Metrodaki dilenciler

3 tam 1 robot

bin şükür 🍀
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
5.615
22.512
598
Ben genelde yenikapı-havaalanı metrosunu kullanıyorum. Artık konu açmaya gerek duyacak kadar rahatsız oluyorum.

2-3 yaşlarında bir bebek , kadın almış eline '' Bebeğimin belinde doğuştan yağ bezesi var ,yürüyemiyor ilaçları yurtdışından geliyor zeynep kamil hastanesinde tedavi görüyor...'' gibisinden cümleleri aynı ses tonunda ve bir kelimenin dahi yeri değişmeden sıralıyor. Her zaman vurgusuna kadar aynı olan Allah razı olsun efekti eşliğinde paraları topluyor.

EE ne var?

derseniz de arkadaşlar her seferinde kadının değiştiğini aynı bebeği farklı kadınların aldığını farkettim (2-3 kadın dönüşümlü). Aynı şekilde aynı vurgu ve ses tonuyla farklı sebepler için para isteyen farklı kişiler de var .Yani bunlar çete muhtemelen küçücük sakat bir çocuğun sırtından para kazanıyorlar.Onu para makinası olarak gördüklerinden hastaneye falan götürdüklerini çok da sanmıyorum.

O çocuk neden hastanede değil dendiğinde cevap yok.

İhbar meselesinde de cezayı ödeyip bırakılcak zaten tüm gün kırdığı paranın yanında 100 lira ne ki ?

Ben mi kötü düşünüyorum arkadaşlar gerçekten o bebek için topluyor olabilirler mi ?

kafam karışık

Son düzenleme:
duydugum kadariyla evet onlar cete ve kucaklarinda bebekler genelde uyuyor. uyutuluyormus...

yok yok haklısın o bacağı kesik gözükenler bile bacağını kıvırıp bağlayıp o görüntüyü yapıyorlarken ; maalesef çoğu böyle...

Bende bir haberde okumuştum o bebekleri uyuttuklarını.çünkü o bebekler nedense hiç ayık değil hep ama hep uyuyorlar

Çocukları böyle şeylere alet etmelerine çok sinir oluyorum.
İşte bunlar yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerine de ön yargıyla yaklaşıyoruz.

bende çok rahatsızım önceden çok acırdım verirdim ama en son bir olay yaşadım kaç gün unutamadım
artık vermiyorum belki arada cidden yardım isteyenleri vardır ama sanmıyorum
özellikle hastanelerde çok fazlalaştılar hep vardı ama şimdi üstüne suriyeliler falan baya çoğaldı
dün hastanedeydim mesela en az 3 4 tane bayan geldi evde çocuğum aç diye
dışardaki o hasta dedikleri çocukları da ilaç verip uyutuyorlarmış
çoğu da ölüyormuş maalesef

Çok çirkin. Israrla şikayet etmek lazım aslında. Küçücük çocukları uyutup para kazanıyor pislikler. Elleri kolları sağlam çalışmıyorlar da ne işler çeviriyorlar!

Dilencilere kesinlikle para vermiyorum sizde vermeyin hele çocuk yollayanlara da asla itibar etmiyorum
Bazı insanlar bozuk para veriyor nasılda miktar çok değil diye düşünüyor kim bilir onu gören diğer kişilerde de para vermek zorunda hissediyor kendini ve elleri ceplerine gidiyor malesef

günde 1 milyar kazanıyordur.

Vapurda da vardi bunlardan.
3 yasindaki cocugumun dogustan ayagi dönük, balta liman kemik hastanesinde tedavi görüyor ama paramiz yok. ... diye basliyorlardi ve her seferinde farkli kisiler. Zavalli cocuklar da uyutuluyor artik ne veriyorlarsa gariplere...

duydugum kadariyla evet onlar cete ve kucaklarinda bebekler genelde uyuyor. uyutuluyormus...

Bende bir haberde okumuştum o bebekleri uyuttuklarını.çünkü o bebekler nedense hiç ayık değil hep ama hep uyuyorlar

o bebeklerin ilaçla uyutulduğunu ve başka insanların bebekleri olduğunu okumuştum bir yazıda.

arkadaşlar evet o uyutma durumunu ben de okumuştum. Ama bu çocuğun belinde problem olduğu için dolaştırıyor akşama kadar.

Belki çocuk onların bile değil

günde 1 milyar kazanıyordur.
Bir dönem işyerimin çıkışında bir kadın 3 çocugu ile dileniyordu gece uyuyamıyordum sırf çocuklar aç mı tok mu şampuan mı alsam yiyecek mi falan iyice takmıştım hergün yiyecek bişeyler alıp kadına bir torba veriyordum
Birgün arkadaşım farketmiş beni bir daha yardım etmeyeceksin dedi o kadına çocukları için 3 valiz kıyafet verdim hiç üstünde görmedim birini bile dedi
Bizim işyerinden pek çok kişi yardım ediyormuş neyseki haberdar olup vazgeçmişler şimdi kadın sanırım başka bir yere Dükkan açtı görünmüyor ortalıkta

kötü düşünmüyorsun bilakis doğru taşhisi koymuşsun.bu dilenci takımı meslek edinmiş çocukların üstünden para toplamayı..bir kuruş dahi vermeyin bunlara..bunlar o çocukları kiralıyorlarmış..

Bende rastlıyorum üstelik Suriye sınırında olduğumuz için burda çok şanlıurfa da .acıyorum da belirli kişilere veririm başımın , gözümün sadakası olsun diye ALLAH için veriririz günahları boyunlarına artık .yaşla kuru birde yanıyor işte iyisi de kötüsü de var.bide zenginleri var alt komşumuz 1200 tl kira veryr lar çokta Düzgünlükler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…