Mutfak Püf Noktaları mikrodalga fırın kullananlar,yardımcı olur musunuz???

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.698
37.029
1.123
39
buna benzer bir konu var ama aradıklarımı bulamadım tam olarak,yardımcı olaursanız çok sevinirim.
fırını yeni aldım,daha doğrsu hediye geldi ve henüz kullanmadım,kılavuzu inceledim,internetten araştırdım ama tatmin olamadım.
sorun mikrodalgada ne tür kaplar kullanılabilir??örneğin cam,borcam kullanılır herhalde,peki ya şu kahvaltılık kullandığımız küçük cam tabaklar,ya da çerezlikler?hani paşabahçenin falan olanları...yine aynı türde pasta tabaklarını falan kullanabiliyor muyuz?
ya da bardakla bir şey ısıttığımızda bardak da ısınıyor mu?tabi bu genel olarak bütün tabaklar için geçerli.
kılavuzunda sürekli poşeti delin,şöyle yapın böyle yapın yazılmış.anlayamadım,buzlukta poşette( basit buzdolabı poşeti) dondurduğumuz herhangi bir ürünü öylece çözdürebilir miyiz?erimez mi,yoksa bu poşetler m.d. için özel ürünler mi olmalı???
bir de şu an hamileyim,sizce kullanmak için doğum sonrasını mı bekleyeyim?zararı olur mu?
çok soru sordum ama bilinçsiz kullanmak istemiyorum.
yardımcı olursanız çok sevinirm,sizin için çok basit bilgiler olabilir ama lütfen paylaşın benimle,çünkü hiç bilgim yok,bakıp geçmeyin lütfen.şimdiden teşekkürler herkese.:71:

merhaba,ben de mikrodalgayi cok kullanirim.genelde corba veya yemek isitmak icin kullanirim ve isitirken normal yemek tabaklarina koyup oyle istiyorum,bugune kadar hic birsey olmadi.buzluktaki herhangi birseyi acil kullanmam gerekiyorsa,buzdolabi posetinden cikarip ,normal tabaga aliyorum ve firinin cozdurme ayarinda ,cozduruyorum.firinina bardak falan hic koymadim.o yuzden bilemiyorum...bazi mikrodalgalarda yemekte yapabiliyorsun..ben henuz denemedim...

Son düzenleme:
royem ,çok teşekkür ederim cevabın için...ben de yemek yapmayı düşünmüyorum,belki basit patates,patlıcan közleme gibi şeyler olabilir ama daha ileri boyutuna gerek yok.benim için öncelikli amaç buz çözdürmek ve ısıtmak

buna benzer bir konu var ama aradıklarımı bulamadım tam olarak,yardımcı olaursanız çok sevinirim.
fırını yeni aldım,daha doğrsu hediye geldi ve henüz kullanmadım,kılavuzu inceledim,internetten araştırdım ama tatmin olamadım.
sorun mikrodalgada ne tür kaplar kullanılabilir??örneğin cam,borcam kullanılır herhalde,peki ya şu kahvaltılık kullandığımız küçük cam tabaklar,ya da çerezlikler?hani paşabahçenin falan olanları...yine aynı türde pasta tabaklarını falan kullanabiliyor muyuz?
ya da bardakla bir şey ısıttığımızda bardak da ısınıyor mu?tabi bu genel olarak bütün tabaklar için geçerli.
kılavuzunda sürekli poşeti delin,şöyle yapın böyle yapın yazılmış.anlayamadım,buzlukta poşette( basit buzdolabı poşeti) dondurduğumuz herhangi bir ürünü öylece çözdürebilir miyiz?erimez mi,yoksa bu poşetler m.d. için özel ürünler mi olmalı???
bir de şu an hamileyim,sizce kullanmak için doğum sonrasını mı bekleyeyim?zararı olur mu?
çok soru sordum ama bilinçsiz kullanmak istemiyorum.
yardımcı olursanız çok sevinirm,sizin için çok basit bilgiler olabilir ama lütfen paylaşın benimle,çünkü hiç bilgim yok,bakıp geçmeyin lütfen.şimdiden teşekkürler herkese.:71:

canım seninki ne marka bilmiyorum beniöki arzumunbende özel tabak kullanmıyorum öeneğin buzluk poşetiyle birlikte balığı tavuğu kendi tabağı üzerine koyup en düşükte çözdürüyorum normal bildiğimiz kupalarla süt ısıtıyorum porselen ve camlar ısınmıyor seramik türü kaplar bardaklar ısınıyor birde alüminyum folyayla bir şey atılmıyor her mikroda böylemi bilmiyorum ama beni çok korkutmuştu sanki kısa devre yapar gibi folyodan çatır çatır ateş çıkmıştı tekrar denedim yine öyle oldu daha atmıyorumpişirmesini bende hiç denemedim zaten gerekde duymadım markette özellikle mikro dalga fırın için poşet gördüm ondan alacam birde kullandığın tabaklar düz tabak olursa daha iyiymiş öyle yazıyor benimkinde metal kesinlikle olmuyor biliyosun sıkma canını kullana kullana öğrenecez

Ben özel bir tabak kullanmıyorum, borcamlar veya porselen tabakla koyuyorum. Buzluk poşetiyle direkt olarak kendi tabağının üzerinde de koyduğum oluyor. Poşeti delmeni poşet ısındıkça şişeceği için söylemiş olabilirler başıma geldi birkez. Ayrıca üzeri yazılı ambalajlı bir şeyler koyduğunda ambalaj bozunuyor ve çatır çutur sesler çıkıyor. Aluminyum folyoda da öyle. Ben makarna, pilav ısıtıyorum zaman zaman. Birkaç kez bardakla süt ısıttım. Bardaklar, tabaklar malzemesine göre bazen ısınıyor.
Eğer hamileysen bence gerekmedikçe kullanma ama yaydığı radyasyon da, cep telefonuyla neredeyse eşit. Cep telefonları sürekli yanımızda sonuçta.
Ben bir de plastik bir kap aldım, bir şeyler ısıtırken malzemenin üstüne kapatılıyor. İkeadan almıştım. Şu resimdeki ürün. Zararlı ışınlardan koruduğu söyleniyor ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Bir de mikrodalgada kek yapıyorum. Silikon kapta. 10 dakikada pişiyor ve hazır topkekler kadar yumuşak oluyor.

canım öncelikle güle güle kullan :16:

her türlü porselen cam tabagı koyabilirisn.kahvaltılık kullandığımız küçük cam tabaklar,ya da çerezlikler bunlarda olurmu demişsin olur..

ben genelde süt ısıtırım bardağa birşey olmaz..dışı ısınırmı demişsin ya.bir kaç dk çalıştırdıklarında tabagın bardagın dışı ısınmaz.mesela bir yemek koydun ısınmadı tekrar dakikayı uzatıyorsun toplamda 5 dk ve üzeri durdugu zaman o zaman ısınabilir dışı..

ben poşetini delmem açmam oldugu gibi koyarım..gayette güzel erir.yanlız özellikle ette süreyi kısa tut bak, erirmemişse tekrar çalıştır değilse kaşla göz arasında et pişmeye başlıyor..

bende hamileyken kullanma kısmını bilmyorum..kontrole gittiğinde bence doktoruna sormalısın bunu en emin kaynak o :34:

kızlar çoook teşekkür ederim,çok yardımcı oldunuz gerçekten.demek ki normal saklama poşetlerini kullanabiliyoruz,bunu anlamak istemiştim.
arçelik bu arda fırının markası,çok istiyordum almayı ama nereye koyacağım derdinden erteleyip duruyordum,kardeşim alıvermiş bana sağolsun,alınınca yerini ayarlamak da zor olmadı:66:

Back
X