Mide bulantisi ve caresizlik

Bence çok normal ya insanın eli ayağı karışıyor hayatı bir anda elinden kaymış gibi hissediyor hastalık değil diyorlar da gebeliğe, gebelik çok zor bir süreç kimi insan için.
yarın 16 haftalık oluyorum ınş hala bulantı kusma tiksinme var hele bide tükürük salgısı dildeki acı tat beni mahvetti akşam dayanamayıp ilk defa saatlerce ağladım Rabbim sağlık sıhhat versin benim bebeğim olmak üzere tüm bebeklere ama artık bıktım diyebilirim ağzımda sani tonlarca ilaç eritmis gibiler okadar aci

Yaşamadıkça anlaşılmıyor.
Sanki vücudumdan zehir çıkıyor gibi. Benim de ağzımın tadı hala acı, tam anlamıyla geçmedi ama bir iki haftadan daha iyiyim. İnşallah sizin de en kısa zamanda geçer. Hep umutlandım önce 13.haftada geçer dediler, sonra 17. de.
21. Den sonra hafifledi sadece.

Adet döneminde bile hormonlar değiştiği için psikolojik değişiklikler yaşamıyor mu bir çok kadın? Şu an bütün hormonlar ayakta bir de çok zor anlar geçiriyoruz. Sıcak zaten bambaşka bir vaka
Aynen öyle cnm. Benim ikinci hamileliğim, birincisi kaybettim malesef suyu bitti elifimin 4 buçuk aylikti ve arada miğde yanması ve agrilar dışında cok sıkıntı yaşamadım ondan bu belki de zor geliyor bana. Sicak cok etkiliyor gerçekten ya şimdi yağmur başladı yaşadığım şehirde cok şükür serinler biraz hava

Ayy keşke bizde de yağsa öyle ihtiyacım var ki.
Yiyebilirseniz Havuç yiyin. Suyunu için de diyorlar ama bulantınız varsa yemek daha iyi gelebilir. bazı gebelik şerde hormon normal düzeyin üzerinde salgılanıyormuş, o da annede bulantı tetiklerken bebekte ise büyüme hızını arttırıyor. Şu an pek çok arkadaşımla aynı dönem gebelik geçiriyorum çok şükür ben hiç yemek yemedim onlar çok rahat geçirdi ama bebeğimin boyu kilosu daha yüksek. Ay ı doktora gidince kullanılan makinelerde aynı o yüzden de daha net konuşabiliyorum.

Hic bişey yiyesim yok ya ama deniyeyim havucu. Evet ben kizimda yemistim herşey ama gelişimi cok gerideydi kaybettim şimdi doğru düzgün bişey yiyemiyorum ama gününde gidiyor bebeğim cok şükür

Bende çok kötüydüm aynılarını yaşadım. Ekstradan mide ekşimesi ve köpük köpük hissetme de vardı. Midemde ki rahatsızlık sırtıma vuruyordu prilam kullandım. Azalttı ama geçirmedi. Sonuç 16 haftadayım 2 haftadır yemek yapabiliyorum ve yiyebiliyorum. 14 te geçer inşallah seninde.

Hic bişey yiyesim yok ya ama deniyeyim havucu. Evet ben kizimda yemistim herşey ama gelişimi cok gerideydi kaybettim şimdi doğru düzgün bişey yiyemiyorum ama gününde gidiyor bebeğim cok şükür

İnşallah hepimiz sağlıkla sıhhatle kucağımıza alabiliriz.

Herkese cevapları icin teşekkür ederim.Priliam kullanıyorum hatta sabah oğlan akşam sadece hafifletiyor ama yemek yememeye bulantiya ağzındaki o iğrenç tada ve arada kusmaya devam.yani durum içler acısı geçmesini bekliorum Allah tüm benim gibi olan kardeşlerimin hepimizin yardımcısı olsun yaşamayı unuttum resmen .

Ben de prilam kullanıyorum ama üst üste 2 tane gece uyumadan sabah bulantı akşam mide yanması gırtlağımdan başlıyor mideye kadar . Berbat bir haldeyim hani belli bir saati de yok sürekli var bu belirtilerim daha 3. Haftada başlamıştı doktor erken başlamış demişti 6dayım daha beter oldu. Herşeyden tiksiniyorum o buzdolabı bulaşık makinesi mutfak kokusu yok mu her eşyanın ayrı bir kokusu var gibi . Allah affetsin şikayet etmek istemiyorum ama bulantılı yanma resmen üst düzey acı çekiyorum. Sabahları kraker falan işe yaramadı yarın galeta ve havuç denerim çözümü bulan varsa Allah rızası için bizi de bilgilendirsin

Kızlar bir şey denedim gün içinde iyi geldi gibi bir çay bardağı pirinci minnacık salça da kavurup üzerine su dökün pirinç çorbasının hafif versiyonu işte hem tok tuttu hem iyi geldi bana açlıktan ölmüyorum en azından kusturmadı da belki size de iyi gelir . Burada önemli nokta baharat yok salca da neredeyse çay kaşığı kadar . Müthiş değil ama bir kaç saat bile olsa tuttu

Pwki vitamin kullanabildiniz mi arkadaşlar ben vltaminide kullanamiyorum.Cok midemi bulandırıyor .Yanı her gün içmem gereken ilacı ilk üç ay iki üç günde bir içtim.Bebegim icin endişeleniyorum artik

Pwki vitamin kullanabildiniz mi arkadaşlar ben vltaminide kullanamiyorum.Cok midemi bulandırıyor .Yanı her gün içmem gereken ilacı ilk üç ay iki üç günde bir içtim.Bebegim icin endişeleniyorum artik
Ben henüz vitamin kısmına geçmedim folikasitten devam ediyorum tabi bulandırıyor ama uyandığımda midem boşken su dolu bardağın içine atıp suyla içiyorum hap gibi gelmiyor o yüzden bir de böyle dene istersen . Prilam dr hapı kullanıyorum mide bulantısı için aç karnına 2 tane atıyorum kötünün iyisi çaresini bulursam söylerim. Endişelenme pozitif olmaya çalış 2 günde bir de olsa içiyormuşsun ama doktoruna danışmalısın derim

Az önce okuduğum kitapta (hamilelik for dummies) bulantıdan kaynaklı vitamin alamama durumunda endişe etmemelisiniz diyor şimdi denk geldim umarım yardımı olur

Eklentiler

• 16259396843951551328646931002331.webp
    51 KB · Görüntüleme: 62
Nerdeyse 16 haftalik oldum hala gecmedi özellıkle banyodan sonra sabaha kadar kusuyorum.4.Ay bltlyor ve ben hala kötüyüm lşln kötüsü kizimlada ilgilenemiorum bi ananesi bi babaannesi perişan oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…