midesi yananlar yardım edin

benim yaklaşık 3. ayımdan sonra başladı
şimdilik yeşil soğan kudurtuyo,ekşi mayalı ekmek,bide sarımsak felaket azdırıyo sanki midemi çıkarıp atasım gelio

iyi geldiğini düşündüklerim kaynar kaynar çok açık çay içmek bi 5 dakika kadar bastırıo:)
sonna sabahları aç karnına muz yemek iyi gelio
bide ben gece yatarken hiç olmuyo buda şu dmek oluyo mide yanmam oldugunda eğer evdeysem
düz bi semine yatıorum başımıda arkaya yaslıorum çogu zman koltugun en ucuna yatıp kafamı aşağı sarkıtıorum:) kafam aşağıda olunca asit çıkamıyo heralde süper iyi gelio:)
bide ben işim gereği masa başı çalışıorum ve oturma problemim var sanırım kambur oturup mideme baskı yapıorum o yüzden asit çıkabilio yemek boruma elinizde imkan varsa belinizi koruyup oturuken yayıla yayıla oturun midenize baskı yamayın hatta oturmayın uzanın....

bnmde cok oluyo 33 hafanın içindeyım doktorum pulcet adında hap verdı gercekten cok ıyı gelıo ıcıtgımden berı mıde yanması olmuyo

mıde yanmam yanında reflu sıkıntısını da getırdı.. reflu berbat bır sey.. yanma ıle bırlıkte bogazımda daımı bır acı.. beyaz leblebı buna ıyı bır çözüm oldu...
sımdı 19+1 deyım.. yaklasık 2 aydır bunu yasamaktayım.. gaz problemım cok daha fazla hatta 2 gun once gobegım catlıcak zannettım.. dıkkat ettım kı aksam üstü saat 5 gıbı baslıyor.. benım aksam yogurt ayran ıcmem bu sıkıntımı azdırıyor. bır de aksamları daha az yersem sıkıntım azalıyor.. soda ıcıyorum ancak bıraz gazını kacırmakta fayda var.. ayrıca cok acık sıcak cay da ıyı gelıyor.. renı dıye tablet bır ılac var doktorum onerdı .. bazen faydası olmuyor gıbı gozuksede cok işime yaradı.. unutmadan bır de ayaklarınızı hep sıcak tutun..

Sizleri görünce benim şikayetlerim erken başlamış sanırım. Son 1 haftadır mide yanmam var boğazım da aynı ölçüde yanıyor :( bugün hemşiremiz gaviscon verdi 2 tatlı kaşığı içtim ama hala aynı durumdayım. Oturarak çalışıyorum bende onun dışında ekstrem birşey yemiyorum ama bakalım sütü hiç sevmem yine de deneyeceğim..

Benim sürekli devam eden bir mide şikayetim olmadı ama o yanma başladığında nasıl sıkıntı veriyor, ne yesem geçmiyor. En iyi çözüm arkadaşların dediği gibi, sebep olan şeyleri bulmak ve mümkün mertebe onları tüketmemek.
Benimki mesela hamurişi şeyleri sıcak yediğimde felaket oluyor. Birde dışarıda yediğim yemeklerde eğer yağları sıkıntılıysa mutlaka bi yanma hissediyorum. Oyüzden mümkün mertebe bunlardan uzak duruyorum. yoksa başladığı zaman söylenenlerin hiçbiri tam anlamıyla fayda etmiyor.
İlk defa olduğunda internette ne okuduysam denedim o akşam ama anlık fayda sağladığı olduysa da 5-10 dk sonra yine yanmaya devam etti. Ozaman ilaç da yazdırmamıştım, öyle çektim bütün gece. bir tek ilacı denemedim şuana kadar.

Mide yanması felaket bir durum gerçekten 2 aylık hamileyim ve neredeyse 1buçuk aydır yapmadığım şey kalmadı o kadar kötü bişi ki genelde soda içiyorum sakız çiğniyorum yandığı zaman süt ve ürünleri dahada kötü yapıyor maalesef

msjı yazalı çok olmuş gerçi ama çikolata ve benzeri ürünler şekerli tatlı yiyecekler, hamur işi, kızartmalar, kahve ve kafeinli içeceklerden uzak durun..bunlar miğde asidini yükseltip miğde yanmasına ağrıya sebeb oluyor..bende şu an 34 haftalık hamilyim ve miğde yanması şikayetim çok fazla, sanki boğazıma birşey oturmuş gibi tıkanıklık hissi var ve gaz yapıyor.. doğuma kadar da devam edecek sanırım.. hamilelik çok zor bir süreç.. bebişlerimizin sağlığı için katlanacaz artık..

Ben sakızı keşfettiğimden beri çooook rahatım arkadaşlar. Acayip mide yanmam var ve sürekli sakız çiğnersem mide yanmamı hissrtmiyorum bile. Tavsiye ederim özellikle vivident in damla sakızlı sakızını kullanıyorum ben, yıllardır sakız çiğnemeyen ve nefret eden biri olarak sabah-akşam sakızla yaşıyorum diyebilirim :)

Back
X