Mezuniyet, bilinmezlik ve umutsuzluk

Branşım coğrafya. Atamaları çok kötü durumda. Hiç umudum yok kpss'den. Gerçekten şu an sizin yazdıklarınızı okuduğumda hiçbir şey hissedemiyorum çünkü içimde en ufak bir umut yok. Yaşamak bu kadar zorsa, ben bu zorluğa katlanmak istemiyorum o kadar zayıfım evet. Zaten üniversiteye de öylesine, zamanı ertelemek için gittim. Güzel bir üniversite hayatı yaşadım ama artık bitti. Bundan sonra yaşamak değil, sadece aç kalmamak var.

Ben üniversiteyi öylesine, liseden sonra beni evlendirmesinler diye okudum zaten. Puanım da iyi gelince herhangi bir beklentim olmadan, sadece üniversite hayatı yaşamak için okumak istedim. Dil öğrenmek veya başka bir şey yapmak aklıma gelmedi hiç.

Valla millet köle olarak yaşamaya çok meraklı hakikaten. Bende bunu anlamıyorum. Ne bu kadar yaşama hevesi bu insanlardaki? Ne var şu hayatta bu kadar yaşamayı isteyecek kadar?

eyvah eyvah... 26 yaşındaki halim konuşuyor şu an resmen.
ailenizin imkanı varsa başka bir bölüm okuyun. uzatın öğrencilik sürecini.
ne yapalım, yaşadığımız çağda modern kölelik sistemi mevcut. ben de isyanlardaydım, e mezar kazıp öleceğim günü beklemeyeceğime göre bir şekilde sisteme dahil oldum. İlk çalıştığım yerde maaşım bin lira kiram 750 liraydı =)
ya anlamsız bulacaksın biliyorum ama o günlerin verdiği buruk tadı ara ara özlerim. evet bi yandan bakınca kölelik, diğer yandan bakınca da kendi maaşını kazanıp hayatını kurmak ise özgürlük. e bi iki sene anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getiriyorlar doğru ama daha sonra daha insanî şartların oluyor. Benim çoğu arkadaşım özel okulda çalışıyor. Çok iyi şartlarda çalışıyorlar. ama sorsan hepsi benim gibi üç kuruşla başlamıştır.

Keşke bir iki sene olsa. Özel okulda çalışıp da çok iyi şartlarda çalışan kimse görmedim ben. En tecrübelisi 6 bin alıyor, bu mu çok iyi şart? Şu anda kendi paranı kazanmak, ayda 20 bin almıyorsan özgürlük falan değil ki. Özgürlük dediğin istediğini yapabilmektir, karın tokluğuna çalışmak değil.

Coğrafya bölümü 2010da bile sıkıntılıydı bile bile lades demişsin yeni değil ki bu? İstesen youtubeda ders anlatırsın videolar çekersin çok da iyi kazanırsın ama sende o çalışkanlığı ve mücadele azmini göremedim ben. Aç biraz youtube karıştır meslektaşların çok güzel işler yapıyorlar telefondan soru anlatmakla başlayıp stüdyo kuranlar dersane açanlar yayınevi kuranlar var

Aah güzelim gençliği ne hale getirdiler diyerek okumaya başladığım konuya, ayda 20 bin kazanamazsam her şey fos diyen ergene gülerek bitireceğime inanmazdım.

Kendi deyiminizle, okulunu öylesine okumuşsunuz, amaç yok hedef yok. Ne denebilir ki bu durumda? Ya ailenize yaslanacaksınız ya da bi yerden tutup iş bulacaksınız.

Tamam o zaman 0₺yle evde otur bunalımın geçer o zaman emin ol

Boomerlara çok kızıyoruz bizde

Oğluma ders veren bir öğretmen var. Öğretmenlik mezunu ama atanmamis.ozellerde çalışmış somurulmus baya. Sadece özel ders veriyor şu an. Tüm saatleri de dolu. Kapisiyoruz resmen :) siz de atanana kadar özel ders verebilirsiniz. Bence kendini geliştiren insan bir sekilde yolunu çiziyor. Gerisi bahane oluyor.

İşi gücü eline almış belli bir konuma gelmiş arkadaşlar mutlu tabi ama ben seni anlıyorum.tavsiyem kpss çalış başka yapacak birşey yok paraya ihtiyacın varsa mecburen kölede olacaksın ama eğer ailen seni idare edebilirse kpss kas kursada git gerekirse atan kurtul.eğer branşın para getiren bir branş ise özel derste verebilirsin.sadece özel ders parasıyla ev araba alan tanıdıklarım var.

Tüm mesele bence: konu sahibinin kendini geliştirmemesi ve geliştirmek de istememesi.

Tüm mesele bence: konu sahibinin kendini geliştirmemesi ve geliştirmek de istememesi.
Ağzıyla söylemiş zaten kasmadım evlendirmesinler diye öylesine okudum diye. Ondan sonra kızınca boomer oluyoruz. Sırf üni okumadım diye beni kocaya verecek bi ailem olsa okurken bile çalışmaya başlar tecrübe edinir mezun olunca asla oraya geri dönmemek için kendimi yırtardım aklı olan herkes öyle yapar zaten.

Kendi varsayımı da olabilir. Çok rahatmış üniversite döneminde, bu tarz bi aile çok da rahat ettirmeyebilirdi.

Ailem kötü değil ki onların yanına dönmemek için uğraşayım. Zaten okulu zar zor bitirdim, çalışsaydım 4 yılda hiç bitiremezdim ve uzatıp daha çok sıkıntı çekerdim burs olmadan. Çalışıp milletin ağız kokusunu çekerek 3 kuruş kazanacağıma gezip tozdum, yedim içtim pişman da değilim. İyiki de üniversitede dolu dolu yaşamışım yoksa çalışma hayatında ot gibi işe gidip gelince nasıl yaşayacaktım bu güzel zamanları?

ben de seninle benzer düşüncelere sahibim hayata, iş dünyasına, para kazanmaya dair. evet, ben de düşünüyorum bugün "ben özgür yaşıyorum" demek için 20 bin liradan başlayan gelirler olması gerektiğini. ben psikologum, tanıdığım kimi insan haftada saatlerce seansa girip 3500 lira maaş alıyor, kimi de paraya para demiyor. her mesleğin az çok böyle olduğunu görüyorum.

bence yapman gereken şu an hasar tespiti: yaşamayı istediğin hayat için ne gibi niteliklere sahipsin ve neleri edinmen gerekiyor. yaşın her şey için çok erken, ben lisanstan mezun olurken yapacağımı düşünmediğim işler yaptım ve yapıyorum. üniversite eğitimi önemli ama her şey de değil, artık zamanın getirisi olarak birçok yeteneği okul haricinde de edinmek mümkün. önce bir mezun ol, bunlar biraz arkada kalsın, ilk iş dil öğrenmeye bak. bir süre eline nereden ne para geçerse kendini geliştirmeye, doğru yerlere yatır. umudunu da kaybetme, hepimize yetecek kadar iş kolu ve para var dünyada.

gidip başka bir şehirde okumak için, okuyorlar
okumuş olmak için
ne yapıyorsun diyene okuyom ben ya demek için
evlenecek olsa üniversite mezunu olarak bir titri olacağı için....

iyi kötü aile biraz yoluyor KYK da çıkıyor, yurtta filan kalıyor ama öğretmenlikler zaten en rahat okunan bölümler arasında, rahat rahat geziyor tozuyorlar. konser etkinlik filan...evde olsa onların hiçbirini yapma şansı yok. anne babası rahat insan bile olsa ortam müsait olmaz. kampüs havası alıyorlar işte...

ki muhtemelen tarih filan mezunudur bu kadar atamadan umutsuz olduğuna göre. e bu bölümler
(erkek olsa polis olurdu belki) kızların genelde senelerce atanmadığı bölümler, bu sittin senedir öyle. sağır sultan biliyor bunu... bile bile gidiyor bile bile okuyorlar. o duyduklarını yaşayacağını biliyor, erteliyorlar sadece...

siz diyorsunuz yabancı dil.

daha KPSSde matematiği nasıl yapcam demediğine şükredin. genelde (tarihçiyse tabi) matematik de bilmiyor oluyorlar çünkü...

Coğrafya öğretmenliği okudum. Bende aynen böyle yaptım. Biliyordum atama olmadığını zaten daha tercih döneminde bile. Dediğiniz gibi, en azından 4 sene rahat olayım diye üniversite okudum. Lise mezunu olmanın bir kıymeti yok artık çünkü. Yabancı dil öğrenmek falan da umurumda değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…