Hamur İşleri Milföy - Pratik Tarifler

dogru yaa, seker gercekten cok zararli mesela...beyaz zehir bile diyorlar ona :18: ama cok seviyorum bende...
arada bir yemek lazim asiriya kacmadan..yoksa hem kilolar alip basini gidiyor hemde bunyemizden olmayalim...
hamurisini bende cok severim ama onun yani sira sebzeyide cok severim...cok fazla sevmedigim sey varsa o da et. onuda kebapta filan cok severim

kilo verdimi esin peki, ne zamandir diyette? benimde hala vermem gereken gebelik kilolarim var, emzirdigim icin diyet filan hak getire. yapmiyorum yapamiyorum..simdilik zaten bebegimin anne sutu almasi daha onemli ama hem sutumu etkilemeyecek hemde beni zayiflatabilecek bi formule ihtiyacim var. artik sporda hayal oldu cunku haftaici calisiyorum..ancak haftasonu bebisimle gezebilirim..havalar azicik daha duzelse super olacak..

[h=3]Gerekli Malzemeler[/h]
  • 6 adet milföy hamuru
  • 7 çorba kaşığı labne peyniri
  • 7 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet muz ve kivi
  • 3-4 adet çilek
[h=4]Tarif[/h]Derin donrucudan çıkan milföy hamurlarını biraz yumuşaması için oda sıcaklığında bekletin.
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Biraz yumuşamış olan milföy hamurlarını ikişerli olarak üst üste koyun ve yanlardan bastırark birbirlerine yapışmasını sağlayın.
Milföyleri fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Pişen hamurları soğuması için bekleyin ve hamurların arasını bıçak yardımıyla kesin. (Tam kesmeden kapak gibi yapın.)
Karıştırma kabına labneyi ve pudra şekeri koyup mikserle iyice çırpın.
Bu kremadan istediğiniz kadar ortası açılmış ola milföylerin arasına koyup üzerlerine küçük küçük doğranmış meyveleri yerleştirin.
Hamurların üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

Malzemeler
- 4 adet milföy hamuru
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı labne peynir
- 1 adet elma
- 1 adet muz

Tarifi
- Milföy hamurunu dört eşit kareye bölün
- Fırın tepsisine yerleştirip üzeri kızarana kadar pişirin
- Kremasını hazırlamak için süt, şeker ve unu tencereye dökün
- Orta dereceli ateşte koyu bir kıvam alana dek karıştırın
- Kremayı ocaktan almadan önce peyniri ekleyip iyice karıştırın
- Elma ve muzun kabuklarını soyup dilimleyin
- Kızaran milföy hamurlarını servis tabağına alın
- Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurun
- Milföy hamurlarının üzerine kremayı sıkıp süsleyin
- Üzerine elma ve muz dilimlerini yerleştirin
- Sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun.

Eki Görüntüle 641354

Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
1 kase beyaz peynir
1 tutam maydanoz
isteğe göre doğranmış sosis,sucuk, domates yada biber

Üzerine:
1 yumurta sarısı, susam

Yapılışı:
Milföy hamurlarınızı dondurucunuzdan çıkarıp tek tek ayırın ve birkaç dakika bekleyip hamurlarınızın biraz yumuşamasını bekleyin. yumuşayan hamurlarınızı aşağıdaki gibi bıçakla dikkatlice kesin ve şekildeki gibi katlayın. Ortasına hazırladığınız harçtan bir miktar koyup kenarlarına yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden 200 derecedeki ısıtılmış fırında yaklaşık 20- 25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun…

Malzemeler :
6 milföy hamuru
KÖftesi için:
250 gr kıyma
1 soğan
kurutulmuş ekmek
1 tatlı k. salça
havuç
mısır
kekik,tuz,kimyon
pulbiber,karabiber

Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı :
İlk olarak böreğin köftesi hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına kıyma, ince doğranmış kuru soğan, 1 tatlı k. salça, haşlanmış mısır ve alabildiği kadar kurutulmuş ekmek alınarak tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra köfte yoğrulur.
Daha sonra 3 milföy yaprağı yanyana konularak 2 sıra halinde dizilir. Tüm kenarlar bastırılarak iyice birbirine yapışması sağlanır. Daha sonra hamurun uzun kısmına köfte konur.
Üzerine havuç uzun bir şerit şeklinde konularak hamur rulo yapılır.Böreğin üzerine yumurta sarısı sürülerek üzerine bıçak ile çizikler atılır. Bir süre bekeltildikten sonra 170 derecelik fırında pişirilir.

Malzemeler:
1paket milföy hamuru
tarçın
toz şeker
isteğe göre dövülmüş ceviz

Yapılışı:

Milföy hamurları buzdolabından çıkarılır ve yumuşaması beklenir. Yumuşayan milföylerin her bir yaprağına istenilen miktarda tarçın, toz şeker ve ceviz dökülerek rulo halinde sarılır. Rulolar sertleşmeleri için 5-10 dakika kadar buzdolabında bekletilir, çıkartılıp 2 santim kalınlığında dilimlenir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

Evde haşhaş ezmem vardı onunla deneyeyim ben bunu emeğine sağlık canım

elinize saglık hepsi cok guzel, ne guzel derlemissin,
bu sefer nasıl yapsam diye donup donup bakmalık! :)

Milföyü çok severim buradada harika tarifler var hepsini tek tek deniyorum gerçekten muhteşem herkese çok teşekkürler.

Bunların her biri mükemmel canım yaaaaaaa milföyden bu kadar çok tarif çıkabileceğini hiç düşünmemiştim

Begenmenize cok sevindim, simdiden herkese afiyet olsun...

Bizde genelde pek hamur isi yapilmaz, kayinvalidem ve annem sagolsun, onlar yaptiklari icin, benim yapmama firsat kalmiyor desem yeridir... Fakat yine de insan bir misafir gelecegi zaman eli ayagina dolasiyor, farkli seyler ariyor... Bende arada SIKISINCA bu tariflerden yapiyorum, hem herkesin cok hosuna gidiyor, hem de bir cesit daha cikmis oluyor...

Harika görünüyorlar.. En kısa zamanda denicem Teşekkürler tarifler için.. Devamını merakla bekliyorum

ellerine saglık deneyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…