- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.007
- 298
Bence hangi din diye sorulmalı?hangi mezhep onlar![]()
Boyle bir din çeşidi yok bildigim kadariyla.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence hangi din diye sorulmalı?hangi mezhep onlar![]()
bi kuzenim su önyargıyi bnden once kırsa keşke:)
Bence hangi din diye sorulmalı?
Boyle bir din çeşidi yok bildigim kadariyla.
askerde suanBence onden erkek arkadasinla tanistir. Onu taniyip severlese isin kolaylasir.
askerde suan..bn gelene kadar evdekileri yumusat diyo
bnde oyle düşünüyorum canim . daha yeni gitti askere uzun dönem bide..Allah kismet ederse dönmesine yakin söyliyim bizimkilerin dusunmeye fırsatı olmasin:)Hmmm o zaman tanistirmadan cok once acma konuyu, kafalarinda kurup durmasinlar. Tanismalarina yakin ac derim ben.
Benim esimi sevgilim bile degilken tanimislardi. Universiteden arkadasim ve kapi komsumdu annemler geldiginde tanismislardi. Hatta babam bu cocuklarin karsinizda oturmasi iyi olmus, temiz cocuklar, acil bisey olursa isiniz kosmaya hazirlar demisti, ilk goruste gozu tutmustu yani :)
ailem istemezse sirf mezhep farki oldugu icin..bu sebepten vazgecmem askimdanbiraz öncede aynı yorumu yaptım benzer konuda .. bence mezhep ayrılığından daha önemli olan karşılıklı ailelerin onayıdır .. yani mezhepler farklı olur ama 2 ailede bunu sorun etmez anlaşırlarsa bu konuda fazla bir zorluk çekmezsiniz .. ama aileler sorun çıkarıyorsa bulaşmamakta fayda var çünkü sonunda ilişki yıpranır ve mutsuz olursunuz .. mezhebiniz aynıda olsa farklıda olsa iş her zaman için ailelerde bitiyor .. benim başıma farklı mezhep olayı gelmedi ama gelseydi aileler sorun çıkarmıyorsa evlenirdim ... Allaha inandıktan sonra benim için sorun yok..
o sizce .Şimdi kadın deseki bir perşembe akşamı ben ceme gidiyorım.Kıyamet kopar.Anlayışsıza çatmayagörünHerkes kendi mezhebini yaşamalı
Benim mezhebimin kime ne zarari olacak ki.
Ben karsimdakini kendi mezhebime çevirmeye gerekliliklerini dayatmaya calismazsam karsimdaki de aynısını bana yapmazsa neden sorun olsun ki.
Sonuçta mezhepler değil insanlar evleniyor.ayni mezhepten olupta dinin gereğini yapan var yapmayan var.bu sadece kişiyi ilgilendirir.
Sorun olmamali bence.
seni anlyorum tabiki çok zor ..ama evleneceğin insanı aile istemezse çok kötü oluyor sonu .. güzellikle kabul ettirmeye çalış .. hep ileriyi ve en kötüsünü düşün ..mesela diyelim ki kötü gitti evlilik ailenin yanına dönücek yüzün kalsın .. iddalı laflar konusma onlarla ne yaparlarsa yapsınlar kavga etme tatlı dil ile saygını kaybetmeden ısrar et..eğer bağrış çağırıs gerilim olursa çocuğa karşı iyice kinlenebilirler..işte huzurumuzu bozdu bu çocuk gibi.. planlı ve akılcı davranman lazım.. soğuk kanlı olmaya çalış ..allah yardımcın olsun ..ama gerçekten aile onayı olmadan çok zor .. ileride huzurunuz olmaz evlensenizde .. onun ailesinin yaklaşımı iyi ise bir nebze işiniz kolaylaşır ..ailem istemezse sirf mezhep farki oldugu icin..bu sebepten vazgecmem askimdan
ben varım ... henüz evli değiliz ama bir sıkıntı yaşamıyoruz
ben hanefiyim o şafii mezhebinden çok fazla farklılık var mı bilmiyorum kasmıyoruz
bn aleviyim erkek arkadaşım sunniKız sünni erkek alevi ise bir sıkıntı olmaz genelde ama kız alevi erkek sünni ise sıkıntı olabilir ama aileler kendini bilen herşeye burnun sokmayan görgülü bir aile ise iki türlü de farketmez.Ben sünniyim kocam alevi.
en son çare o ztn..yoksa onları ikna etmek için herseyi yapıcam.seni anlyorum tabiki çok zor ..ama evleneceğin insanı aile istemezse çok kötü oluyor sonu .. güzellikle kabul ettirmeye çalış .. hep ileriyi ve en kötüsünü düşün ..mesela diyelim ki kötü gitti evlilik ailenin yanına dönücek yüzün kalsın .. iddalı laflar konusma onlarla ne yaparlarsa yapsınlar kavga etme tatlı dil ile saygını kaybetmeden ısrar et..eğer bağrış çağırıs gerilim olursa çocuğa karşı iyice kinlenebilirler..işte huzurumuzu bozdu bu çocuk gibi.. planlı ve akılcı davranman lazım.. soğuk kanlı olmaya çalış ..allah yardımcın olsun ..ama gerçekten aile onayı olmadan çok zor .. ileride huzurunuz olmaz evlensenizde .. onun ailesinin yaklaşımı iyi ise bir nebze işiniz kolaylaşır ..
çok farklılık yok ki zaten bu iki mezhep arasında. büyük fikir çatışmaları olmaz zannımca...
şahsi fikrim, eğer inanç konusu önemliyse kişi için, yakın görüşler tercih edilmeli.
yok önemli değilse zaten sorun yok...
Esin ve sen cok fazla takmiyosaniz uclarda yasamiyosaniz sorun olmaz ama evlenirken gelenek gorenekler uygulanirken basiniz cok agrir.o gunleri atlatir disariya kapinizi kaparsaniz sknti olmaz.bn aleviyim erkek arkadaşım sunni![]()
Bende zaten bence dedim bu benim Fikrim.imagemaker .!.:o sizce .Şimdi kadın deseki bir perşembe akşamı ben ceme gidiyorım.Kıyamet kopar.Anlayışsıza çatmayagörün