mide bulantıları , gebeliğin klasik bulguları arasındadır. genellikle 12. haftadadan itibaren azalma eğilimindedir. bu dönemde sık ve az öğünler almanızı önermekteyiz. özellikle kuru ve tuzlu gıdalar bulantıyı baskılamakta yardımcı olacaktır. zancefilli sakız ve bulantı bilekliğini de deneyebilirsiniz. aşırı kusma halinde metpamid, emedur veya dramamine tb kullanabilirsiniz. pahalı olmakla beraber zofran zydis dil üstü tb yine alabilirsiniz. yine de aşırı kusuyorsanız o zaman ara ara damar yoluyla serum tedavisi almak zorunda kalabirsiniz.
banada dr um zofran 4mg verdi oda zofer gibi ondansetron maddesini içeriyor. ben yaklasık 2 aydır kullanıyorum gebeliğimin 15. haftasındayım dr verdiği için açıkcası tereddütüm yok.. zaten onu almazsam ayakta bile duramıyorum mecburum yanimerhaba arkadaslar bende 7 haftalık hamıleyım ınanılmaz derecede bulantım oluyor kusmuyorum fakat sureklı mıdem agzıma gelıo doktor zofer 4mg dıye bı ılac verdı ama prospektusu okuyunca tereddute dusdum bu ılacı kullananlar varmı yardıma ıhtıyacım var
arkadaşlar merhaba..12 haftalık hamileyim..bebeğim olacağı için çok mutluyum ama yaklaşık 4 haftadır süren korkunç mide bulantılarım yüzünden hiçbirşeyin tadını çıkaramıyorumbir kaç defa kanamam oldu fakat doktorum bana net birşey söyleyemedi bu da huzursuzluğumu artırıyor..çalışan bi bayanım ve gün içerisinde sürekli bulantı yüzünden wc ye taşınmaktan çok yoruldum, bunu da doktoruma anlatıyorum ama yapacak bişey yok modunda..birde sabah kahvaltım fena değil ama diğer öğünlerim yalnızca çıbuk kraker ve tuzlu bisküvilerden oluşuyor, sağlıklı beslenemiyorum..bulantılarla başa çıkmamın bir yolu varmı? bilen varsa lütfen bana yardımcı olsun..
merhaba arkadaslar bende 7 haftalık hamıleyım ınanılmaz derecede bulantım oluyor kusmuyorum fakat sureklı mıdem agzıma gelıo doktor zofer 4mg dıye bı ılac verdı ama prospektusu okuyunca tereddute dusdum bu ılacı kullananlar varmı yardıma ıhtıyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?