Mezun hayatı yks26

Nephthys

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2025
8
0
1
18
İlk mezun yılımdayım 2 haftadır ders çalışamıyorum çalışmam gerektiğini biliyorum ama başlayamıyorum çalışmayınca daha da moralim bozuluyo motive olmak için her şeyi yapıyorum ama olamıyorum ne yapıcam bu sene istediğim bölümü kazanmam gerekiyo kazanamasam da ailem beni zorla gönderecek çünkü bu son şansın diyolar

öncelikle sakin ol ve kendine güven. Sonra çalışma ortamını değiştir. Halk kütüphanesi, dershane çalışma alanı gibi alternatifleri kullan. programını hazırla ve vaktinin çoğunu 10-12 saat çalışarak geçir. hedeflerini ilk önceliğin yap. arkadaş ve aile ilişkirini biraz zayıflat (herkes için uygun olmayabilir). konu tekrarı (YouTube kanalları keşfet)-> ünite sonu soru çözümü (kaliteli soru bankaları-orta seviye zorluk) -> bölüm denemesi (biraz daha zor) -> genel deneme (tavsiye edilen yayınlar) şeklinde ilerle. zamanında üniversite okurken yakında bir kaç orta okul öğrencisine ders veriyordum, bir ara liseli biri ile neredeyse birlikte hazırlandık sınava . programlı çalışma gözlemelediğim kadarıyla yetiyor.

Kütüphane evime biraz uzak olduğundan gitmiyodum bir de hiç kütüphaneye gitmedim ondan gidemedim temelim var aslında ama korkuyorum

Çalışmaya başlamazsanız korktuğunuz başınıza gelecek. Var gücünüzle çalışıp sonucun iyi olacağını hayal edin lütfen. Sizin gibi mezuna kalan ve hedefleri yüksek olan arkadaşınız var mı?

Var ama konuşmuyoruz

Hmm pomodoro uygulaması indirmeyi denediniz mi? İlle de 25 dakikaya 5 dakika çalışmanız gerekmiyor, çalışma süresini ayarlayabiliyorsunuz. Ders çalışılan ortamlar iştahınızı açabilir. Bende öyle oluyor.

Dershaneye vs gidiyor musun ya da koçluk alıyo musun

25 dk çok kısa bulduğumdan denemedim hiç ben çalışınca genellikle o konuyu bitirmedene tuvalet ya da yemek harici mola vermiyorum ama kütüphaneye gitmeyi deniycem

25 dk çok kısa bulduğumdan denemedim hiç ben çalışınca genellikle o konuyu bitirmedene tuvalet ya da yemek harici mola vermiyorum ama kütüphaneye gitmeyi deniycem
Yeni bir çalışma ortamı eğer zamanınızı uydurabilirseniz sizin için çok motive edici olacaktır. tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…