Erkek İnfertilitesi Mikrotese ile gebe kalan kişiler lutfen destek..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba yazınızı şimdi gördüm, benim eşim tedavisiz tese oldu Allahıma çok şükür bulundu ve 3 tüp donduruldu. bütün değerleri testleri normaldi sebepsiz azo idi. Celalettin hoca da 3 ay tedavi gördük ama bize fayda sağlamadı açıkçası devam etmek istemedik. 1 yıl bekledikten sonra gidio tese olduk bize de bulunamayabilir vs dendi. Eşim hiç ameliyat olmak istemiodu herkes ameliyata karşı olduğu için ama başka çare kalmamıştı ve olmaya karar verdi. Allahıma binlerce kez şükürler olsun ki bulundu. Eşimin ağrısı sızısı vs olmadı yat dinlen dediler yatmadı bile. Bu ayın ortasında oldu şu an ne dikiş ne bişey gayet normala döndü kendide. Doktor bize de dedi %50 ama en azından denemiş olduk deriz diye girdik bu işe. Moralini bozma korkcak bişey yok evet çıkmayabilir ama işinin ehli bir doktora gitmişsiniz. Biz de üç ayrı iyi hastanelerin doktorlarıyla görüştük cerrahpaşanın prof u bile ameliyat dedi ya Allah diye girdik bu işe Allahım yüzümüze güldü. İnşallah siz de hayırlı sonuçlar alırsınız. Olumsuz sözlere kafayı takmayın herkesin tecrübesi, hastalık hikayesi bambaşka bu süreçte.. çok zor ama eşinize destek olun üzülmeyin herşey Allah tan bunun bir sınav olduğunu lütfen unutmayın. Sevgiler

Henüz hamile kalmadım ama embriyolar oluştu transfer için bekliyorum sizi iyi anlıyorum çünkü ben de gördüğüm herkese yazdım umut oldular bana inşallah ben de size umut olurum

Mesajınızı dehşet içinde okudum inanın.. Herşey nasip kısmet diyosunuz o zaman buraya konu açmadan kısmetinize gitseydiniz. Tıkanıklık olduğunuzu nerden anladınız sorumun amacıda ultrasonla baktırmanızı söylemek içindi doktorlar çok yönlendirmiyo ve tedavisiz asla deme amacımda tıkanıklık olsa dahi içerideki spermler oldukça kalitesiz olup en az 3 aylık tedaviden sonra tese ameliyatı olun demek içindi. İnan bu azo konusunda turkiyedeki en iyi doktor diyebileceğimiz bir doktor yok ne yazıkki. Tıkanıklık bile olsa destek şart. Tese gerileme doku kaybı demek sağlam adım atmaniz için üzülmenizi istemediğim için yazdım. Başımdan geçti doktor %80 çıkacak deyip teseye girdik ve sonuç 0 di. Ama 6 aylık bi tedavide şükür spermler çıkmaya başladı. Umarım söylediğimi anlayabilirsiniz kalbiniz biraz fesat ama açıklayayım istedim.

Ve ayrıca türkiyenin en iyi doktoru dediğiniz doktor tıkanıklıksa önce şırınga yöntemine başvurulacak demiştir umarım genelde para için tese diyorlarda...

Ne yapmam gerektiğini sizden mi ogrenicem işte başlık açarım ister açmam bu beni ilgilendirir. üslubunuza dikkat edin kendinize gelin içiniz fesat derken ? Bu posun altına yorum yapmak zorunda değildiniz. Ben teselli almak için bu konuyu açtım sizin gibi olumsuz ve peşin hükümlü konuşan insanların yorumlarını dinlemek için değil sizinle diyaloğu mu devam ettirmek bile istemiyorum çünkü konuşmalarınızin ortası yok. İçiniz fesat demek te nedir lütfen saygı sınırlarınızı aşmayın sizi uyariyorum aksi takdirde şikayet etmek durumunda kalicam uzulmenizi istemedim diyorsunuz oysa aynı durumu sizde yasamissiniz ama çok sert elestiriyorsunuz yazık Allah size merhamet versin keşke böyle bir durumda tıkanıklık olduğunu nerden biliyosunuz diyip peşin hükümlü konuşmak yerine daha nazik konussaydiniz . Tıkanıklık varmış ve tese sonucunda sperm hücresine rastladık yorumunuz bence çok yersizdi. Bence olumsuz konusarak kendi içinizin fesatligini göstermiş olduğunuz .

Ve ayrıca türkiyenin en iyi doktoru dediğiniz doktor tıkanıklıksa önce şırınga yöntemine başvurulacak demiştir umarım genelde para için tese diyorlarda...
Size göre konusmalariniz normal olabilir fakat ben sizin neyi ne niyetle söylediğinizi bilemem sizin konuşma tarzınıza göre konuşuyorum bilmem farkında mısınız. Evlat konusu herkes için çok hassas bir konu bence sizde yorum yapmadan önce konuşmalarınızin karşınızdaki insanı incitip incitmeyeceni düşünün. Enazindan empati yapmış olursunuz. Yorumlarinizi daha nayif ve kırmadan dile getirmek zor olmamalı. Anlayış olmali zira kalkipta içiniz fesat şeklinde bir yorumda bulunmazdiniz.

Bu baslik altına bir çok insan tedavisiz tese olmayın yazmış ve farkındaysanız size verdiğim tepkiyi kimseye vermemisim demekki sizin konuşma tarziniz beni incitmiski bir tepki ile karşılaşmışsiniz. Ve içiniz fesat şeklinde konuşmanız beni çok kızdırdı. Sizin içiniz fesat olmasaydı eğer hassas bir dönemden gectigim için size böyle tepkili bir yorum yapmamı anlayisla karşılayıp benimle polemiğe girmezdiniz . Bence benim fesatligimdan çok kendi iç dünyaniza bir donupte bakın daha fazla sizin yorumlarınıza cevap verip sizinle tartışmak istemiyorum kesinlikle!!

Tekrar söylüyorum her hasta bir değil Başka kisilerde olan durumlara göre esimin degerlendirilmesi yerine esimin rahatsızlığına göre esimin degerlendirilmesi kanaatindeydik keşke sizde böyle yapsaydiniz boşuna tese olmamış olurdunuz istatiksel olarak ilerlemiş olsaydık şuanda eşimde de sperm bulunamamış olabilirdi sizin eşinizin durumu ile başkasının aynı olucak diye bir durum yok sizden önce bir hanimefendide yazmış bana eşimle Aynı durumdaymis ve ondada bulunmuş yani bu şekilde doktorlarin dışında farklı bir bilgi verip ortaya farklı bir yorum yapıp kafa karıştırmaya gerek yok bence.

Ya tıkanıklık olduğunu nerden biliyosunuz mu demişim :) nerden anladınız dedim öyle doktor yorumyla ultrason olmadan anlaşılmıyorda. Ve eleştirme yapmadım yorum yaptım bu ikisi arasındaki farkı öğrenin isterseniz. Neyse sizin gibi çirkef biriyle muhatap olamayacağım. İnşallah tesede sperm bulunur hamile kalırsınız zira burada destek olmak için açacağınız konunun altında destek olmak için yazıp sizi utandırabilirim. Bu işlerden anlamak için cok yollardan geçmek gerekiyor neredeyse her ayrıntıya hakimim ve hiçbirşeyden anlamadığım zamanlar keşke birileri destek olsa diye çaresizdim. Umarım o çaresizliği yaşamazsınız. İyi dileklerimle.

Yani mesela tıkanıklık olduğunu doktor sadece söyledi deseydiniz yada volumden söyledi deseydiniz anlaşabilirdik. Yinede söyleyeyim eskiden olduğu Fıtık ameliyatı varsa tıkalı olma oranı yüksek. Sperm kanalında tıkanıklık varsa makattan ultrasonla bakıyorlar. Doktorunuza sorun gözü kapalı girmeyin demek istiyorum.

Hem hassas konu diyorsunuz:) hemde keşke sizde öyle yapsaydınız diyip hassas noktadan vurabiliyosunuz. Biz ne yaptık söyleleyim. 3 doktor sizin tıkanıklık ,değerler ,bütün genetikler normal aksi durum olamaz dedi. Hiçbirşey bilmiyordum o zamanlar 4 yıldır bunun savaşını veriyorum. 4. Doktorumuz ultrasondan sonra ince kanallar tıkanıklık %80 çıkacak teseden başka çözümünün yok dedi toplam 4 doktorun sözüyle teseye girdik ve odadan ağlaya ağlaya çıktık. Yaşadıklarımın zorluğunu anlamazsınız umarım bu yüzden tedavisiz şekilde olmayın dedim. Bir daha doktora gitmedik. Eşimin hormon takibini , ne yediği içtiğiyle bizzat ilgileniyorum. Birçok doktor desteğiyle kullanabileceği macun ek gıdalar hazırlattım sabah kalkıyor yatana kadar bir sürü şey yiyor vitaminler fln. 6 ayda detaylı sperm testi verirdim ve 4 doktorun başaramadığını araştırmalarım sonucu başardım çok şükür yorumlarımı ciddiye alsan faydam olur zararım olmaz

Haklısınız ne yaşadığınızı sadece siz bilebilirsiniz hassas bir dönemden geçtigim icin alinganligimi ve üzüntümü mazur görün lütfen

Kizlar kardeşimin eşi azosperm hastası ( testis yetersizliği ) olarak geçiyor sanırım .Daha önce iki defa microtese ameliyatı oldu ilkinde negatif oldu ,ikincisinde embriyo dahi oluşmadı .Şimdi tekrar deniyorlar daha önceki iki microtese ameliyatına girmeden uzun hormon tedavileri başlıyordu şimdi sadece üç ay tedavi görüp tüp bebeğe başlanacak yüzde kırk ihtimal vermiş doktor bu oran iyi bir oran mi ayrıca bu son denemeleri olacak ikisinden bı şekilde çıktığı için üçüncü ameliyatta da kesin çıkar diye düşünülüyor benim içim rahat değil buradan okuduğum kadarıyla çıkmama ihtimali var mı üçüncü ameliyatta

Eşim inmemiş testist den dolayi azosperm
1 biyopsi 3 tese oldu
Biyopsi de sperm bulunmadı (Antalya' da oldu)
1. Tese de sperm bulunmadı (Kaan Aydos' da oldu)
2. Tese de sperm bulundu (Murat Başar' da oldu) 2 kez tüp bebek denedik 1.si tutmadı 2.kimyasal gebelik oldu
3. Tese de yine az sayıda sperm bulundu
Tüp bebek denedik ve Rabbim nasip etti çok şükür
Esim Son 2 teseyi şişli memorial de murat başar da oldu ve orda tüp bebek denedik
Son tesede sadece 8 ay haftada 1 olmak üzere choroimon iğne kullandı eşim
Onun öncesinde çok iğne ilaç kullandı
Şu anda Oğlum 3 yaşında
Rabbim 13 sene sonra nasip etti çok şükür
Rabbim herkese nasip etsin çifter çifter inşALLAH

Murat Başar'ı ve Şişli Memoriali mutlaka ama mutlaka tavsiye ediyorum

Eşiniz inmemiş testis ameliyatını kaç yaşında olmuştu?

Teşekkür ederim peki Mustafa Sofikerimi duydunuz mu hiç nasıl doktor üç aylık tedavi görecek buradan okuduklarim hep en az altı ay diye yazmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…