Midemi bulandıran bir derdim var!

• Konu Sahibi Konu Sahibi pea
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

pea

diren!
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
1.045
8
66
Balıkesir
"lütfen başlık aynı kalsın"

arkadaşlar benim boğazımda geniz akıntısı var, ne doktorlar gezdim, ne ilaçlar aldım geçmedi...
türkçesi sürekli balgam ve burnumdan boğazıma inen akıntı var, ve işin kötü tarafı çok midesi bulanan biriyim, herşeyden midem bulanır, ve bu sorun bana hayatımı zehir ediyor, resmen hayat kalitesini "söküp atıyor"...
ilaçlardan deva bulamayacağını anlayan bünyem papatya çayı, ıhlamur çayı, nane limon, nöbet şekeri, zencefilli şeker, zencefil çayı, kış çayı, ballı süt, bitkisel macun hepsini denedi...
ancak sonuç sıfır.
not: sigara kullanmıyorum, çevremde çok fazla sigara içen biri de yok bu aralar...

sonuca bağlıyorum,
BANA HERHANGİ BİR TAVSİYESİ OLAN, ALTERNATİF TEDAVİ ÖNERİSİ OLAN KİMSE VAR MI? VARSA ÖPÜCEM ONU BEN. GERÇEKTEN VARSA BİNLERCE KEZ TEŞEKKÜR EDİCEM.

insanların yanından durup dururken aceleyle kalkıp boğazımı sessizce temizlemeye çalışmaktan bıktım, bıktım ötesi.

burnuna baktır büyük ihtimalle septum deviasyonu var kemiğin eğri olduğu için içe akıyor.ameliyat olman gerekir.birazda alerjiksen yandın demektir.

Babamda da o sorun vardı şu suya atılan balgam söktürücüler çok etkili oluyordu çok rahatlatıyordu benimde sinüzitim var doktorum hep onu verir tavsiye ederim :)

burnuna baktır büyük ihtimalle septum deviasyonu var kemiğin eğri olduğu için içe akıyor.ameliyat olman gerekir.birazda alerjiksen yandın demektir.

burnumda kemik eğriliği vardı zaten, 4 yıl önce falan ameliyat oldum, geniz eti de vardı onu da aldırdım... şimdiki sorun ne bilmiyorum, şimdiye kadar gittiğim doktorlar theraflu/aferin/nurofen tarzı grip ilaçları ve nasacort/otrivine spreyler verip geçiştirdi. aerius da kullandım. yok, çaresi bulunamıyor bir türlü.

Birde İliadin diye bir sprey var 5 güne kadar kullanılıyor ama mucizevi bir şey kısa sürelide olsa etkisi en azından daha rahat edersiniz :)

Birde İliadin diye bir sprey var 5 güne kadar kullanılıyor ama mucizevi bir şey kısa sürelide olsa etkisi en azından daha rahat edersiniz :)

asist'i diyosun sanırım suya atılan balgam söktürücü, onu da kullandım, iliadin otrivine nasacort da kullandım, yok kere yok yani. çok teşekkür ederim... lütfen başka bir şey aklına gelirse paylaş.

Son düzenleme:
burnumda kemik eğriliği vardı zaten, 4 yıl önce falan ameliyat oldum, geniz eti de vardı onu da aldırdım... şimdiki sorun ne bilmiyorum, şimdiye kadar gittiğim doktorlar theraflu/aferin/nurofen tarzı grip ilaçları ve nasacort/otrivine spreyler verip geçiştirdi. aerius da kullandım. yok, çaresi bulunamıyor bir türlü.

kemik eğriliği kendini tekrar edebiliyor. :( bence sorun yine budur.o kadar şeyi denedğin halde durum aynıysa bir kontrol ettir.

Bende hem genizden hem burundan aşırı akıntı vardı. Sırf bu sebepten ülser oldum. O kadar çok ilaç kullandım ki içim dışım antibiyotik oldu. En sonunda bir doktor bunun tek çaresi ameliyat dedi. Sinüzit + burun kemiği + geniz eti ameliyatı oldum. Şuan rahatım şükür. Sakın geciktirme tedavini. Ameliyattan da korkma. Hala söylüyorum keşke daha önceden olsaydım diye.

arkadaşlar benim boğazımda geniz akıntısı var, ne doktorlar gezdim, ne ilaçlar aldım geçmedi...
türkçesi sürekli balgam ve burnumdan boğazıma inen akıntı var, ve işin kötü tarafı çok midesi bulanan biriyim, herşeyden midem bulanır, ve bu sorun bana hayatımı zehir ediyor, resmen hayat kalitesini "söküp atıyor"...
ilaçlardan deva bulamayacağını anlayan bünyem papatya çayı, ıhlamur çayı, nane limon, nöbet şekeri, zencefilli şeker, zencefil çayı, kış çayı, ballı süt, bitkisel macun hepsini denedi...
ancak sonuç sıfır.
not: sigara kullanmıyorum, çevremde çok fazla sigara içen biri de yok bu aralar...

sonuca bağlıyorum,
BANA HERHANGİ BİR TAVSİYESİ OLAN, ALTERNATİF TEDAVİ ÖNERİSİ OLAN KİMSE VAR MI? VARSA ÖPÜCEM ONU BEN. GERÇEKTEN VARSA BİNLERCE KEZ TEŞEKKÜR EDİCEM.

insanların yanından durup dururken aceleyle kalkıp boğazımı sessizce temizlemeye çalışmaktan bıktım, bıktım ötesi.

benimde boğazımda çok balgam oluyor.burnumdan boğazıma indiğini farketmedim.benimde midemi buulandırıyor bazen boğazımda yumruk gibi beni boğuyor.doktora gittim hiçbirşey çıkmadı.tahlillerde ultrasyonda hiçbirşey çıkmadı hala çözemedim olayı.bende tedavimi kendim yapıyorum bol bol su içiyorum.bal ve zencefil.

Sana ozel mesaj yoladim ama senin ozel mesaj kutun dolu oldugu icin yollayamadim. Eski mesajlarini silersen yazdigim mesaji gororsun bi tavsiyem oldu sadece. gecmis olsun

Sana ozel mesaj yoladim ama senin ozel mesaj kutun dolu oldugu icin yollayamadim. Eski mesajlarini silersen yazdigim mesaji gororsun bi tavsiyem oldu sadece. gecmis olsun

Aynı dert bende de var o mesajı bana da yollar mısın? Dr bana da kemik eğriliğin var demişti ve sinüslerim herdaim doludur hastalık sonrası burun ve geniz akıntılarım 1 ay geçmez yoğundur

Bence buraya yazmalısın. Bir çok kişi bu dertten muzdarip.

Aynı dert bende de var o mesajı bana da yollar mısın? Dr bana da kemik eğriliğin var demişti ve sinüslerim herdaim doludur hastalık sonrası burun ve geniz akıntılarım 1 ay geçmez yoğundur

aynen aaa, sürekli burnum tıkalı, sürekli lanet okuya okuya geziyorum, allah burun yerine lanet vermiş diye. gerçekten bıktım artık ya, sürekli elde peçeteyle gezen, sürekli boğazına bir şey takılan, her allahın günü antibiyotik sprey almak zorunda kalan biri olarak ıkıldım,

bu arada "yolakes" ameliyattan zaten hiç korkmuyorum nedense nasıl olsa genel anesteziyle hissetmiyorum bile, umarım tekrarlamamıştır burun kemiği eğriliği ama, bu defa çok pis küfrederim çünkü :D

sevgican geniz eti+ burun kemiği ameliyatı olmuştum ancak inan hiç bir faydası olmadı, sadece ilk bir kaç ay iyi nefes aldım, şu an hala ağzım açık uyuyorum.

ancak sonuç sıfır.

sonuca bağlıyorum,

sinüztin olabilir mi bende sinüzit var içeri doğru geniz akıntısı yapıyo bazen bu da midemi bulandırıyo öğürtü yapıyo bende

aynen aaa, sürekli burnum tıkalı, sürekli lanet okuya okuya geziyorum, allah burun yerine lanet vermiş diye. gerçekten bıktım artık ya, sürekli elde peçeteyle gezen, sürekli boğazına bir şey takılan, her allahın günü antibiyotik sprey almak zorunda kalan biri olarak ıkıldım,

bu arada "yolakes" ameliyattan zaten hiç korkmuyorum nedense nasıl olsa genel anesteziyle hissetmiyorum bile, umarım tekrarlamamıştır burun kemiği eğriliği ama, bu defa çok pis küfrederim çünkü :D

sevgican geniz eti+ burun kemiği ameliyatı olmuştum ancak inan hiç bir faydası olmadı, sadece ilk bir kaç ay iyi nefes aldım, şu an hala ağzım açık uyuyorum.
İşin garibi günlük hayatta ve de uyurken nefes almamda hiçbir problemim yok süperim ama bi grip olayım ilk üç gece burnuma peçete tıkayıp yatıyorum iltihap akar (iğrenç kusura bakmayın) ve hep sol tarafım tıkalıdır kaç kere gittiysem ameliyat olmazsan ilerde ciddi hastalıklara sebep olabilir dedi iyi ki açtı. Bu konuyu arkadaşım

ancak sonuç sıfır.

sonuca bağlıyorum,

TEK ÇÖZÜM YOLU;

meyan kökü,aktardan alabilirsiz...

nasıl kullanıldıgı aldıgınız yere sorabilirsiniz....

Önemli olan sıcak olarak içilmesi,ne zaman isterseniz içebilirsiniz...(günde en az bir su bardagı)

Öpmenize gerek yok bu arada:)

TEK ÇÖZÜM YOLU;

meyan kökü,aktardan alabilirsiz...

nasıl kullanıldıgı aldıgınız yere sorabilirsiniz....

Önemli olan sıcak olarak içilmesi,ne zaman isterseniz içebilirsiniz...(günde en az bir su bardagı)

Öpmenize gerek yok bu arada:)

Arkadaşımız güzel bir noktaya değinmiş :)
Yalnız 'Meyan Balı' olucak aktarlarda satılır reçine gibi sert siyah bir yapısı vardır,küçük bir parça koparılır(nohut büyüklüğünde),kupaya koyduğumuz sıcak su içinde eritilir..
Kola nın tadını alıcaksın çünkü kola yapımında kullanılır..
Bütün bahsettiğin balgamı akıntıyı söker atar bizzat kullanıyorum..
Not:Orta ve iç kulak akıntın olabilir tespitlerime göre doktora görünmeni öneririm mide bulantısı,baş dönmesi,ve bahsettiğin akıntıları yapar orta kulak..
Geçmiş olsun...:)

Canım benimde sorunum ...zaman zaman azalıo bazen nefes alamıyorum ama dediğin gibi hiç bi kalıcı tedavi yok bi sprey veriolar bi antibiyotik o anlık yani...bende hep böyle öksürür gibi olmaktn nefret ediyorum her dakika su yanı başımda gece bile ..
Adaçayı gargarası da iyi geliyo hoş yani kökten çözüm değil adaçayını yap sonra soğusun gargara yap boğazı rahatlıo ...

Aynı dertten muzdaribim.
Zannederim bunun adı kronik sinüzit.
Kesin bir çözümü yok maalesef.
Sprey olarak nazoster
Antibiyotik olarak serozil kullanıyorum.
Bayağı etkisi oluyor.
Ama bırakınca tekrarlıyor.
Ben de baloncuk tedavisi olmayı düşünüyorum.
Daha önce bu ameliyatı olup da faydasını gören varsa bilgi verirse sevinirim.

Back
X