Midesi bulanicaklar lütfen okumasin

beans

...
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
1.165
1.749
333
Bolu
Selam kızlar,küçük bir derdim var.
Bilirsiniz hepimiz belirli şeylerden tiksiniriz ve midemizi bulantidan alt üst eder.
Benimki de saç ve kıl..
Yemekten sac çıksın yarim saat mide bulantısı öğürmekten canım çıkar.O yemegi bi daha asla yiyemem.Bazi insanlar saci cikartip yemege devam ederler hic etkilenmezler.
Bazi yakinlarim bu konuyu abarttigimi dusunuyor b.ku yok bağırsağı yok neyinden bu kadar tiksiniyorsun derler.
Kendime engel olamiyorum anında kusma girişimleri vs gözümden yas gelesiye kadar bu devam ediyor.
Bunun bi cozumu yok mudur bu kadar hassas olmak igrenmek normal midir?

Yemekten çıkan saçtan mide bulanması çok normal. Ama anlayamadığım sürekli saç mı çıkıyor yemeklerden ?
Ben mesela yemek yaparken çok dikkat ederim mutlaka saçımı toplar sararım.
Yok sürekli sac çıkmıyor tabi ki ama çıktığı zaman verdiğim tepkileri insanlar abartı buluyor.

Nerde çıktığına bagli. Disarda çıkarsa ben de kusmasam da o yemege devam edemem. Ama atiyorum annemin saçı ciktiysa rahatsiz olmam.
Bana gore yarim saat kusacak bir durum degil ama sizin icin oyleyse kimseyi ilgilendirmez.
Ben de kötü kokudan cok etkilenirim mesela. Ogurmekten helak olurum, baskasini hic etkilemez. Reflekslerimizle ilgili.

Ben direk yemeği bırakırım kusmak falan ekstra tepki..
Ama bu yapma deyip de bırakılacak bir tepki olmadığı için tepkilerine alış diyorum sadece..

Benim için de kimin saçı olduğu önemli hakikaten:)

Demek ki sizin hassasiyetiniz var. Bende bazı yemek kokularına aynı tepkiyi veriyorum. Saatlerce içim dışıma çıkıyor. Herkesin yapısı, takıntısı farklı.

Saçın temiz olduğundan emin olmam lazim.
Kendi saçım ciksa mesela ooo immm enfes diye yardiririm agsgsgsh

Kendi saçım, annemin saçı, oğlumun saçı oldu mu no problemo diyebilirim..
Belki ablalarım da..
Eşimi bilemiyorum ruh halime bağlı. Kavgalı değilsek olabilir.

Normal tabi ki de saç çıkmış yemeği bende yemem iğrenç

ben de çok tiksinirim
kendi sacım bile düşmüş olsa o yemeği uzun süre yiyemem
alıp devam edenlere de hayranım :)

Saçın temiz olduğundan emin olmam lazim.
Kendi saçım ciksa mesela ooo immm enfes diye yardiririm agsgsgsh

Hhahah yaa aynı şey bende de var. Dışarıda yemeğimden kıl çıktı kıyametleri kopardım ikinci gelen yemeği yiyemedim falan ama kendi yaptığım yemeğin içinden saç çıktı hiç sallamadım.

Çok rahatsız oluyorsanız bu durumdan psikoterapi alabilirsiniz, duyarsızlaştırılmanıza yardımı dokunabilir.

Ben de sizin gibiyim , herkes abartıyosun diyor , ama elimde değil midem bulanıyor ve yemeği yiyemiyorum.Hatta daha sonra aynı yemeği başka zamanlarda da yiyemiyorum.Yemeği zihnimde "saç çıkan yemek" diye kodluyorum belki de ondan yiyemiyorum.Kim ne derse desin ben aldırmıyorum. Ama bir de şöyle bişey var ki genelde huylanan kişinin yemeğinde saç çıkar derler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…