Doğuma Hazırlık Mide bulantisi beni mahvetti :((

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

afraima

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
1.577
504
323
Merhaba arkadaşlar
6+1 günlük hamileyim. Bir kaç gündür mide bulantısı var ve her geçen gün daha da kötüleşiyor, yemek görmek istemiyorum yemeğin adı kokusu görüntüsü direk midemi bulandırıyor. Sabah sadece kuru ekmek peynir yiyebildim rahatlar gibi oldum ama yine aynıyım. Ne yapmam lazım, daha doktor randevuma var .sürekli uyku hali var başımı kaldıramıyorum, baş dönmesi oluyor zaman zaman.
Şu Mide bulantısı ile nasıl basedebilirim, Allah rızası için yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

Merhaba , her iki hamileliğimde de ilk üç ay aşırı mide bulantısı yaşadım. 3-4 kilo verdim . Doktor bulantı azaltıcı ilaç veriyor. Onu kullanabilirsiniz. Tek faydası ikisinde de doğumdan çıktığımda hamilelik öncesi kiloma düşmüş olmadı

Ben de kilo verdim 2 haftada 3 kg vermişim. Gerçekten çok kötü bütün günümü etkiliyor , burada bir kaç ilac ismi gördüm bulanti için, ama doktora sormadan almak istemedim. Bi zararı olur mu bebeğime bu kilo verme birsey yiyememek durumu

Ben 19 haftaya kadar günde 5 - 6 kez istifra ediyordum , doktorum günde 7 kereye kadar normal karşılıyoruz demisti , hersey kokar mi yaa ama hersey , diyordum ki bana hamilelik güzel bir sey diyenin agzina kurekle vurasim geliyor bana ilaclar da fayda etmemisti bileklikle çözüm bulmaya calismistim ve sadece kolanya az da olsa rahatlatiyordu , icesim geliyordu acaba rahatlatir mi diye

Allah kolaylıklar versin inşallah. Saglikla kucağıniza almak nasip olsun

Olmaz merak etmeyin. İlk üç bebek annenin deposundan kullanır demişti doktorum. Üç aydan sonra yediklerinin faydası olur demişti. Çok şükür iki oğlumda 3200 den fazla doğdular endişe etmeyin. Doktorunuz size uygun ilaç verecektir ,

doktorunuza danışarak ilaç kullanabilirsiniz. bana metpamid vermişti. neredeyse 1 kutu bitirdim ihtiyacın olduğunda kullanabilirsin sorun yok demişti. biraz sabret 12.haftadan sonra azalacak hatta bitecek demişti. gerçekten de 2 gündür daha iyiyim. tuzlu leblebi ve beyaz nohut leblebi de bana iyi gelmişti

Ben de aynıydım doktora söyledim Prilam dr diye bir ilac verdi,hamileler icin bulantı hapı ve hic bir zararı olmadığını söyledi.Ben cok rahat ettim,artık beslenebiliyorum kusmalarım sadece sabah bazen hiç yok.Gece yatmadan 2 tane alınıyor.Gecen icmeyi unuttum ertesi gün yine kusmakla gecti.Doktorunuz verir zaten bulantı sikayetini söylediğinizde.. haftadayım

Açıkçası kusmaktan korkuyorum çünkü ben biraz değişik oluyorum tüm bedenim sarsılıyor o esnada sadece bulantı olmasına şükrediyorum bazen :)) evet aynen bana da hersey kokuyor gibi mesela şimdi yemek yapmam lazım ama valla hiç mutfağı kapısından girecek durumum yok
Amin inşallah çok teşekkür ederim

Doktora söyleseniz zaten yazar aile hekimi bile yazıyor

Maşallah Allah bağışlasın size .
Daha var valla doktora kontrole 6 aralıkta gideceğim hemen direk söyleyeceğim bulantıyi

Teşekkür ederim doktoruma gidene kadar leblebiyi deneyeyim inşallah bana da iyi gelir cok sağolun

Doktora söyleseniz zaten yazar aile hekimi bile yazıyor
Evet ama daha var doktoruma randevu , ve aile hekimi de randevu bulunmuyor malesef hep bakıyorum ama yakalayamadım. Burda leblebi önerdiler en azından mideyi bastırmak için gidene kadar deneyeyim teşekkür ederim

Evet ama daha var doktoruma randevu , ve aile hekimi de randevu bulunmuyor malesef hep bakıyorum ama yakalayamadım. Burda leblebi önerdiler en azından mideyi bastırmak için gidene kadar deneyeyim teşekkür ederim
rica ederim sağlıkla kolaylıkla geçsin inşaallah

Benimde 6. Haftada başladı 8e kadar devam etti.. sabah uyanınca yataktan kalkmadan tuzlu çubuk kraker yiyordum kusmamak için sonrasında doktor prilam dr diye bir ilaç verdi gerçekten çok etkili sadece çok fazla uyku yaptı bende ama mide bulantısını geçirdi.. şimdi 14 haftalık olduk ve tüm bulantılarım gitti çok şükür.. 9da sonra geçiyor genelde çoğu kişide inşallah dizinde öyle olur

Arkadaşlar bende mide bulantısı var ama kusma yok öğürmeyle kalıyor şükür ki nadiren kusmaya dönüyor. Ancak kilomda bir gram dahi değişiklik yok, ne kilo alıyorum ne kilo veriyorum

Teşekkür ederim ben de doktoruma gider gitmez bulantiyi söyleyecegim, tuzlu çubuk krater.ve.leblebiyi deneyeyim.bugun inşallah bana da iyi gelir en azından gidene kadar.rahatlatsin. cok sagolun

başta ben de öyleydim kusamazdım hiç sonrasında her sabah kusunca alıştım artık kusmak tek çare geliyor. kusmamak için kraker falan yiyordum sonra tüm gün bulantı hissi ve her an kusma hissiyle mahvoluyordu.
şimdi 16+1deyim 7. haftadan itibaren her sabah 1 kere minimum çıkarıyorum yoksa gün boyu bulantı oluyor. 2 kilo verdim hala aynı kilodayım. 3. ay dolduğu halde bende hala bir değişiklik yok bulantı tam gaz devam. bazılarında 9 ay bile sürüyormuş. bakalım sizinki belki 3. ay sonunda düzelir.

ben yemekleri eşime yaptırıyorum çünkü o buhar, koku beni mahvediyor. ilaç kullanmadım sadece günlük bir kere kusup günün devamında iyi oluyorum.
siz de kendinize göre neyin iyi gelip gelmediğini zamanla bulursunuz.

Sizin hala devam mı ediyor ? Çok zor gerçekten, biraz çubuk kraker yedim , midem biraz rahatladı aksam yemegimi yiyebildim, umarım hafifler yoksa günlük hayati çok etkiliyormus gerçekten

Sizin hala devam mı ediyor ? Çok zor gerçekten, biraz çubuk kraker yedim , midem biraz rahatladı aksam yemegimi yiyebildim, umarım hafifler yoksa günlük hayati çok etkiliyormus gerçekten
aynen sormayın her gün aynı şey 7. haftadan beri sıfır ilerleme yok iyileşme yok. çubuk kraker, zencefil falan hiçbir şey fayda etmiyor. sıcak çay iyi geliyor sabahları o da kısıtlı açık içiyorum. ilaç kullanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…