• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezhep farki nedir ?

7 aylık bir ilişkim var ve ciddi düşünüyoruz bir hafta önce mezhep farkı diye biseyler öğrendim ve pek bilgim olmadığı için sormak istedim ben sünniyim erkek arkadaşım igdirli ve azeri olduklarını söylüyor halama sorduğum da kesinlikle biz onlara kiz vermeyiz günah dedi halamda dinle çok alakası olan biri bana saçma geldi çünkü onlarda namazını kılıyor kurban kesiyor cuma namazına gidiyor aynı şeylere inanıyorsak niye Boyle bir fark var?

mezhep farkı sen sunni sindir o şafidir yada alevidir işte böyle sıralanabilir....
ama bu konu kapanır ..

Ben hiçbir zaman ağzıma almadım sünniler şöyle lazlar böyle cerkezler öyle diye.
Üniversiteye ilk başladığım zaman ev arkadaşım aleviler gusül almaz, aleviler pis, mum söndü yapıyorlar, dinsizler, Hz Aliyi peygamber ilan ettiler vs çeşitli uydurmasyonşar söylüyordu.
Neyse ki beni tanıdıktan sonra en azından bu düşünceleri değiştirdim.
Anneler babalar çocuklarına bunları empoze ediyorlar.
Ya ilkokulda ben alaviyim diye benimle arkadaşlığını bitirdi annesi
Arkadaşlar hepimiz kardeşiz, hepimizin inancı kendine.
Sen günaha girince ben yanmıycam yada başka bişey olmycak.
Yada sen sevaba girince benim hanemede tik eklenmeyecek.
Dinsizsem kendime, dindarsam kendime.

En yakın arkadaşlarımından bir taneside Alevi'dir..
Gusül abdestide alıyordu sağlık sorunları çıkıncaya kadarda orucunu tutardı..
Titiz ve temizdi ayrıcana..
İlk önce insandı dosttu benim için..

1. Si, hz. Ali alevi değil, alevilik daha sonra çıkmış bir mezhep.
2. Si samimiyetle sorunun cevabını arıyorsan, bulacağın yer burası değil. Hem konu yasak, hem de sağlıklı bilgi edinemezsin. Bunun için ailene ve güvenebileceğin hocalara başvurabilirsin. Ailelerinizde sorun çıksa, yine siz uğraşacaksınız.

Evet daha sonra çıkmış ama onlar da onun izinden gidiyorlar. Yani aynı yola çıkıyor.
Bence bu konuyu tartışmak anlamsız.
Alevi Sünni günah denmesi rahatsız etti beni sadece.
Budist ile Müslüman evlenebiliyorken o neden günah olsun ki?

Mezhep farklılığı bir sorun teşkil etmez.Halan engel olmaya başka bir bahane bulsun bence:işsiz:

En yakın arkadaşlarımından bir taneside Alevi'dir..
Gusül abdestide alıyordu sağlık sorunları çıkıncaya kadarda orucunu tutardı..
Titiz ve temizdi ayrıcana..
İlk önce insandı dosttu benim için..
Çünkü biz insanız iyimizde var kötümüzde.
Ama üst taraftaki yorum o kadar incitici ki.
'Namaz kılıyorsa alevi değildir'

Azerilik kendi içerisinde caferilik ve Şii lik olarak ikiye ayrılır yanlışım varsa düzeltin igdir Azerileri Şii mezhebine mensup. Kuran-i kerim okurlar namaz kılar oruç tutarlar hatta Kerbela günlerinde ekstra ibadet ederler. Azeri camileri vardır ibadetleri genellikle orada olur. Sonuç itibariyle biz nasıl imam Hanefi'nin yolunu izliyor isek onlar da imam Şii'nin yolunu izliyorlar hepsinde ki amaç Allah'a koşulsuz ibadet sadece ibadetin gidişatı ve yöntemi biraz varklı ama hepsinin sonu ayni. Halana gelince önyargılı davranmış olabilir bilmiyordur eğer evlenirseniz azerilerin kötü olmadığını görecektir.

Son düzenleme:
Halanızın kafası karışmış bence, Azeri deyince garimüslim olduğunu sanmış olabilir.
Ayrıca Iğdırlı bir arkadaşım vardı, şafiydi ve benden çok daha hassas ve bilgiliydi.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama ığdır azerileri şii oluyor bildiğim kadarıyla. Ama sünnilikten pek farkları yok.

7 aylık bir ilişkim var ve ciddi düşünüyoruz bir hafta önce mezhep farkı diye biseyler öğrendim ve pek bilgim olmadığı için sormak istedim ben sünniyim erkek arkadaşım igdirli ve azeri olduklarını söylüyor halama sorduğum da kesinlikle biz onlara kiz vermeyiz günah dedi halamda dinle çok alakası olan biri bana saçma geldi çünkü onlarda namazını kılıyor kurban kesiyor cuma namazına gidiyor aynı şeylere inanıyorsak niye Boyle bir fark var?

Azeri değil alevidir. Alevi ve sünnide gayet güzel evlenebilir, günahı yok.
Önemli olan insanlık, böyle ayrımlara girmeyin

Halanızın kafası karışmış bence, Azeri deyince garimüslim olduğunu sanmış olabilir.
Ayrıca Iğdırlı bir arkadaşım vardı, şafiydi ve benden çok daha hassas ve bilgiliydi.

Benim dünürümde Şafi mesela,abdesliyken el vermiyor,köpeği elleyemiyorlar çıplak elle.
Sadece eldiven varsa dokunabiliyorlarmış.
Saygı duyuyorum neden diyede sorgulayamam bunları..

Azeri değil alevidir. Alevi ve sünnide gayet güzel evlenebilir, günahı yok.
Önemli olan insanlık, böyle ayrımlara girmeyin

Azeri oldugu dogrudur bence cunku igdir nufusu azeri ve kurtlerden olusuyor.kurtler safi azeriler sii sanrm azerilerden emin deglm.igdir kurtu arkadasm vardi.gayet de dinine duskundur

Back
X