Mezhep farkı erkek arkadasım alevi ve bosanmıs ılerde sorun olurmu

izmiirr87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
22
3
3
Erkek arkadasım alevı ben hanıfıyım daha once evlılık yapmıs ama sadece nıkahları olmus dugun bıle yapılmamıs ayrılmıslar ben onu sevıyorum ve guven verıo cok duzgun bırı bana baglı efendı budevırde guven veren bırnı bulmak cokzor dıye duusnuyorum aıleme soylemek ıstemıyorum sorun cıkacak dıye sızce dogrumu yapıyorum

yani canım seviyorsan sorun olmamalı gerçi biraz zorlanırsın. ama aileler sorun yaratabilir. çünkü ablamda önceden alevi birini sevmişti. hem onunkiler hem bizimkiler sorun çıkarmıştı. ve karşı tarafın ailesi ablama neler neler demişti. onlarda sanırım hepsinde değil ama bazılarında dışardan gelin alınmıyor. en azından ablamın eskiden sevdiği kişide böyleydi

bence problem degıl benım ıstedıgım adamın aılesı ermenı ve yahudı ama ıstedıgım adam orucunu tutan müslümanlıgı ve sunniliği seçen bırısı yanı aılesıne nerede ,ne kadar soz hakkı tanıyacagı ıle ılgılı benım ıstedıgım kısının kendı kuralları var ve o kurallara babası olsa saygı göstermek zorunda.boyle bır tıpse sorun olmaz ama eger kendı kısılıgı oturmamış bırısı ıse cokta problem yaşayabılırsınız.

kısılıgı oturmuş bırı onun babası ölmüş annesı yaslı benımde annem kanser ölmek uzere bız bırımızın herseyı olcaz onların tarafı karsı cıkmıo sorun degıl onlar ıcınde benım babam duyarsa sorun cıkarırır işte ondan korkuyorum gızlemeyı dusunuyorumo Adıyamanlı ben ızmır ızmırde yasıcaz zaten

sorun çıkabilir evet ama ailenizden böyle birşeyi saklayamazsınız sonuçta aleviler de kendi içinde çeşitli kademelere ayrılıyor aliviler öcü de değiller yani herkesin inancı sonuçta ama ailenden sorun çıkabilir çünkü herkes evladının üzerine titrer hiç karşı çıkmasalar bile ya siz anlaşamazsanız diye tedirgin olacaklardır illaki ama saklamayın ailenizden ne olacaksa olsun

bızım çocuğumuzun mezhebı ne olur ben sorun etmıyorum zatende aılem sorun eder bıraz ön yargılılar

canım sorun oluyor da olmuyor da..Sorun olan çok kişi gördüm olmayanı da..Alevi ama nasıl alevi.????
Bazı aleviler orucunu da tutar namazını da kılar.Yanı bir hanefi gibi yaşar.Ama bazıları tövbe Hz Muhammed Mustafayı tanımaz Hz ALiyi bilir sadece.O yüzden sünnetleri yapmaz ama yinede namazını kılar,sünnetleri kılmadan.
Bazıları da cok uçtur.Ali Allahın elçisidir der..
Senın fikrine,yaşam tarzına erkek arkadaşın ayak uydurabilecekse neden olmasın canım

Son düzenleme:
Benim esimin ailesi sorun yapmamisti bunu, bizimkilerde yapmadi. Ama bilemem tamamen senin ikna yetenegine bagli.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bızde ya Muhammet ya alı derler dıyo karsı degıl hıcbıseye cok sukur ama yapı hanıfı gıbı degıl yasam tarzı ben bıle hıcbıseyı tam yapamıyorum gercı aılemden cekınıyorum ben cok ön yargılılar

canım bence yol yakınken dön
alevi ve hanifi birinin evliliği zor..
aleviler camiye girmiyor.ramazan orucu gibi şeyler yok.cem evinde kılınıyo cenazeleri
asla kişiliğine laf edemeyiz ama yapısal olarak çok zıtız
ayrıca imam nikahın olmadan evlenecek misin
çocugun olsa nikahsız olur sanırım :44:
çünkü imam nikahı kıydıklarını duymadım
çok fazla arkadaşım var alevi hepsini çok severim
biri yozgat alevisi birii tokat hepsinin yaşayışını felan biliyorum
hanifi ile çok zıt

çocugun hangisinin dogru oldugunu düşünecek
afallıcak bence
hz.ömeri asla saymazlar
hz ömerin adını ağızlarına almazlar ve hiç biri çocuguna ömer ismini vermez
yılın 12günü elma et gibi şeyler yemiyolar
12imam gelenekleri var.12gün sadece su içmeden yaşıyolar
tavşan eti haram derler felan
aslında çok fazla problem var
tabi sevginden görmek istemiceksindir
inş pişman olacak bişey yapmazsın ama
emın ol hata olur..

Sordum ıstersen ımam nıkahı yaparız sorun olmaz dedı cok baglı degıl benı uzcek bırı asla degıl ya cok kararsız kaldım

Hemen etiketleyin Alevi diye.

Gerçekten sevseydin zaten bu soruyu sormazdın.

Allah şifa versin .
O cümleyi kurmak cok kolay olmasa gerek , hele ki insanın annesi bu durumdayken sevgilisiyle mezhep telaşına düşmek cok daha zordur eminim sizin icin .

böyle bir şey aileden gizlenmez...

söylersem sorun çıkartırlar diyorsunuz da, öyle ya da böyle öğrenecekler ve çıkartacaklar ise bir sorun çıkartacaklar..

yani o çıkacak sorunu ileri ki bir tarihe ertelemeye ne gerek var ki?

siz daha çok bağlanacaksınız , daha dolu dizgin aşk yaşayacaksınız.
öyle mi itiraf edeceksiniz ailenize?

o zaman ayrılmak daha mı kolay olacak?

yol yakınken ailenize durumu bildirin ..

Tatlım nikah kıyalım diyorda...o nikah kabul olmaz ki! Îmanın altı şartı var biride peygamberlere inanmak.... Bizim peygamberimiz için haktır ben onu peygamber bilirim diyorsa ona Müslüman diyebiliriz,... Dört tane hak mezhep vardır çünkü diğerleri yolunu şaşırmış dinden çıkmış kimselerdir,,, bu dört mezhepte hanefi Şafii Maliki hanbelidir.... Aleviler çoook farklı.. Kişiliğine asla laf etmem çok iyidir dürüüsttür ama imanı tam değil nasıl nikahın olacakki??? Benim birkaç Alevi tanıdığım vardı başta iyi anlaşıyordum ama bu hanımlar hiç namus kavramı bilmiyor tek gecelik ilişkileri çıkıyordu ortaya kendide saklamıyor bunu... Kestim bağları bende çok garip etkinlikleri oluyordu .... Çok tersler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…