mikrodoz protokol

tedavin hayırlı olsun canım rabbim inşallah hayırlı sonuç alamak nasip eder.sana yardım olmak isterdim ama bu tedavinin adını duymadım sana yardım edemicem üzgünüm

tedavin hayırlı olsun canım rabbim inşallah hayırlı sonuç alamak nasip eder.sana yardım olmak isterdim ama bu tedavinin adını duymadım sana yardım edemicem üzgünüm

Kısa Protokol: GnRHa uygulamasına adet kanamasının ilk günü başlanıp tedavi sonuna kadar (çatlatma iğnesinin yapıldığı gün) devam edilir. Adet kanamasının 3. gününden başlanan tedaviye hMG ya da FSH eklenir.

Ultrakısa protokol: Adet kanamasının ilk günü GnRHa’ya başlanır ve 3 gün verildikten sonra kesilir. Tedaviye hMG’ya da FSH ile devam edilir. Amaç sadece flare-up etkiden yararlanmak.

Mikrodoz kısa protokol: Diğer kısa protokollerden farkı, kullanılan GnRh dozunun çok düşük tutulması. Bu amaçla eczaneden alınan ilaç tüp bebek laboratuvarında sulandırılır ve dozu düşürülür. Bu protokol son zamanlarda yumurtalıkları zayıf olan kadınlarda uygulanır.

Uzun protokol: Tüm dünyada en çok tercih edilen KOH protokolüdür. GnRHa uygulamasına bir önceki adet döneminin 21. günü başlanır. Takip eden adet kanamasının 3. gününde baskılanmanın olup olmadığı yapılacak olan kan testi ile anlaşılır. Kan östrojen düzeyi azalmışsa baskılanma sağlanmış demektir. Bu durumda hMG ya da FSH ile uyarı tedavisine başlanılır. Ancak GnRHa uygulaması sona erdirilmez. Çatlatma iğnesi yapılana kadar GnRH ve hMG ya da FSH bir arada kullanılır.

GnRh Antagonistleri: Bu tedavide adetin 2. veya 3.günü doğrudan hMG, FSH veya rekombinant ilaç başlanır. GnRh antagonistine, yüksek dozda tedavi başlangıcında veya yumurtalar 14 - 15 mm boyutuna eriştiği zaman günlük olarak başlanır. Kullanılacak olan ilaç miktarı hastanın yaşına ve yumurtalıkların vereceği cevaba göre büyük değişkenlik gösterir. Genç hastalarda günde 3 ampul genelde yeterli olurken, ileri yaşlı ya da yumurtalıklarının durumu iyi olmayan hastalarda günde 6 ya da 8 ampul gerekli olabilir.

azra, ben de mikrodoz protokolle haziranda başlayacağım, çok çok bir bilgim yok, ama doktorumun dediği kadarıyla lucrin sulandırılıp başlanacak, gerisi aynen kısa protokol gibiymiş, 1. tedavide toplanan yumurta sayım 5 olduğu için bu protokole karar verdiğini söyledi, bizim sorun sebepsiz infertilite.. sen nerde yaptırıyorsun,1. tedavideki sorun neydi? bu protokol konusunda bana da yardımcı olabilirsen çok çok sevinirim, çünkü diğer arkadaşlardan bu protokol uygulanan çok kişi yok bildiğim kadarıyla...

Azraaaa orda mısın? protokole mi daldın yoksaaaaaaaaaaa? bu mikrodoz protokolü merak ediyorum merak... nerde yaptırıyorsun? kaçıncı denemen?

merhaba arkadaşlar yardımlarınız için sagolun.ablamın bebegi sunnet oldu bi kac gundur onunla ugrastık.nete gıremedım.
ben memorialde yaptırıyorum.ilk tedavımde ordaydı.bizde eşimde sorun yok.bende endometrıus var.yumurta rezervım az.bu yuzden bu tedavı uygulanacak.uygulayıp basarılı olan varmı dıye merak ettım.cok konustum neyse.

azra ben anatoliada yaptırıyorum, bakalım hayırlısı.. bana teadvin esnasındaki ilaç durumlarını falan yazabilirsen çok sevinirim, sen başladın sanırım

ismini duymustum ama tam olarak bilmiyordum ins bu sefer daha basarili olursun canim ve hamilleligi yakalrsin allah yardimcin olsun

bu kadar tüp bebek yaptıran varken mikrodozun bu kadar az olması beni çok şaşırttı. mikrodoz bir ilaç protokolü, zaten dünya genelinde yapılan ilk tüp bebek denemesi de ilaçsız yapılmış ve vücüdün doğal tepkisi merak edilmiş, pozitif sonuç alınmış, özellikle yumurta rezervi az olan bayanlarda daha yüksek dozda ilaç tedavisi bazen ters tepebiliyor, bu yüzden mikrodoz ilaç protokolü uygulanabiliyor, öncelikle adetin 2. gününde bir doğum kontrol ilacıyla bir siklus dinlendirme yapılıyor, ialç malumunuz 21 adet, bir tane kalınca doktora kontrole gidiyorsunuz, sulandırılmış lucrin ve devam eden günlerde yine yumurta geliştirici bir ilaçla yaklaşık 1hafta kadar tedavi oluyorsunuz sonrası çatlatma, yumurta tuplama, transfer... aranızda bu şekilde tedavi olmuş ve deneyimi olan arkadaşlar varsa paylaşımlarını bekliyoruz, ben şuan tedavi aşamasındayım, olumlu sonuç almak için herkesten dua bekliyorum...

banada microdoz protokol uyguyoruz ben endometriozis hastasıyım
ilk cinera doğum kont hapı kullandım
2 gün sonra lucrin kullanıyorum sabah akşam
pazar günü gonal f ve menogon iğnesi kullancam
salıya kadar çarşamba e2 çekilecek bakalım hayırlısı:26:
peki burada deneyen arkadaşlardan hamiş olan yok mu:26::26:

En son 2012 de yazılmış ama, yine de yazmak istedim. Arkadaşlar, benim de ilk tedavimde maalesef sadece 2 yumurta toplanmıştı. şimdiki tedavimde doktorum mikrodoz protokoli uygulayacağız dedi. Lucrin ile başladık şimdi.. Umarım güzel sonuçlar alırız. Bu konuya daha önce yazan arkadaşlarım, sonuçlarınız nasıl merak ettim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…