytin yagi,cayima kahveme seker koymuyorum beyaz un tuketmiyorum falan diyet degilde saglikli beslenmeye gectim:52:ama su tatli konusu gercekten zor benim tatli krizim oyle kayisi,elma gibi seylerle gecmiyo malesef:50:yani ben baya baya sekerli,serbetli tatli istiyorum ozellikle regl döneminde gözüm donuyo resmen:27:bide bugun k.validem benim yiyemiycegimi hissetmis olsa ki pasta alip gelmis:53:onlar dolapta beni bekliyo ve ben onlari yemiyceeeem:52:öyle 3 kilo falanda deme gitmiyolar bi turlu 59 a iniyorum iki gun sonra bi bakiyorum yine 60 ne bulasik seymis iki yildir yapisti yakama birakmiyo beni :50:

Ben diyete baslayana kadar tatli krizlerimin olmadigini düsünürdüm, hatta diyetteyken uzun süre de tatli krizim olmadi ama neredeyse 6 aydir diyetteyim, son 2-3 ayda regl öncesi tatli krizlerim basladi. Beni de kesmiyor bir sey onun icin mümkün oldugunca tatli seyler almamaya ve yapmamaya özen gösteriyorum. Gecen gün esime nutella aldim ve regl öncesiydi dayanamadim yedim mesela. En güzeli eve sokmamak :27:

Bende de uzun süren bir duraklama olmustu 1 kilo ver al ver al seklinde devam edince havalarin isinmasini firsat bilip 1 saat tempolu yürüyüs yapmaya basladim, cözüldü kilolarim. Spora basla ufaktan

Ben diyete baslayana kadar tatli krizlerimin olmadigini düsünürdüm, hatta diyetteyken uzun süre de tatli krizim olmadi ama neredeyse 6 aydir diyetteyim, son 2-3 ayda regl öncesi tatli krizlerim basladi. Beni de kesmiyor bir sey onun icin mümkün oldugunca tatli seyler almamaya ve yapmamaya özen gösteriyorum. Gecen gün esime nutella aldim ve regl öncesiydi dayanamadim yedim mesela. En güzeli eve sokmamak :27:

Bende de uzun süren bir duraklama olmustu 1 kilo ver al ver al seklinde devam edince havalarin isinmasini firsat bilip 1 saat tempolu yürüyüs yapmaya basladim, cözüldü kilolarim. Spora basla ufaktan

Sanada kolay gelsin canim bende ayni sen gibi 1-2kilo alip veriyorum ama dönüp dolasip 60 oluyorum dahada gitmiyo :52:ama kafaya taktim zayifliycam bugun tartilamadim tartimin pili bitmis tarti bile dayanamadi bana:27:ama esim göbegin erimis bayaa dedi:17:tatli turu seyleri bende eve sokmamaya calisiyorum hamur isi tatli turu seyler pisirmiyorum ama bu benim icin cok zor oluyo cunku ben aklima geleni yapan biriyim gecen sabah canim deli gibi sicak pogaca cekti ama yapmadim,evde bakalva vardi cöpe gitti valla benle beraber esimde saglikli beslenmeye gecti benim iki katimdan bile fazla yemesine ragmen 2 kilo vermis adam sinir ediyo beni resmen bir tencere makarna iyiyo ve kilo almiyoo:41:

Kizlar yavasta olsa eriyorum sanirim bu sabah 59.5 ciktim allah bi daha 60 lari göstermesin insallah.bu sabahta bir dilimcik cavdar ekmegi .kucucuk peynir,salam,ve oglumla paylastigim bir yumurta yedim yanindada yesil cay.Öglen etli taze fasulye esliginde bir iki kasik pilav yesem olurmu ki acaba?

Kizlar yavasta olsa eriyorum sanirim bu sabah 59.5 ciktim allah bi daha 60 lari göstermesin insallah.bu sabahta bir dilimcik cavdar ekmegi .kucucuk peynir,salam,ve oglumla paylastigim bir yumurta yedim yanindada yesil cay.Öglen etli taze fasulye esliginde bir iki kasik pilav yesem olurmu ki acaba?

bence pilav yerıne bulgur pılavı ye canım :50:

bence pilav yerıne bulgur pılavı ye canım :50:

Cevabin icin sagol canim ama ben o pilavi coktaaan yedim bile:1:ama 2-3 yemek kasigi kadar az yedim yani ama onun icin bile suclu hissettim kendimi:50:ama aksamda sadece salata yedim bol yesillikli tavuklu falan:56:bu sabahta 59 kilo ciktim insallah yarin 60 olmam:52:ama bugun ne yesem diye düsünüyorum salata iyi guzelde insan bikiyo belli bir sure sonra:27:

ben yurtdisinda yasiyorum malesef burda binbir cesit cay var ama tarcinli yada bergamotlu yesil cay hic görmedin ama bi sorup sorustururum en kotu ihtimal sadesini alicam.Cok fazlada bi istegim yok 5 kilo versem bayram edicem valla ama dedigin gibi yaglarim beni terketmemekte direniyolar bende onlari vermede bakalim kim kazanicak:52:

canim,eger almanya da yasiyorsan,aromali yesil caylar var,benim bildigim,limonlusu,vanilyalisi var,baska cesitleri var mi bilmiyorum,ben bu aralar sadesini kullaniyorum,onceden posetlerden alirdim ama simdi,ayni bizim say gibi yaprakli paketlenmis sekli ile alip,siyah cay demler gibi demliyorum...

bu aralar benim de bagirsak problemlerim var,ozelleikle uzun zaman kabizlik soz konusu ise ,mutlaka doktora gorunmek lazim.benim asla aklimdan gecmezdi boyle seyler,bu zamanlarda form cayi icer ve herseyin normal oldugunu dusunurdum taaki doktorluk olana kadar,halen gecmesede biraz iyilesme var,haraket ve yme icme duzenine dikkat dice bayagi sey farkediyor..sevgiler..

canim,eger almanya da yasiyorsan,aromali yesil caylar var,benim bildigim,limonlusu,vanilyalisi var,baska cesitleri var mi bilmiyorum,ben bu aralar sadesini kullaniyorum,onceden posetlerden alirdim ama simdi,ayni bizim say gibi yaprakli paketlenmis sekli ile alip,siyah cay demler gibi demliyorum...
Zaten bende limonlu almistim canim ama tadini hic begenmedim cok tiksindirici geldi bana icmek bi iskenceydi yani bende cope attim gitti:33:sonrada sadesini aldim limonludan cok daha iyi en azindan icilebilir:34:ama bi ara vanilyaliyida denemek istiyorum.
bu aralar benim de bagirsak problemlerim var,ozelleikle uzun zaman kabizlik soz konusu ise ,mutlaka doktora gorunmek lazim.benim asla aklimdan gecmezdi boyle seyler,bu zamanlarda form cayi icer ve herseyin normal oldugunu dusunurdum taaki doktorluk olana kadar,halen gecmesede biraz iyilesme var,haraket ve yme icme duzenine dikkat dice bayagi sey farkediyor..sevgiler..

Canim metabolizmam durdu derken bagirsak problemini kasttetmemistim sadece kilo vermem durdu diye dusunmüstüm ama yavasta olsa veriyorum sanirim :8:bu arada sanada cok gecmis olsun,acil sifalar diliyorum.

Back
X