Kekler - Pastalar Meyveli,Kakaolu Yaş Pasta- Dr. Oetker Sponsorluğunda

HuzuRRR

Bşlngç:73.0 Gncl:69.8
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2015
6.464
25.737
548
31
9
Merhaba arkadaşlar size çok beğenilen pastamın tarifini vermek istiyorum bütün arkadaşlara başarılar...
MALZEMELER

5 yumurta
8 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 paket kakao
1 paket krem şanti(kekin ortasına)
2 paket krem şanti(kekin üzerine)
Jel
Böğürtlen(kekin ortasına)
Kiraz
Yeşil elma
3 paket bonibon
Damla çikolata
Süt(krem şantiye)
YAPILIŞI
yumurtayı ve şekeri mikser yardımıyla 5 dakika çırpıyoruz ardından unu kabartma tozunu vanilini kakaoyuda ilave edip tekrar mikserle iki dakika çırpıyoruz yağlanmış kelepçeli kalıba kekimiz döküyoruz

180 derecede ısıtılmış fırına kekimizi pişiriyoruz kekimiz pişince ortadan ikiye kesip soğumaya bırakıyoruz bir su bardağı soğuk süte 3 yemek kaşığı şeker atıp karıştırdıktan sonra kestiğimiz ve soğuyan kekimize sütü döküyoruz iki kekimize de sonrasında bir çay bardağı sütle bir paket krem şantiyi çırpıp kekimizin ortasına sürelim böğürtlenlerimizi uç kısımlara dizdikten sonra diğer kekimizi üzerine koyalım iki çay bardağı sütle iki paket krem şantiyi tekrar çırpıp pastamızın önce kenarlarına sürelim ardından bonibonlarımızı teker teker aralıklı dizelim sonra üzerine sürelim krema pompamıza krem şantiden koyup kenarlarına süslememizi yapalım

sonra kirazlarımızı ve elmalarımızı dizelim süslemelerimizin üzerine damla çikolatadan teker teker koyalım jelimiz için 2 su bardağı sıcak suyla pişirelim kaynamaya başlayınca ocaktan alıp ılımaya bırakalım ılıyınca elmalarımızın üzerine dökelim ve dolapta 15 dk bekletelim
beklettikten sonra orta kısmının jölesini kaşık yardımıyla çıkaralım kenarlarını bonibonla süsleyip yazımızıda yazdıktan sonra buzdolabına koyalım afiyet olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerinize emeğinize sağlık
Pastanız çok nefis olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Konuyu düzenledim

Ellerine sağlık canim çok güzel görünüyor. Yarışmada başarılar.

bravooo mükemmel görünüyor eminim tadıda öyledirr ellerine sağlık Başarılarr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…