Led tabelası var mıydıgerçekten mi? ben şok. bizim ailede en son geçen yaz bi bebek mevlüdü oldu, hocalar kaç yüzer liralardan bahsettiler , istek listesi verdiler ( suyum şu marka olsun şu kadar zamanda tazelensin yemeğim ayranım şöyle gelsin gibi) . neyse biriyle anlaştık , kuranı bitirdikten sonra eveeeett dedi odanın ortasına oturdu bir çantadan fantezi çamaşır çıkarttı satmaya başladı. istanbulda oldu bu. ağzım açık izledim, elimdeki lokmayı ağzıma atamadım.
Evet dinde boyle bir sey yok.cenaze mevlidi bile yok aslında. Insanlari topla karnini doyur ne anlamı var.Bu parayla cocugunun hayrına yoksul bir ogrenciye kitap satın al mesela..Evinde otur cumalari kuran oku..aynisindan daha makbule geçer. Bir de gelen konuklar bi sürü dedikodu yapar gider ..Mevlüt neden yapılır ki? Dinde yeri olmayan bu tür uygulamalara karşıyım ben :)
Allah rahmet eylesin annenize.cenaze evinde yemek pişmiyor ancak 7si 40ı yani özel günlerde bizde etli pilav yapılması tercih ediliyor. elbette durumu olmayan börek çörek çeşidi yapabilir.
annemin cenazesinde yemek olarak neredeyse 10 gün sağolsun eş dost evi boş bırakmadı. ancak biz 7 ve 40 mevlütlerinde ayrıca pilav hazırladık gelenlere.
:) aslinda karar vermistik ve benim istedigim bi isimdi ama sonra soyledikce anlamsizlasti gibi kararsizim yaniİsmine karar verebildiniz mi:)
Bebek mevlüdünü düşünmeye daha çok zamanınız ver aslında. Ben oğlumda bebek mevlüdü yaptırdım. Şimdi sünnet mevlüdünü planlıyoruz allah nasip ederse.Merhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Yok illa verilirmis az kisi cagiririz o zaman diyorum olmaz gittigim herkesi cagiririm diyor kaba bir hesapla yuz kisiyi geçer. Ee kuran okusun diye cagirdigimiz kisi de para aliyormus.bunlarin hepsi carpi 2 yerden bin lirayi gecer diye dusunuyorum. Mevlut yapmayip bu parayi ihtiyac sahibi birilerine vermek daha mantikli olmaz mi? Ya da cocuk esirgeme loseve falan bagislamak.
Illa yapilmali mi?
Hayırlısı olsun:) aslinda karar vermistik ve benim istedigim bi isimdi ama sonra soyledikce anlamsizlasti gibi kararsizim yani
Ben diyanet fetva hattina karar aradım dinimizde böyle bir mecbryt yok dendi.Merhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Yok illa verilirmis az kisi cagiririz o zaman diyorum olmaz gittigim herkesi cagiririm diyor kaba bir hesapla yuz kisiyi geçer. Ee kuran okusun diye cagirdigimiz kisi de para aliyormus.bunlarin hepsi carpi 2 yerden bin lirayi gecer diye dusunuyorum. Mevlut yapmayip bu parayi ihtiyac sahibi birilerine vermek daha mantikli olmaz mi? Ya da cocuk esirgeme loseve falan bagislamak.
Illa yapilmali mi?
Mevlüt denmez ama... Ben sadece yakınımda olanları çağırmıştım. Dolap magneti yapmıştım. Ayrıca yemek yerine kek, poaça, kurabiye ve içecek yapmıştım o kadar..Merhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Illa yapilmali mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?