• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mezhep ayrılığı olup evlenen var mi

zamansiz_

hayata gülümse :)
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
5.581
2.439
448
kizlar mezhep ayrılığı olup tüm sorunlara ragmn evlenip mutlu olan var mi? ayni sorun bnm basimda varda yorumlarınızı merak ediyorum.

Benim ki sonradan müslüman ama erkek arkadaşlarim hep farklı mezheptendi biri hariç. En az anlaştığım ayni mezhepte olandi.

Sen alevisin erkek tarafi sunni anladigim kadariyla ...

benim böyle bir yakınım var iki tarafta birbirine bu konuda saygı duyuyor, yani o onun kıldığı namaza tuttuğu oruca karışmıyor birbirlerine karşı anlayışlı saygılı ve çok mutlular:) kendi içlerinde hiç bir sorunu olmuyor fakat nişan dönemi evlilik öncesi aileler arasında sorunlar yaşanmıştı onlarda kapandı gitti
yani önemli olan inançlara karşılıklı saygı duymak :)

Benim bir sürü akrabam sünniyle evli hem de yıllardır..gayri müslimlerle bile evlilikler bu kadar tepki çekmiyor yahu, ama anlaşamayan çiftlerden biri aleviyse hah tamam günah keçisi bulundu! Boşanan çiftlerin üzerinde araştirma yapsalar kaç çift farklı mezhep ya da inançtan dolayı boşanmış çıkar acaba!

bu tamamen iki tarafinda dini inanclarinin ve yasantilarinin ne kadar derin olduguna bagli, iki tarafta dine pek ehemniyet vermiyorsa isterse budist olsun pek farketmez, lakin taraflardan sadece biri bile dini hayatinin onemli bir noktasina koyduysa asigim sorunlari asariz diye dusunerek asla evlenilmemeli.

Benim enişte dindar kardeşim fatiha bilmez ama sıkıntı yok. Saygılı olmak ve değerlerin ortaklığı önemli

Ben ateistim eski eşim müslümandı
Ama göstermelik müslüman olduğu için problem olmuyordu

Tabi çocuk olsa falan muhtemelen sıkıntılar olabilirdi.

Benim ailem alevi esimin sunni ama ikimiz de pek inancli olmadigimiz icin aramizda en ufak sıkıntı olmadi. Esimin cekirdek ailesi de kendi ogullarinin inancli olmadigindan da olabilir bana ve aileme cok saygililar bu konuda. Akrabalariyla sadece dugun bayram gibi durumlarda gorusuyoruz, din mezhep sozkonusu olmuyor ama yasam tarzi olarak cok farkliyiz. Onlar haremlik selamlik oturuyor mesela, erkek kadin tokalasmiyor, yasli adamlar bile kadinlara el opturmuyor bunlar garip gelse de idare ediyoruz bi sekilde.

Birini tamıyorum bayan türk ve müslüman, eşiyse katolik ve filipinli. Dışarıdan gördüğüm kadarıyla kadın çok feda ediyor bu şekilde sürdürüyorlar evliliklerini. İki taraf da birbirine baskı yapmıyor çocuklarının kulağına hem ezan okuttular, hem de vaftiz edildi kilisede. Bi taraf diğerinden fazla fedakar olması lazım böyle evlilikleri sürdürebilmek için bence.

bn aleviyim erkek ark. sunni..ikimiz açısından hicbi sorun yok,gayet iyi anlasiyoruz..ama aileler sıkıntı.
bn onun ailesiyle konustum tanıştım sevdiler mi beni bilmiyorum ama bn sevdim onları bazi sacma sorulari olmasina ragmen hemdee.
anneme actim konuyu aman uzak dursun dedi..ama konuşma görüşme de demedi..eminim ki isteme nisan bunlarda çok sıkıntı olucak cok tedirginim:(

benim bir tanıdığım evli.biz hanefii,eşi şafii abdest dışında sorun olmuyor.biz alışkın olmadığımızdan pek dikkat etmiyoruz,yanlışlıkla da olsa değebiliyoruz.o nedenle sık sık abdest almak zorunda kalıyor damat:KK48:

benim bir tanıdığım evli.biz hanefii,eşi şafii abdest dışında sorun olmuyor.biz alışkın olmadığımızdan pek dikkat etmiyoruz,yanlışlıkla da olsa değebiliyoruz.o nedenle sık sık abdest almak zorunda kalıyor damat:KK48:
:)) hadi yaa

Benim ailem alevi esimin sunni ama ikimiz de pek inancli olmadigimiz icin aramizda en ufak sıkıntı olmadi. Esimin cekirdek ailesi de kendi ogullarinin inancli olmadigindan da olabilir bana ve aileme cok saygililar bu konuda. Akrabalariyla sadece dugun bayram gibi durumlarda gorusuyoruz, din mezhep sozkonusu olmuyor ama yasam tarzi olarak cok farkliyiz. Onlar haremlik selamlik oturuyor mesela, erkek kadin tokalasmiyor, yasli adamlar bile kadinlara el opturmuyor bunlar garip gelse de idare ediyoruz bi sekilde.
ayni durumdayiz cnm umarım bizde de cok sorun olmaz..su haremlik selamlıktan bnde tedirgin oluyorum..ters dusucez biri oturucak digeri erkek var dicek gelmicek:(

Back
X