Mezuniyet, bilinmezlik ve umutsuzluk

Kızlar gereksiz yüklendiğinizi düşünüyorum ben. Coğrafya öğretmeni yabancı dil öğrenip ne yapacak söyler misiniz bana, doktorunu mühendisini hatta hukukçusunu gene anlarım da coğrafya öğretmeni kendini ne dil ne de donanım olarak geliştirmeye yönelik bir meslek grubu değil zaten açık konuşalım. Konu sahibine gelince, evet işsizlik var ama madem özeli istemiyorsun tek çaren kpss. Kazanan kazanıyor sen de iyi çalışıp ortalama bir maaş almaya bakacaksın. Öylesine yazdığın düşük bir bölümden zaten bu şartlarda 20 bin maaş bekleme yani.

Aynen herkese bir dil öğren,kendini geliştir aynı laflar ama her mesleğin önü açık değil bence tek şans kpss veya başka bir bölüm okumak,meslek öğrenmek vs yoksa gerçekten özelde 3 kuruşa kölelik.matematik,fizik gibi bir bölüm olsa özel ders verir yine geçinirdi.

Yabancı dilim yok. Açıkçası öğrenmeye mecalim de yok. Akademisyen olamam, 4 yılda zor bitirdim zaten bölümü baya zorlandım. Öğretmenlik yapabilir miyim onu bile bilmiyorum. Ölsem de kurtulsam artık.
eğitime doğru dürüst emek vermemişsiniz anca şikayet şikayet.dil öğrenemem özelde öğretmenlik yapamam kpss çalışamam özel ders veremem bla bla.

daha yeni mezun oluyorsun yaşıtların da öyledir hiç inandırıcı değil çok arkadaşının özellerden istifa ettiği.merdivenaltı özel okullar da var gayet kaliteli iyi maaş verenleri de var.sizin çalışmak da gönlünüz yok .ya zengin koca bulun ya da o imrendiğiniz sosyal medya fenomenliğine adım atın.ama öğretmen olmayın.o çocukların da umutlarını söndürürsünüz karamsarlığınızla

Son düzenleme:
Valla millet köle olarak yaşamaya çok meraklı hakikaten. Bende bunu anlamıyorum. Ne bu kadar yaşama hevesi bu insanlardaki? Ne var şu hayatta bu kadar yaşamayı isteyecek kadar?
son ruh emici siz olmalısınız.iyi ki çoğu genç sizin gibi değil.zor olsa da önlerindeki yol çabalıyorlar.

E iyi o zaman, sonuçlarına şaşırmamalısınız.
Özel sektör perişan, atama deseniz yok.
Yani pek de sızlanmaya hakkınız kalmıyor gibi değil mi?
Bugüne kadar birçok sertifika toplamış olmanız en azından bir dili yüksek seviyede öğrenmiş olmalıydınız.
Bunlar yoksa şartlar iyileşmiyor maalesef, ülke gerçekleri.

E o zaman sızlanmak mantıklı mı?
Başına geleceği bile bile yapıyorsa insan sonuçlarını ‘hayhay’ diyerek çekmeli.
Tarih mezunu ise bir yabancı dil ve birkaç kurs ile turizm alanında birçok iş bulabilir mesela.
Aman niye düşünüyorsam ben, üniye ben gireli 15 seneyi geçmiş, düz diploma sahipleri olan biziz, bizden bir halt olmadı o devri biz bile kaçırdık, şimdi kuşak değişti her şey değişti ama hala aynı kafa.

Ya işte herkes ezbere konuşuyor. Aynen öyle ne olacak öğretmen yabancı dil öğrenince? Sanki bana yurtdışına çıkabileceğiz de, yabancı dil öğrenin diye tutturuyorlar. Buradaki öğretmenlik eğitiminin yurtdışında geçerliliği bile yok, neyin yabancı dilini öğreneceğim?

Kolejler belirli düzeyde yabancı dili zorunlu tutuyor, bilginiz yok herhalde
Hatta sadece yabancı dille eğitim veren kurumlar için anadil düzeyinde branşa bakılmaksızın öğretmen alımları mevcut, çok da iyi şartlarda çalışıyorlar.
Ama şart ingilizceyi çok iyi bilecek, konuşacak, yeri gelecek dersini öyle anlatacak

Bu kadar mı bihabersiniz yahu?

Ne sertifikası ya neden bahsediyorsunuz? Ya lütfen boş tavsiyelerde bulunmayın tamam siz haklısınız evet sızlanmaya hakkım yok.

Robert kolejinde mi çalışacağız hanımefendi? Allah Allah ne garipsiniz yaa.

kızımın kuzeninin eşi yoksul bir aileden 9 çocuklu.önce öğretmen oldu.atandı çalıştı o ara dil öğrendi master kazandı üniversitede kabul etti.sonra abd ye gitti burslu .şu an en iyi üniversitelerden birinde prof .ailesinden destek sıfırdı torpili de yoktu.tırmalayınca oluyor pekala.sen öylesine oku amaçsız iyi bir not ortalaman bile olmasın.dil öğrenip akademisyen olmayı hiç düşünme.iyi özel okullar dil bilen bitirme notu yüksek öğretmen alırlar öyle olayım ben de deme.sonra da şikayet et.valla iyi.11 yaşındaki çocuğum 2 dil öğrenmeye çalışıyor yahuu.o bile anlamış işsiz kalacağını rekabetin fazla olduğunu çabalıyor.sen ne yaptın genç?

bir tek siz değilsiniz konu sahibi, kampüsümüz sizin gibi binlerce arkadaşla dolu.

yalnız ülke de çok kötüye gidiyor -sizce gitmiyorsa ne güzel...

yani ben merak ediyorum 4 sene ertelediniz. tamam.
sonrası için ne planlıyorsunuz?

zengin bir koca buldunuz buldunuz. değilse daha önünüzde 50 sene var ortalama.

biliyorum ki sizin kuşak
"haftada 6 gün günde 12 saat, maaş hemen hemen asgari ücret"i kölelik olarak görüyor.
kölelik yapmak istemiyor.

peki.
yalnız bu gidişle siz 40 45 yaşına geldiğinizde..aileden ev kalmamışsa sokakta kalırsınız.
ev kalmışsa evde doğalgaz elektrik olmaz.

işte her şeyi düşünen genç arkadaşlar bu konuda ne düşünüyor ben onu çok merak ediyorm...

Öfff baydı şu zen hikayeleri tarzı paylaşımlar. Tamam alkış ona, bravo ne güzel yapmış. O yapıyorsa bende yapabilirim çok ateşlendim şu an aşırı motive oldum çok sağolun çok teşekkürler.

En kötü intihar ederim yaşamak zorunda değilim ya zorla mı yaşatacaklar sanki. Bakalım göreceğim ne olacağını baktım olmuyor saçma sapan şeylere katlanmaktansa en iyisi çekip gitmek.

Ben mezuniyetimde öyle mutluydum ki okul harika geçmişti gezdik eğlendik derkeen sizin de dediğiniz gibi acı gerçeklerle mezun olunca yüzleştim :) Keşke sınıfta kalsaydım bile dedim birde geçeceğim diye sabahlara kadar çalıştığım olmuştu Antalya'da kalabiliyordum o zamanlar kiralarda uygundu bir kere memleketine döndün mü gerçekten tekrar plan yapıp işe başlamak çok zor oluyor o yüzden gitmeden idare edecek kadar bile olsa bi işe girin. Sözleşmeli olanlara bakın. Dersanelere bakın. Ama eğer memleketinizde çalışmak istemiyorsanız gitmeyin. Ben geldim gidemiyorum hala

Siz kaç yasındasınız? Önceki konunuzda 28 yaşındaymışsınız.Neyse. Yazılan her şeye bahaneniz var. Üniversite tercihi yaparken işsiz kalınma ihtimali olduğunu biliyordunuz, zaten amacıniz gezmek tozmakmış ben yazdıklarınızdan öyle anladım. Tabii ki gezicek, eğleneceksiniz fakat geleceğinizi de düsunmeniz gerekiyordu. Yine de tavsiyem pes etmeyin kpss çalışın, dil ögrenin vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…