Mezuniyet, bilinmezlik ve umutsuzluk

Hahaha yok bilmiyor

Sizi anladım ama demek istediğim en azından bir işçi hizmet sektöründeki bir eleman bile birikim yapacak şekilde kazanıyor bizde hem kölelik yapıyor hem kazanmıyor işçi,market çalışanı nerde çok kazanıyor?o meslek sahibi olan insanlar bazı ustalar falan hepside değil.tıp okuyanlar mesela hakettiğini almıyorlar yani önü açık bölüm gözde meslek okusanda hakettiğini alamıyorsun okumasanda.konu sahibinin umutsuz olması normal hem sevmeden okumuş belli hemde geleceği pek parlak değil ancak kpss ile atanırsa en azından kölelik yapmaz yurtdışında yaşasa işçi olsa bile trden yüksek standartlarda yaşardı.buarada benim kuzenim market çalışanı onun bile evi arabası var ama tabiki yurt dışında

zengin hanzoya kolelik yapmak calismaktan daha kolay beybi en azindan disaridan bakan vaovvv ne zenginler falan der
Valla bebişim benim kocam dünyanın ennnn yardımcı insanıdır cok fazla is yapar ama ben köle oldugum ise gelince (eşek gibi çalışmama rağmen) evdekinden daha cok dinleniyorum sjdjfkfkf bu gencler biraz şey sanırım…

sağolasın.evladım sınıf birincisi şu an ama yeterli olmadı burs kazandığı koleje yazdırdım ona da dil uzattı .şikayet etmekle çözüm mü olacak?daha iyi eğitim için çabalıyoruz yahu ebeveynler çocuklar.dil öğrenmek robotik kodlama yazılım öğrenmek.tatilde almanca ing. çalışacak mecbur okulun seviyesini yakalamak için.çocuk bilmiyor mu tüm gün tv izleyip yan gelip yatmayı sokakta oynamayı gün boyu?o bile farkında emek vermeden yemek olmadığının.bunu bir konu sahibi anlamıyor

Kardeşim isyan edince düzelmiyor. Zamanında biz de ettik ama düzene uymaya devam ediyorsun. Eskiden çalıştığım markette fen bilgisi öğretmeni kasiyerlik yapıyordu iş bulana kadar çalışmak istemiş. Ne yapsın hayata tutunmak zorunda.
Önce karamsarlığı at neler yapabilirsin otur bir düşün. Öğretmenlik seçerken göze almış olman gerekir. Ücretliyi, kpssyi. Farklı bir şeyle karşılaşmadın mezun olunca.

12 senedir bu işin içindeyim, iyi şartlarda çalıştığını iddia ettiğim arkadaşlarım elbette ayda 6 bin almıyor, o kadar vizyonsuz ruhu fakir biri değilim =) Maaşlarını sormuyorum elbette insanların ama yakın arkadaşlarım oldukları için özelde çalışarak ev araba kaliteli bir yaşam sahibi olduklarını gözlemliyorum hem de aile desteği almadan.. Siz çooook önyargılısınız şu an, ne desek zaman kaybı bizler için, konu açmanızı da mantıksız buluyorum.

misal 100 üzerinden desek;

batılı ülkelerde + ABDde + avustralyada 90 seviyesinden ülkesine göre 80lere 75lere düşmüş olabilirler
oralarda da evler pahalandı, enflasyon var, çalışanların iş motivasyonları kayboldu, sağlıkçılar göçtü bi sürü problem var. dünya genelinde sıkıntılar var ,evet. daha kitlesel göçler, büyük çatışmalar yeni usül savaşlar yaşayacağız demişti dersiniz.

gel gelelim biz zaten 70'i hayatımızda görmediydik 60 50 gidiyoruz bakalım dipte nereyi göreceğiz....

-sayısalcı mode off--
ben bunu kabul ediyorum. biz onlara göre her türlü kötüyüz, evet. (ben 15 sene önce y.dışında yaşıyordum)

ama yani gerçekten sanki öğretmenlerde atama sorunu bugün icat olmuş...
ülkede genç işsizliği 1 gecede meteorla inmiş...
bizi bugün ortadoğuya mancınıkla fırlatmışlar ...
çook süpermişiz de pat diye bozmuşuz gibi davranmanın da alemi yok...ki böyle olacağı da belliydi.

belliydi ama diyelim ki hadi şimdiye kadar bilemedin bunu, eyvallah.
diyorum ya bu gidişle 30 sene sonra (babadan ev kalmaz zengin koca bulmazsa) sokakta kalır. evi olsa elektriği suyu olmaz. o zaman genç enerjik sağlıklı olma ihtimali de yok gibi. o zaman ne olacağını düşünsün bir de.

Yabancı dılı olmayan ögretmenın su zamanda özel okula gırmesı zor zaten.
Dumduz bıtırdınız mı 4 yılı oyle?
Atansanız pekı ne faydanız olacak cocuklara?

Yabancı dılı olmayan ögretmenın su zamanda özel okula gırmesı zor zaten.
Dumduz bıtırdınız mı 4 yılı oyle?
Atansanız pekı ne faydanız olacak cocuklara?
ovv kendisi öyle mi düşünüyor.hakkı varmış kolejlere iyi bir maaşla girmeye.bana da saldırdı dün.evet ya kolejlere dünyanın parasını böyle öğretmenler çocuğumuzun dersine girsin diye verecektik .hem liyakatsız hem de devamlı mutsuzluk empoze eden .kendinin farkında okulu bomboş zar zor bitirmiş ne kpss yi geçemeyeceğini ne de özel okullara alınmayacağını anlamış ondan bu siniri celali.burada nice arkadaşlar işsiz kaldı nicesi kpss çalıştı ya da özel sektöre en dip maaşlardan başladı ama gene de umut doluydular.başardı da çoğu

birde hiç çalışmadan kazandım bu bölümü dedi belli ki epeeey zorlamış kendisini daha fazlasını artık yapamıyor

birde hiç çalışmadan kazandım bu bölümü dedi belli ki epeeey zorlamış kendisini daha fazlasını artık yapamıyor
daha tuhafı yeni mezun oluyormuş sanki senelerce denedi de olmadı.en daha tuhafı da hemen 15 20 bin maaş almazsa bu dünyada yaşamaya gerek yokmuş ölmeliymiş.tee allahımmm

Usengec resmen.
Ozelde de yapamaz devlette de .Lınk verıp köseyı döneyım derdınde bence ona da alanı yok gflkgfklglk

Ben konuyu anlayamadım, bu bölümü bile isteye seçmediniz mi? Öğretmenlik dünyanın her yerinde aynı, az paraya karşılık çok çalışma. Bunu kabul etmiyorsanız baştan o fakülteye girmicektiniz.

Zaten o bölüme de puan tuttu bari ünvye gireyim gezeyim diye girmişsiniz eee peki ne bekliyordunuz, ne kadar ekmek o kadar köfte. 14 yaşından beri emek koyup tıp fakültesini kazanan, üstüne 6 yıl çalışan çabalayan insanla aynı çabayı koydunuz mu ki aynı parayı hak ediceksiniz? Gençlere hep yazıyorum, ne yaparsanız o, her şey sizin çabanıza bağlı. Laf olsun diye okumuşsunuz eee peki bari onun üstüne çaba koysaydınız. Ben olsam 4.sınıfta dershanede, özel okulda neyse artık etüt hocası olarak başlardım, CVmi doldururdum. Üstüne de YouTube kanalı açardım orda sınav sorusu taktikleri verirdim mesela. Sizde hiiiçççbir çaba yol ne bekliyorsunuz Allah aşkına gökten para yağıp mı yapışacak? Ben bazı insanları anlayamıyorum arkadaş, emeksiz yemek olmaz anlayın artık.

Oğlum Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde okuyor. Çok çalıştı oraya girmek için çocukluk+gençlik durmadan ders çalışarak geçti. Ama bu üniversiteye girdi diye hayatı kurtulmuş değil çok şükür bunun bilincinde durmadan ileri ileri gitmek zorunda akranlarından hep önde olmak zorunda ki iyi bir geleceği olsun. Bu yaşta bu bitmişlik,bıkkınlık iyi değil aman allahım ben bu yaşta bile öğrenme derdindeyim. Ben oğluma hep çöpçü dahi olsan (yanlış anlaşılmasın lütfen küçümseme falan yok burda ) en iyisi olmalısın en güzel sen süpürmelisin ki bir adım üste çıkabilesin diye söylerim. Bu yüzden okul bitti hayat bitti yok aslında yeni başlıyor. He benimki de mezun olunca uzun süre iş bulamayacak asla sırtıma yük değildir evlattır ben ne yersem oda onu yer evde varsa para gezer yoksa oturur evde . Ama yan gel yat Osman olmamalı ailem bana bakıyor yok öyle bir kafa üretken olacaksın. Kimse sizi kara kaşınıza kara gözünüze işe almaz . Yeri gelir ezilirsiniz yeri gelir yücelirsiniz. Biz buralara anamızın karnından doğup gelmedik. Önce silkelen kendine gel. Kendine faydan yok ki başkasına olsun kusura bakmayın sizi böyle gördüm. Sağlıkla kalın

Öncelikle yorumların hepsini okumadım. Coğrafya mezunuymussun ve lise branşlarının ataması yıllardır benzer seviyede yani yeni bir durum değil. Ben de zamanında sozelden çok iyi puanla sırf çok sevdiğim için edebiyat okudum. Evet başka bölüm okusam şimdiye atanmıştım, benim de çok karamsar olduğum zamanlar oldu ama sadece kendime zarar vermiş oldum. Yeniden kpssye hazırlanıyorum. Ya yeni bir bölüm okuyacaksınız,başka sektöre yöneleceksin ya da bu mesleği yapmak istiyorsanız kpss kasıp gerekirse derece yapacaksınız. Ama sizde genel bir bıkmışlık var. Zaten ülkede mevcut şartlarda çok mutlu olan yoktur bence. Hadi ölüyüm gidiyim demekle ne olacak ki? Daha yeni mezunsunuz yine de umudunuzu kaybetmeyin derim

Dün ara ara konuya baktım, yorumların hepsini okuyamadım, denk geldikçe gördüm, sinir bozucu üslubunuza daha fazla dayanamadım yazmak istedim.

Bakın sevgili genç arkadaşım, ben kendimi bildim bileli tabiri caizse köpek gibi ders çalışan birisi oldum. Çünkü bildiğim bir şey varsa, o da başarının havadan düşmediğidir. Çalışmadan elde edilmez.

Gerçekten abartmıyorum, ilkokuldan lise sona kadar, çok fazla ders çalıştım. Üniversite sınavında tıp kazanmaktı hedefim, ülkemiz şartlarında kazanması nispeten daha zor biliyorsunuz, onun için de ders çalıştım. Birçok şeyden fedakarlık yaptım. Gezmedim, gezemedim, oyalanamadım, mecburdum. Yeri geldi bunaldım, oturdum ağladım, ben de istiyorum boşa zaman geçirmek, ders çalışmamak vb dedim, ama bırakamazdım, bırakmadım. Fakülteyi kazandım, yine ders çalıştım. Hem de günde 9-10 saate kadar. Gerçekten abartmıyorum. Fakülteden mezun oldum, tus çıktı, hala ders çalışıyorum.

Yani demem o ki öyle kolay yoldan, sisteme sızlanarak, kendi kendine lanetler savurarak başarı elde edilmiyor. Ülke şartları maalesef ortada. Burada yaşıyorsanız ortama uygun bir kariyer planlaması yapacaktınız. Ataması neredeyse olmayan , yata yata ( sizin tabirinizle) , ders çalışmadan, kendini geliştirmeden bitirdiğiniz bir bölümden bu yüzden fazla şey beklememek lazım.

Evet sistemi eleştirelim, bence de hatalar mevcut, ama siz bu işi kolaya kaçış olarak kullanıyorsunuz. Hatalarınızın sorumluluğunu üstleneceksiniz. Ve başarı kolay elde edilmiyor, uğraşacaktınız o zaman. Ayrıca hiçbir meslekte yatarak, yorulmadan, 20 bin tl kazanamazsınız. Sosyal medya şeylerini kastetmiyorum. Bakın asistan maaşları 10 bin ₺. Ayda 10 nöbetle başlanıyor. Anladınız mı? Pek sanmıyorum ama..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…