Hahaha yok bilmiyorYurtdışını biliyor musunuz da böyle konuşuyorsunuz? Bir şey deyince hemen "ya tüm dünyada böyle" diyen sizin gibilere de sinir oluyorum. Sanki dünya avucunun içinde de, nerede nasıl bir yaşam koşulu var biliyorlar. Asıl sizin kurduğunuz bu saçma sapan lafları sokak röportajlarında malum kesimden insanlar söylüyor, o yüzden sizi ciddiye bile almıyorum.
Sizi anladım ama demek istediğim en azından bir işçi hizmet sektöründeki bir eleman bile birikim yapacak şekilde kazanıyor bizde hem kölelik yapıyor hem kazanmıyor işçi,market çalışanı nerde çok kazanıyor?o meslek sahibi olan insanlar bazı ustalar falan hepside değil.tıp okuyanlar mesela hakettiğini almıyorlar yani önü açık bölüm gözde meslek okusanda hakettiğini alamıyorsun okumasanda.konu sahibinin umutsuz olması normal hem sevmeden okumuş belli hemde geleceği pek parlak değil ancak kpss ile atanırsa en azından kölelik yapmaz yurtdışında yaşasa işçi olsa bile trden yüksek standartlarda yaşardı.buarada benim kuzenim market çalışanı onun bile evi arabası var ama tabiki yurt dışındaben herkes demedim. onu kapali bolumler dedim. turkiyede de lise biter bitmez bir ise giren (market calisani vs degil yani zanaat ogrenen) insanlar 30lu yaslarinda gayet kazaniyorlar ama cok calisiyorlar. buna bir sey demiyorum verdikleri emegin karsiligini alamiyorlar ama sonucta bir seyler uretiyorlar. mesela benim yasadigim ulkede de turkiyedeki saglik bilimlerine benzer bir bolum var, onu kapali, onu okuyan issiz kalir. okuyanla dalga geciliyor. bunu anlatmaya calistim.
Valla bebişim benim kocam dünyanın ennnn yardımcı insanıdır cok fazla is yapar ama ben köle oldugum ise gelince (eşek gibi çalışmama rağmen) evdekinden daha cok dinleniyorum sjdjfkfkf bu gencler biraz şey sanırım…zengin hanzoya kolelik yapmak calismaktan daha kolay beybi en azindan disaridan bakan vaovvv ne zenginler falan der
sağolasın.evladım sınıf birincisi şu an ama yeterli olmadı burs kazandığı koleje yazdırdım ona da dil uzattı .şikayet etmekle çözüm mü olacak?daha iyi eğitim için çabalıyoruz yahu ebeveynler çocuklar.dil öğrenmek robotik kodlama yazılım öğrenmek.tatilde almanca ing. çalışacak mecbur okulun seviyesini yakalamak için.çocuk bilmiyor mu tüm gün tv izleyip yan gelip yatmayı sokakta oynamayı gün boyu?o bile farkında emek vermeden yemek olmadığının.bunu bir konu sahibi anlamıyorHelal sana.
banımız yeni açıldı ponçik ponçik yorumlar yap aman haaaYanliz bu ve kedili konusu olan yeni üyeler her konuya kk nın yer yerine hakimler maşallah hepde değişik değişik konular hayırlısı bakalım
12 senedir bu işin içindeyim, iyi şartlarda çalıştığını iddia ettiğim arkadaşlarım elbette ayda 6 bin almıyor, o kadar vizyonsuz ruhu fakir biri değilim =) Maaşlarını sormuyorum elbette insanların ama yakın arkadaşlarım oldukları için özelde çalışarak ev araba kaliteli bir yaşam sahibi olduklarını gözlemliyorum hem de aile desteği almadan.. Siz çooook önyargılısınız şu an, ne desek zaman kaybı bizler için, konu açmanızı da mantıksız buluyorum.Keşke bir iki sene olsa. Özel okulda çalışıp da çok iyi şartlarda çalışan kimse görmedim ben. En tecrübelisi 6 bin alıyor, bu mu çok iyi şart? Şu anda kendi paranı kazanmak, ayda 20 bin almıyorsan özgürlük falan değil ki. Özgürlük dediğin istediğini yapabilmektir, karın tokluğuna çalışmak değil.
misal 100 üzerinden desek;Sizi anladım ama demek istediğim en azından bir işçi hizmet sektöründeki bir eleman bile birikim yapacak şekilde kazanıyor bizde hem kölelik yapıyor hem kazanmıyor işçi,market çalışanı nerde çok kazanıyor?o meslek sahibi olan insanlar bazı ustalar falan hepside değil.tıp okuyanlar mesela hakettiğini almıyorlar yani önü açık bölüm gözde meslek okusanda hakettiğini alamıyorsun okumasanda.konu sahibinin umutsuz olması normal hem sevmeden okumuş belli hemde geleceği pek parlak değil ancak kpss ile atanırsa en azından kölelik yapmaz yurtdışında yaşasa işçi olsa bile trden yüksek standartlarda yaşardı.buarada benim kuzenim market çalışanı onun bile evi arabası var ama tabiki yurt dışında
Coğrafya kaderdirTek başıma eve çıkabilecek miyim şu kiralarla? Hayır. Hadi diyelim eskaza çıktım, arkadaşlarla buluşup gezmeye param olmayacak ki kendi ihtiyaçlarımı karşılamaktan.
Yabancı dılı olmayan ögretmenın su zamanda özel okula gırmesı zor zaten.Öğrenciyken maddi zorluğum yoktu, geçiniyordum yetiyordum kendime. Ama şimdi para kazanmak zorundayım ve bunu yaparken millete köle olacak olmak çok gücüme gidiyor. Lüks içinde yaşamak istemiyorum, sadece para kazanırken kölelik yapmak istemiyorum.
ovv kendisi öyle mi düşünüyor.hakkı varmış kolejlere iyi bir maaşla girmeye.bana da saldırdı dün.evet ya kolejlere dünyanın parasını böyle öğretmenler çocuğumuzun dersine girsin diye verecektik .hem liyakatsız hem de devamlı mutsuzluk empoze eden .kendinin farkında okulu bomboş zar zor bitirmiş ne kpss yi geçemeyeceğini ne de özel okullara alınmayacağını anlamış ondan bu siniri celali.burada nice arkadaşlar işsiz kaldı nicesi kpss çalıştı ya da özel sektöre en dip maaşlardan başladı ama gene de umut doluydular.başardı da çoğuYabancı dılı olmayan ögretmenın su zamanda özel okula gırmesı zor zaten.
Dumduz bıtırdınız mı 4 yılı oyle?
Atansanız pekı ne faydanız olacak cocuklara?
birde hiç çalışmadan kazandım bu bölümü dediovv kendisi öyle mi düşünüyor.hakkı varmış kolejlere iyi bir maaşla girmeye.bana da saldırdı dün.evet ya kolejlere dünyanın parasını böyle öğretmenler çocuğumuzun dersine girsin diye verecektik .hem liyakatsız hem de devamlı mutsuzluk empoze eden .kendinin farkında okulu bomboş zar zor bitirmiş ne kpss yi geçemeyeceğini ne de özel okullara alınmayacağını anlamış ondan bu siniri celali.burada nice arkadaşlar işsiz kaldı nicesi kpss çalıştı ya da özel sektöre en dip maaşlardan başladı ama gene de umut doluydular.başardı da çoğu
daha tuhafı yeni mezun oluyormuş sanki senelerce denedi de olmadı.en daha tuhafı da hemen 15 20 bin maaş almazsa bu dünyada yaşamaya gerek yokmuş ölmeliymiş.tee allahımmmbirde hiç çalışmadan kazandım bu bölümü dedibelli ki epeeey zorlamış kendisini daha fazlasını artık yapamıyor
Usengec resmen.ovv kendisi öyle mi düşünüyor.hakkı varmış kolejlere iyi bir maaşla girmeye.bana da saldırdı dün.evet ya kolejlere dünyanın parasını böyle öğretmenler çocuğumuzun dersine girsin diye verecektik .hem liyakatsız hem de devamlı mutsuzluk empoze eden .kendinin farkında okulu bomboş zar zor bitirmiş ne kpss yi geçemeyeceğini ne de özel okullara alınmayacağını anlamış ondan bu siniri celali.burada nice arkadaşlar işsiz kaldı nicesi kpss çalıştı ya da özel sektöre en dip maaşlardan başladı ama gene de umut doluydular.başardı da çoğu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?