Milföy Yapılışı?

cocostar

azimli,sabırlı,kararlı
Kayıtlı Üye
10 Mart 2008
3.081
83
318
Konya
hazır milföy hamuru alıyorum, arasına peynir vs koyup fırında yapıyorum. ama çok kabarmıyor. aşağı yukarı her markayı denedim, kesin bende bir sorun var. yardım edin nasıl yapmam lazım. hem kabarsın hem çıtır çıtır olsun istiyorum. her katı açılmıyor benimkinin. dondurucudan çıakrdıktan 5 dk sonra fırına koyuyorum bundan mı acaba ? iyice erimesi mi lazım ki???

benımkıde kabarmıyo hamur oluyo sınır oluyorum

canlarım ben çok dikkat ettim ne zaman milföylerin çözülmesi için bırakıyorum ama benim aldığım 20 li paket mesela açıyorum paketi ama aralarında kağıtlar varya onları çıkarmadan birbirinden ayırmadan milföyleri yarım saatten fazla bırakıyorum tezgahta sonra tek tek ayırıp birbirinden ister içli ister içsis üçgen kapatıyorum kenarlarına çatal ile bastırıyorum hafif ısınmış fırına atıyorum kocaman oluyorlar... deneyin derim

canım aldıgın mılfoyun markası ne pekı ben uno alıyorum ama yıne kabarmıyo senın yaptıgın gıbı denıyeyım bıde cok saol

bence fırının ısısında sorun var bende biraz bekletiyorum buzluktan çıkarınca.ama bekletmedende yaptığım oldu yinede kabardı.

Pek milföy kullanmam, 2kere aldım ama çok güzel oldu. Bende sıcak fırına koyuyorum, çok sıkışınca gelişi güzel yapıyorum çokta güzel oluyor. Markasıyla alakası olduğunu sanmıyorum uno falan değildi aldıklarım daha ucuz bir marka idi

]ben sadece pınarınkini kullandım bu güne kadar...........
gayetde güzel oluyor......
yağlı bir hamur olduğundan kızgın fırına atılması
gerekiyor ...................

dün kızgın fırına attım kızlar ama olmadı nedense. yalnız çok fazla bekleycek zamanım yoktu hamurlar daha soğuktu fırına koyduğumda. ondan olabilirmi acaba?

Benim milföylerim kocaman $i$erler.Yani kisacasi disarida yarim saat falan bekletin ve iyice kizgin olan firina atin.Bu ikisini bir arada yaparsaniz kabarirlar.

Ben buzluktan cikarttiktan sonra 5 dakika bekletiyorum hemen hemen..Içini koyuyorum mektup seklinde katliyorum katlanacak kivamda olmasi yetiyor cok yumusatmiyorum uzerine yumurta susam ve direk 250° de iyice isinmis firina..Patlayacak kadar kabariyorlar....:1rolleyes: :1rolleyes: :1rolleyes:

buzluktan cıkarttıgım mılfoylerı cozulene kadar bekletıyorum ama fırını ısıtıp ısıtmadıgımı hatırlamıyorum:) cok guzel kabardıgını hatırlıyorum tıpkı Alsebe nın mılfoylerı gıbı:)

ben 180 derecede ısıtıyorum fırını acaba 250 mi yapmam lazım sizler genelde hangi ısıda yapıyorsunuz arkadaşlar?

ben çok sık kullananlardanım.markalı üründe kullanmam.ekonomik olanlardan terciğim.bir çok kez denedim.kabarmadı ilk zamanlar.birinden duydum.hamur tamamen çözülmeden üçgen haline getirip,ısıtılmış fırına atıyorum.sonuç mükemmel hepsi kocaman oluyor.

düşük ısılı fırına atma ondan kabarmayabilir
ben yüksek ısıda pişiriyorum kocaman oluyolar

Markayla alakalı olacağını sanmıyorum kabarmamasının.
Ben buzluktan çıkarıyorum katlanacak kıvama gelince iç malzemesini koyup üç kenarını yapıştırıyorum ama tamamaını değil, sıcak fırına verince tel tel açılıyorlar harika oluyor.Birde ben susamlar iyice pişinceye kadar bekletiyorum simit gibi çıtır çıtır oluyor.

Bende markayla alakalı oldugunu dusunmuyorum.Buzlukdan cıkarıyorum tezgaha tek tek ayırıyorum.O sırada iç malzemesını hazırlıyorum.O hazır olana kadar gecen zamanda da zaten hamurlar ıstedıgım gıbı oluyo.Yapmaya baslamadan once de fırını 250 dereceye ayarlıyorum.Butun hepsı bıtene kadar da ısınıyo ve sorunsuz pişiyo.Puf puf kabarıyo.Gelın bı gun yapıyım hepınızedeAma sadece bı kere ELMALI yaparken nasıl atladım bılmıyorum elmalar ıyıce sogumadan yaptım sanırım o zmn kabarmamısdı...

elmalıyı nasıl yapıyorsun arkadaşım?

Bende milföyü dışarıda çok bekletiyorum. Tezgaha tek tek ayırdığım milföyler yumuşayınca üçgen içli veya içsiz katlıyor, önceden ısıtılmış 200 ºC fırına veriyorum. Şimdiye kadar hiç kabarmadığı olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…