Hamur İşleri Milföy - Pratik Tarifler

SouvveniR

❤+❤ = ❤❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
11.481
8.058
448
İstanbul
Yaz Böğreği

Malzemeler:

1 paket milföy hamuru
1 adet iri havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
1 adet yumurtanın akı
tuz

Hazırlanması:

Havucu ve patatesleri haşlayın. Haşlanmış havucu ve patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Haşlanmış bezelyeyi, rendelenmiş kaşarı ve tuzu diğer karışıma ekleyin.
4 adet milföy hamurunu kare olacak şekilde dizip yapıştırın. Hazırladığınız harcı üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Buzlukta yarı yarıya donana kadar bekletin. Yarım cm aralıklarla keserek yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

Malzemeler:

Bir paket milföy hamuru
bir kutu Sosis
Yumurta sarısı

Yapılışı:
Öncelikle milföyleri biraz tezgahın üstünde bırakarak eritin. Eriyen milföyler daha kolay açılacaktır. Daha sonra milföy hamurlarını merdane yardımıyla açın. Açılan hamurun arasına sosis koyarak bastırarak sarın ki milföyleriniz pişerken açılmasınlar. Sarma işleminden sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, dilim dilim kesin. Kesilen mikföyler yuvarlak ve içerisinde sosis olacak şekile giriyor. Tepsinize dizin. Daha sonra önceden ısıttığınız fırınınızda kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

MALZEMELER:
Milföy
Tavuk (göğüs)
Patates, Havuç, Bezelye (garnitür de olabilir)
tuz- karabiber- pul biber
arzuya göre köri
Yumurta sarısı

YAPILIŞI:
Tavukları minik küp şeklinde doğrayalım ve az sıvı yağda kavuralım. Patates ve havuçları küçük küper halinde doğrayalım ve haşlayalım. Bezelyemiz de eğer garnitür şeklinde değilse, onu da haşlayalım. Tüm malzemeleri baharatlarla birlikte bir kabın içinde karıştıralım. Milföyleri dolaptan çıkaralım ve biraz yumuşamalarını bekleyelim. 1 adet milföyü elimizle hafifce esnetelim. İçine hazırlamış olduğumuz malzemeleri yerleştirelim ve ek kısmı alta gelecek şekilde tepsimize (tepsi yağlanmış olmalı veya yağlı kağıt kullanabilirsiniz) yerleştirelim. Milföylerimize tam ortadan 4-5 adet sık kesikler atalım. Diğer milföylere de aynı işlemi uygulayalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Isınmış 200 derecede üzerleri kızarana değin pişirelim.

Afiyet olsun...

İçindekiler:
Milföy hamuru
Salam
(adet yazmıyorum, arzuya göre ve kişi sayısına göre ayarlanabilir)

Yapılışı:
İlk önce milföy hamurumuzu alıyoruz.
Şerit halinde kesiyoruz.
Şeridin kalınlığı fotoğrafta görüldüğü gibi, bir salam diliminin yarısından ince olmalı.
Bu şeridin üzerine yarım ay şeklinde olan salamlarımızı yuvarlak kısımları üste bakacak şekilde diziyoruz.
Daha sonra milföy hamurumuzu rülo yaparak gül şeklini almasını sağlıyoruz.
Yaptığımız gülleri fırın tepsimize (yağlanmış veya yağlı kağıt kullanılmış) diziyoruz.
Dilerseniz hamur kısmına yumurta sarısı sürebilirsiniz ama bence gerek yok.
180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda hamurları kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

Malzemeler:

Dilimlenmiş Muz, Çokokrem, Dövülmüş Ceviz (fındık, fıstıkta olur)
Milföy hamuru
Yumurta sarısı

Yapılışı:

Fotoğraflarda da anlaşılacağı gibi, dikdörtgen milföy hamurumuzun kenarlarına çentikler atarak kesiyoruz.
Hamurumuzun ortada kalan yeri malzeme koyacağımız yer olarak kalıyor.
Malzemelerimizi önce çokokrem, daha sonra ceviz ve en son da muz olarak yerleştiriyoruz.
Daha sonra saç örgüsü şeklinde kesmiş olduğumuz şeritleri üzerine birleştiriyoruz.
Bu hazırlamış olduğumuz milföyü yağlanmış veya yağlı kağıt kullandığımız fırın tepsimize diziyoruz.
Üzerine bir yumurta sarısı sürerek, daha önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...

Dip Not: bunu aynı şekilde tuzlu da yapabilirsiniz. İçeriği size kalmış, isterseniz sosis kullanın, ister maydonozlu lor kullanın, isterseniz patates....

Son düzenleme:
[/I][/B]
Sağolasın canım, yarın akşam misafirim gelecekte, bende bunlardan birini yapıcam.
Aklıma gelmişken paylaşayım dedim...

Ellerine sağlık canım...
Enfes görünüyorlar...

Ben başım sıkışınca bunu yapıyorum pratik oluyo hatta sevgililer gününde kurabiye kalıplarıyla kalpli kalpli yapmıştım atıştırmalık güzel olmuştu.

MALZEMELER:
. 4 adet milföy hamuru

. Yarım su bardağı şeker
. Yarım su bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI:
. Milföy hamurlarını uzunlamasına 5'e bölün.
. Her bir şeridi önce suya, sonra şekere ve son olarak hindistan cevizine bulayın.
. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
. 180 derecede 25 dakika pişirin.

Dip Not: Aynı şekilde bunları da tuzlu yapabilirsiniz. İster susama bulayın, ister çörek otu & susam karışımına, isterseniz haşhaş tohumuna, yaratıcılık size kalmış. Aynı şekilde tarçın ile de tatlandırabilir, hatta sarımsaklı şeritler bile yapabilirsiniz...

Şu ilk paylaşım bezelyeli patatesli ona bayıldım, tuzlu şeylere bayılırım
Ama patates haşlaması uzun sürebilir, önceden haşlamak lazım

souvvicim sen bizi neden baştan çıkarıyorsun acaba

ellerine sağlık kuzum.çok güzeller... tarif alabilirim senden

Malzemeler:

Milföy
Peynir
Maydanoz
Yumurta Sarısı

Yapılışı:

Milföyleri merdaneyle biraz inceltip çay bardağıyla yuvarlak kesin(istediğiniz büyüklüğe göre su bardağı da kullanabilirsiniz). Üç yuvarlağı üst üste (resimdeki gibi) dizin. Üzerine peynirli maydanoz karışımı koyup rulo yapın ve bunu ortadan ikiye bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında üzerleri hafif kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...

Sovicim ben de milföyden tatlı yapıyorum ahanda kremalı milföyyyyy
Eki Görüntüle 637903

bunun tarifini istiyorummm

canim bu muzlarin ve cokokremin akibeti ne oluyor firina girip ciktiktan sonra :44:

canim duduklu tenceren varsa eger 4 dk da pisiyor patates..

Var da ben ondan korkuyorum
Bişey filan olursa aptlar gibime geliyo nedense
Annem komşularla böyle birşey konuşuyordu da bilinç altımda mı kaldı nedir

4 dk olması iyiymiş
Denerim o zaman
Bi de soğuması var tabi, soymak için

Şu ilk paylaşım bezelyeli patatesli ona bayıldım, tuzlu şeylere bayılırım
Ama patates haşlaması uzun sürebilir, önceden haşlamak lazım

Yok canım o kadar uzun sürmüyor gerçekten...
Sen bir taraftan hamur ile uğraşırken onlar haşlanıveriyor...
Ben kuzenimden pratik bilgi aldım bu konuda (ahçı kendisi) fazla haşlamayacaksın zaten.
Patates ve havuçları bir tencereye koyacaksın, kaynamaya başlayınca kapatacaksın altını ve süzeceksin.
Diri kalmaları için soğuk sudan geçireceksin.
Bezelyeyi de ayrı bir yerde haşlayacaksın o da kaynamaya başlayınca hemen kapatıcaksın ve soğuk suya tutacaksın.
Ama hepsi orta ateşte haşlanmalı, yani harlı ateşte zaten kaynaması kısa sürer, kısık ateşte de kendinden geçer sebzeler.
Orta ateş en güzeli...

Zaten fırın görecekleri için, çok aşırı haşlamaya gerek yok.

İşin daha da kolayına kaçalım olursa (acil pratiklik için) garnitür alabilirsin.
Ama garnitürü önce güzelce bir soğuk suyla yıkayıp sonrasında 5 Dk kadar soğuk suda bekletmelisin.
Kavanoz tadını kaybetmesi için, daha sonra tekrar süzüp yıkarsan, o kavanoz tadı gidiyor.
Ben kavanoz diyorum da, siz turşu olarak algılayın...

souvvicim sen bizi neden baştan çıkarıyorsun acaba

ellerine sağlık kuzum.çok güzeller... tarif alabilirim senden

Yarın akşama misafirlerle uğraşıcam ya, herkesi seferber edesim geldi.
Mutfakta tek uğraşan ben olmayayım, sizlerde suç ortağım olun istedim...

Ama canım sende işin zoruna kaçıyorsun...

Önce havuçları soy, küp küp doğra, sonra patatesleri soy küp küp doğra.
Hepsini bir sudan geçir, tencereye al, orta ateşte haşla...

şu ara tarfi deniyorum zaten tatlım..bir mönü oluşturmaya çalışıyorum şimdiden tanışma için
sağolasın ellerine sağlıkk..hepsi çok güzel görünüyor...

ben milföy almadım hiç biliyor musun evde milföye benzer bir hamur yapıyorum.hatta ondan börek..milföy gibi kat kat oluyor..
ama işte biraz zahmetli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…