[video]http://www.uzmantv.com/milfoy-pasta-nasil-yapilir[/video]r bak burda anlatılıyor
ama ben mılfoylerı fırınlamak ıcın deldıgımde ustune 2 kasık seker 2kasık su ıle yaptgım serbetı dokuyorum kı hıc tuz etkısı kalmasın dıye
hazır kreme kullanabılırsın vıdeoyu sadce mantıgını anla dıye koyuyorum
bnde milföyü hafif açıyorum dikdörtgen şekline getiriyorum içine yumurta akı fındık yada ceviz karışımını koyup sarıyorum kesip fırına veriyorum soğuduktan sonra şerbetini döküyorum süper bişey oluyor
bende yapıyorum çok hafif ve leziz oluyor gercekten.. hatta bu tatlının ismi samsaramı samsa mı bişey işte.
ben bazen 6 kare cıkarıyorum buzunun acılmasını beklıyorum , buzu acıldıktan sonra hiç açmadan tepsiye dızıyorum fazla kabarmaması için kurdanla delıkler acıyorum..fırında pişirdikten sonra önceden yapmıs oldugum soğuk serbetımı dokuyorum.. şerbeti iyice içine ceken milföylü tatlımın soğumasını beklerken diğer taraftan ben muhallebi yapıyorum (ben genelde sade yapıyorum) muhallebi pişince ocagı kapatıp biraz soğutuktan sonra (arada karıstırıyorum kabuk tutmasın dıye) içine 1poşet krem santı döküyorum ve mıkserle 4-5dk daha cırpıyorum.. sonra bu karısımı serbetli tatlımın ustune dokuyorum..üstüne mevsım meyvelerıyle süsluyorum.. tatlım soğuduktan sonra dolaba kaldırıyorum.1gun sonra afiyetle yiyoruzzzz
benim eşim kıtır olan hiçbişeyi sevmediği için şerbetin içine limon sıkmıyorum ki yumuşacık olsun tatlım