MHP: AKP'siz hükümet olmaz

sumoshh

İstanbul
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.689
1.230
MHP: AKP'siz hükümet olmaz

MHP, koalisyon görüşmelerinde kilit parti olarak gözüküyor. BBC Türkçe'ye konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "AKP’nin dışarıda olduğu bir koalisyon alternatifi yok" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim gecesi ısrarla aksini vurgulamasına rağmen, Ankara'da dillendirilen hükümet senaryolarında AKP'nin en muhtemel koalisyon ortağı adayı MHP görülüyor.

BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Seçim sonuçlarını okuduğunuzda 258 milletvekiliyle bu millet AKP'ye oy verdi. Ama iktidarı da elinden aldı. 'Sen artık tek başına gidemezsin' dedi. Bu noktada AKP'nin dışarda olduğu bir koalisyon alternatifi yok” diye konuştu.

Mevlüt Karakaya, buna rağmen AKP'nin öncelikle çözüm süreci nedeniyle HDP'yle koalisyon kurmasının daha doğru olacağını söyledi.

Karakaya'ya göre, CHP de bu hükümete dahil olabilir.

'Davutoğlu da AKP-MHP hükümeti ister'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, HDP'nin olacağı hiçbir oluşumda yer almayacaklarını belirtti. AKP ile olası bir koalisyona ise kapıları kapatmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti kurma görevini seçimden birinci parti olarak çıkan AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na verecek. Davutoğlu, MHP'yi ziyaretinde bir talepler listesiyle karşılaşacak.

Mevlüt Karakaya, bu listede yer alacak "olmazsa olmazları"; "çözüm sürecinin bitmesi" ve "Cumhurbaşkanın anayasal sınırların içinde kalması" olarak sıraladı.

Karakaya, "'17/25 Aralık soruşturmaları', 'Cumhurbaşkanın anayasal sınırlara çekilmesi' gibi taleplerinizi AKP kabul eder mi, izin verir mi?" şeklindeki sorumuza ise şu yanıtı verdi:

"Buna izin vermezse, böyle bir yaklaşım olmazsa, bir koalisyon kurulamaması Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sorumluluğundadır. Koalisyonu kuramama sebebi söylediğiniz gibi bu makul gerekçeler olursa, AKP gidilecek muhtemel erken seçimde büyük hezimete uğrayabilir. Bunun farkında olacakları için bunun bir orta yolunu bulacaklardır diye düşünüyorum. Bunu yapmak durumundadırlar.

"Ben AKP'nin, özellikle Ahmet Davutoğlu'nun da talebinin, isteğinin, gönlünün bu şekilde olacağına inanıyorum. Bir defa kendisini de vesayet altından kurtarmış olacak. Türkiye'nin gerçekten buna ihtiyacı var."

MHP'den 'bekle gör' politikası

Ankara kulislerinde, koalisyon görüşmelerinde kilit parti olarak gözüken MHP'nin "bekle-gör" politikası uygulayacağı konuşuluyor.

MHP'nin; AKP-HDP, AKP-CHP benzeri koalisyon seçeneklerinin öncelikli denenmesi söylemleri buna bağlanıyor.

Kaynak;

http://m.mynet.com/i2.html#http://w...e/politika/mhp-akpsiz-hukumet-olmaz-1889812-1

Mevlüt Karakaya, geçen yıl Ankara'da aday olmuştu, lakin mhp seçmeni m.gökçeki göndermek adına kendisine oy vermeyip m.yavaşa oy vermiş ve m.gökçek gönderelilememişti :KK51:

Mevlüt Karakaya, geçen yıl Ankara'da aday olmuştu, lakin mhp seçmeni m.gökçeki göndermek adına kendisine oy vermeyip m.yavaşa oy vermiş ve m.gökçek gönderelilememişti :KK51:
Gonderilemedi dogru. O kadar usule uygun davranildiki degilmi. Alninin akiyla kazandi !!
Neden itirazi kabul etmedi Ysk ?

Ne konuştuğunu kendisi de anlamamış. Ne demek HDPyle koalisyon daha doğru olur.böyle birşey asla mümkün olamaz akıllarından geçirmeleri bile hata.MHPden HDP koalisyonunu kabul edemeyiz demelerini beklerdim.

Gonderilemedi dogru. O kadar usule uygun davranildiki degilmi. Alninin akiyla kazandi !!
Neden itirazi kabul etmedi Ysk ?
Oylar 2.kez sayıldı zaten, ysk daha kaç kere sayım yaptırsın. 2.kez sayıldığında ise gökçekin oyu artmıştı. Ben Ankarada yaşıyorum, m.yavaşa o kadar oy çıkmasına bile hayret etmiştim. Gökçek her halükarda daha fazla oy alır, alıyor. Çünkü sevilmeyenden fazla seveni var burda. 7 Haziranda da akp yine Ankarada birinciydi. Hele yaşadığım ilçe, daha 15 yıl öncesinde köydü şimdi megailçe gibi bişey oldu vallahi. Projelerini inkar edemem:KK14:

Ne konuştuğunu kendisi de anlamamış. Ne demek HDPyle koalisyon daha doğru olur.böyle birşey asla mümkün olamaz akıllarından geçirmeleri bile hata.MHPden HDP koalisyonunu kabul edemeyiz demelerini beklerdim.

Mhp, hükümeti devirmek adına yıllardır çekiştiği solla birleşti. Hdp ile mi birleşmeyecek? Cidden inanırım şaşırmam. Bi gün öyle, bi gün böyle diyorlar.

biraz önce arkadaşımdan aldığım haberi paylaşayım.bir arkadaşımın köşkte çalışanlardan (işini söylemiyorum.başı adamın yanar şimdi)
. aldığı duyuma göre akp mhp anlaşmış.
mhpye 6 bakanlık, verilecek..
dönüşümlü başbakanlık olacakmış. dün gece sabaha kadar konuşmuşlar
olay bitmiştir.

dün başka konuya yazdığım mesajı bunada kopyalayım ben

biraz önce arkadaşımdan aldığım haberi paylaşayım.bir arkadaşımın köşkte çalışanlardan (işini söylemiyorum.başı adamın yanar şimdi)
olay bitmiştir.

Nasıl olacak bu iş bilemiyorum ama sonumuz hayrolsun inşAllah..

olay bitmiştir.

Zaten aksini beklemiyorduk. meydanlarda birbirlerinin ne haysiyeti ne dinsizliği kalmıştı.Geçmiş olsun yolsuzluk soruşturmalarına,ayakkabı kutularına.AKP' nin ekmeğine yağı da sürerler tam olur.Gerçi iki partininde çizgisi aynı bana göre...Konuşmak içinde daha erken mi onu da bilmiyorum.hayırlısı diyip bekleyip görmek...

Noldu akp ile koalisyon yapmiyodu mhp ? Sasirmadim. Koltuk icin herseyini satar bunlar. Bahceli de biliyor iktidari ruyasinda gorecegini. Secim aksami yaptigi aciklamaui duyunca bu ne perhiz bu ne lahana tursusu demezler mi insana ?

Ama chpnin de mhpden bi farki kalmadi o yuzden en azindan daha demokratik bir yonetim olur diye dusunuyorum. En azindan ataturkcu bir parti iktidara girmis oldu. Ama mhpnin yaptigi bence siyasi ahlak disi bir hareket.

Mhp, hükümeti devirmek adına yıllardır çekiştiği solla birleşti. Hdp ile mi birleşmeyecek? Cidden inanırım şaşırmam. Bi gün öyle, bi gün böyle diyorlar.
Chp ile hdp aynı kefeye konulamaz.her ne kadar kılıçdaroğlunun nasıl şahsiyetsiz bir insan olduğu ortada olsada hdp ile birleşme akıldan bile geçemez. Akpye çok havalandın tek başına hükümdar olamazsın artık diyen halk hdp ile koalisyonada tepki verecektir.hdp benim gözümde parti bile değil

Chp ile hdp aynı kefeye konulamaz.her ne kadar kılıçdaroğlunun nasıl şahsiyetsiz bir insan olduğu ortada olsada hdp ile birleşme akıldan bile geçemez. Akpye çok havalandın tek başına hükümdar olamazsın artık diyen halk hdp ile koalisyonada tepki verecektir.hdp benim gözümde parti bile değil
Hdp=Pkk Eğer Bahçeli öyle birşey yaparsa oyunun düşeceğini biliyor. Bence hiçbir koalisyon olmamalı erken seçim olmalıydı, neyse hayırlısı

Noldu akp ile koalisyon yapmiyodu mhp ? Sasirmadim. Koltuk icin herseyini satar bunlar. Bahceli de biliyor iktidari ruyasinda gorecegini. Secim aksami yaptigi aciklamaui duyunca bu ne perhiz bu ne lahana tursusu demezler mi insana ?

Ama chpnin de mhpden bi farki kalmadi o yuzden en azindan daha demokratik bir yonetim olur diye dusunuyorum. En azindan ataturkcu bir parti iktidara girmis oldu. Ama mhpnin yaptigi bence siyasi ahlak disi bir hareket.
Bahcelinin eline bir fırsat daha geçti. Seçim akşamı siz koalisyon yapın ben yokum demişti :KK11: bakalım bu fırsatı nasıl değerlendirecek, benim de sevindiğim nokta Atatürkçü parti olması ve iktidarın yine sağdan olması:KK49:

Hdp=Pkk Eğer Bahçeli öyle birşey yaparsa oyunun düşeceğini biliyor. Bence hiçbir koalisyon olmamalı erken seçim olmalıydı, neyse hayırlısı
Erken seçim olsaydı akpye ders niteliğinde oy vermeyenler korkup oy verecekti.oy verirken çok havalandı biraz kendine gelsin diyen insanlar seçim sonrası aa çok kötü oldu erken seçim olursa akpye veririm demeye başladı. Bu sonuç daha iyi bana göre tek başına hüküm sürmemesi iyi oldu.ama kuracağı koalisyon çok önemli mhpden başka seçeneği yok akpnin

Bahcelinin eline bir fırsat daha geçti. Seçim akşamı siz koalisyon yapın ben yokum demişti :KK11: bakalım bu fırsatı nasıl değerlendirecek, benim de sevindiğim nokta Atatürkçü parti olması ve iktidarın yine sağdan olması:KK49:

Aynen tum ihtimallerinde akp ile kesinlikle koalisyon yapmam diyordu. Ya erken secim ya biz ana muhalefetiz diyordu. mhp secmeni simdi ne dusunecek haklarinda merak ediyorum. Bence sadece mhp degil diger tum partiler de akpye koalisyon yaparsa etik disi karar vermis olurlar cunku secmenleri akpden nefret ediyor. Ayrica da meydanlarda ne ar ne namus kaldi simdi masaya oturup anlasiyorsun... ne ahlaksiz bisey siyaset ulkemizde...

Oylar 2.kez sayıldı zaten, ysk daha kaç kere sayım yaptırsın. 2.kez sayıldığında ise gökçekin oyu artmıştı. Ben Ankarada yaşıyorum, m.yavaşa o kadar oy çıkmasına bile hayret etmiştim. Gökçek her halükarda daha fazla oy alır, alıyor. Çünkü sevilmeyenden fazla seveni var burda. 7 Haziranda da akp yine Ankarada birinciydi. Hele yaşadığım ilçe, daha 15 yıl öncesinde köydü şimdi megailçe gibi bişey oldu vallahi. Projelerini inkar edemem:KK14:
Ustunden kac sene gecmis hala ayni seyi soyluyor , ayri cvplar aliyorum neyse.
Kuzeykent mi ne olustu o taraftasiniz sanirim yada mamak.
Chp ye bagli bir ilcedeyim. Belediyenin butcesi kadar gelisiyoruz ama yinede mukemmel. ee malum devlet chpli belediyelere yatirim yapmıyor.
Bende ankarada yasiyorum ama cercevelerimiz farkli cevremiz farklı cok belli.
Adam o kadar seviliyorkiii 60 korumayla geziyo degilmi..

X