zaten cocuk dogunca birsuru masrafiniz olacak.bagis yapin daha iyi.bana da cok israr edip baski yaptilar.yapmadim.zorunluluk degil.Merhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Yok illa verilirmis az kisi cagiririz o zaman diyorum olmaz gittigim herkesi cagiririm diyor kaba bir hesapla yuz kisiyi geçer. Ee kuran okusun diye cagirdigimiz kisi de para aliyormus.bunlarin hepsi carpi 2 yerden bin lirayi gecer diye dusunuyorum. Mevlut yapmayip bu parayi ihtiyac sahibi birilerine vermek daha mantikli olmaz mi? Ya da cocuk esirgeme loseve falan bagislamak.
Illa yapilmali mi?
Ya guldum ne bileyim rumuz Darwin konu mevlutMerhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Yok illa verilirmis az kisi cagiririz o zaman diyorum olmaz gittigim herkesi cagiririm diyor kaba bir hesapla yuz kisiyi geçer. Ee kuran okusun diye cagirdigimiz kisi de para aliyormus.bunlarin hepsi carpi 2 yerden bin lirayi gecer diye dusunuyorum. Mevlut yapmayip bu parayi ihtiyac sahibi birilerine vermek daha mantikli olmaz mi? Ya da cocuk esirgeme loseve falan bagislamak.
Illa yapilmali mi?
Bağış yapmak daha mantıklı. Ben yapmak istemedim annem yaptı masraflarını da karşıladı. Kv zaten kılını kıpırdamadığı için ayrıca onların tarafta yapmadım. Bunu sorun etseydi tamam masrafını karşıla biz gelip bulunuruz diyecektimMerhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Illa yapilmali mi?
Fikir benim degil :)Ya guldum ne bileyim rumuz Darwin konu mevlut
Bunun disinda yapmak iyidir tabiki farz degildir ama makbuldur duasi okunmus olur hayrina da yemek vermis olursunuz.Zul geliyorsa pek tabi bagista guzel bi secenek .
Merhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Illa yapilmali mi?
iyide annene desene kaynananada bana yapsaydın 0 100 kisilik meclüdü ben cocuguma yapmıcam de neden 1000 tl harıcyım vericekmisin de ben kendi tanıdıgımı cagırım halam teyzem de 20 kisi yap annen millette gördügünü istiyo ama sana maddi ve manevi yardm edicek mi önemli olna buMerhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Illa yapilmali mi?
eee bosver o zaman yaa ben yakınsınız sandım ne ugrascan valla cocuk niyetine diye yap lösev e bagsını tamamYasadigim yerde tanıdık kimse yok. Benim icin onemli degil aileler istiyor diye yaptiracaktim
ooo parasız hoca zor bulunur bide 200 lira alıyolar düsün hani bide sokak arasında diyim biri öyle yotube daki elbisesi sarkılı turkulu giris degil yaniBenim anlamadığım ve asıl takıldığım, kuran okuyan kişinin para alması :)
Bu işi para ile yapıyorsa o kişiyi hoca olarak kuran okusun diye getirmeyin.
Daha 2 hafta önce mevlid yaptım ondan öncede 2 sene önce yaptım gelen kuran okuyan kimse para almadı :)
Ben içimde geldiği için, hediye teşekkür maksatlı patik ve tülbent verdim okuyan hocaya.
İki cocuguma da mevlut yapmadım. Kurbanlarını kestim dağıttım illa bir hayır işlenmek isteniyorsa böyle yapılabilir bahsettiğim şeyin dinde yeri var en azından.Merhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Illa yapilmali mi?
birinci boyutu bir suru insani bir yere toplayip da saatlerce oturtup aciktiklarinda yemek vermek cok sacma demek olmaz. topluyorsan acikacak insanlar yedireceksin. sizin icin geliyorlar. ikinci boyutu da yemek yedirdiginde aldigin sevap ve duadir. olenin ardindan ya da dogan bebegin hayrina.. hic biri alti bos isler degil. dinde yeri var. peygamberimiz muhakkak yemek yedirirmis insanlara. dinimizde kaide yok bebek mevlidi okunmali diye. dua edilsin allah kazadan beladan nazardan korusun diye insanlar kendi istiyor. oyle toplanmasa herkes ayri ayri hayirli olsuna geliyor. boyle bir kere toplaniyor tebrikler kabul ediliyor bizim yöremizde. tabiki okutmak zorunda degilsiniz. istediginiz yere bagis da Allah katinda karsilik bulacaktir. biraz da sevinc paylasmak tebrikleri almaktir..Merhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Illa yapilmali mi?
ben olsam mevlut adı altında gelıp dedıkodu yapıp benım yaptıklarımı elestırmelerı ıcın harcayacagım parayla ıhtıyac sahıbının karnını doyururdum.Merhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Illa yapilmali mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?