arkadaşlar buzu hangi ayarda kaç dakikada çözüyorsunu?
Ben mikrodalgamı yeni aldım ve bugün internette araştırmalarım sonucu bulduğum browni tarifini paylaşmak istedim. Çok pratik ve az malzemeden oluşuyor. Hemen denedim ve ben beğendim umarım dener ve beğenirsiniz.
8 yemek kaşiğı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam karbonat
malzemeyi karıştırıp küçük yayvan bi cam kasede en yüksek ayarda 4 dakika pişirdim. Pişmediyse diye kürdanla baktım pişmiş. Ben vişneli brovniye bayılırım üstüne biraz vişne reçeli sulandırıp döktüm, dondurmayla yedim az önce. Denemeye değer bi lezzet. Çok kolay toplam 10 dak hazır oluyo normal kekleri yaptığımız gibi mikserde çırpma fırının kızmasını bekle falan derdi yok valla süper. Yalnız bu minik bi kek oluyo bilginiz olsun 3-4 kişiye ancak yeter. Benim ilk denememdi ben malzemeyi çoğaltarak da bi denerim bakalım nasıl olacak sizlerlede paylaşırım. Afiyet olsun
hangi ayarda kaç dk pişirsem?slm canım mikrodalga buz çözme ve yemekleri ısıtmada ii oluyo kek pişirenler bile var herşey yapabilirsin ama tek sorun zararlı olması. aklında bulunsun sakın alminyum folyo yada demir kaplarla kullanma, çızır çızır elektirik gibi ateş çıkıyo. tercihen cam kullan. ben sütü bile mikrodalgada ısıtıyorum süper oluyo 2 dk da. arkadaşım ölçüleri 1 çay bardağı yoğut, 1 çaybardağı yağ, 1yumurta, 1çb şeker, un 1 çay kaşığı k.tozu ile aldığı kadar un ama çok akışkan olacak hamur süper kek oluyo hazır dondurma kapları varya plastik onun boyutunda bir kapta pişiriliyo dene
Ben mikrodalgaya koyulan şeylerin kapalı kaplarda konması gerektiğini biliyorum. Siz bunları pişirirken üzerine kapalı kaplar mı kullanıyorsunuz? Browniyi pişirirken de böyle yaptınız mı?
arkadaşlar bendede var öleee duruyı mutfakta.kullanma talimatı her iki satırda dikkat edin yangın çıkar yazınca korktum.
ben şimdi yemek ısıtırken yemek tabağına yemeği koyup mikro dalgayamı atacağım.
yada et çözdürürken.et poşetini borcama koyup mikrodalgayamı koyayım.
yemeğin ağzı açık olduğu için ısılardan radyasyon almazmı
ayy bende ağzı kapatılır sanıyordum ısıtırken.
kızlar 11 sayfayı okudum .inş bende becerebilirim.
mesela tupperin mikro dalga için olan plastiğinin kapağı vardı.
şu tesbitlerim doğrumudur.:44:
porselen tabak
bardak borcam kullanılabilir
tencere kullanılmaz.
ben 5 yıldır kullanıyorum ve elim ayağım gibi yemek ısıtma buz çözmenin yanı sıra mısır patlatıyorum browni yapıyorum beşamel soslu yemekler tavuk haşlama ve şu an aklıma gelmeyen bi çok şey tarif isteyen olursa seve seve veririm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?