• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Millet doğumdan korkar, ben sonrasından...

Haklısın canım. Aynen 32 yaşımdayım. Çocuk değilim. Çok şey okuyorum. Onlardan bilgili olduğum kesin. K.validenin ateşi düşmeyen çocuğun üstünü örttüğü ve için ısınsın diye konyak içerdiğini duydum. Çocuğu bırak temelli vermeyi kısa süreli de baktırmam.

Susmamaya çalışıyorum. Gergin yazmış olabilirim ama çoğuna gülerek cevap verdim. Doğumdan sonra lohusayken bu halim devam eder mi ki? Yoksa ağlak bir tipe mi bürünürüm.

İnşallah bebeğimin keyfini çıkartırım.
Ağlak değil de fıttırık oluyo insan.. çünkü bunca dengesizliğe sabredemiyosun ve bi cinnet geçirip herkesi süt dökmüş kedi gibi sindiriyosun.. hakediyorlar mı? EVEETTT FAZLASIYLA HEM DE ;)

Evladınızı, sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.
Zorlu süreçlerde yanımda olmayanın, mutlu günümde hiç yeri yok derim ben.
Kim olur ise olsun.
Bir de yeni doğum yapmış insanların etrafındaki kalabalık, ve kargaşaya asla tahammülüm yok nedense.
Yanlış olabilir belki anne değilim ama, bebek anne baba bir süre yalnız kalmalı sanki.
Yardım adı altında yaşanan durumlar, sonrasında mutlaka sorunlara sebep oluyor.

K.valde 2. Çocuk daha kolay olur diyo. Tüp bebek olmaz anlamında. Ne ilgi var ki. Eşim kaynaklı sorundan dolayı tüp bebek oldu. Biliyor da.

Hayır kendileri yaşadığımı yaşasa bir daha çocuk felan istemezler. Daha birinci doğmadan 2. Israrı ne diye...

Ağlak değil de fıttırık oluyo insan.. çünkü bunca dengesizliğe sabredemiyosun ve bi cinnet geçirip herkesi süt dökmüş kedi gibi sindiriyosun.. hakediyorlar mı? EVEETTT FAZLASIYLA HEM DE :KK66:

İyi ozaman. Fittirik olmak iyidir.

Evladınızı, sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.
Zorlu süreçlerde yanımda olmayanın, mutlu günümde hiç yeri yok derim ben.
Kim olur ise olsun.
Bir de yeni doğum yapmış insanların etrafındaki kalabalık, ve kargaşaya asla tahammülüm yok nedense.
Yanlış olabilir belki anne değilim ama, bebek anne baba bir süre yalnız kalmalı sanki.
Yardım adı altında yaşanan durumlar, sonrasında mutlaka sorunlara sebep oluyor.

Teşekkür ederim.
Aslında iyi olur. Ama anneme ihtiyacım olur sanırım sezeryan olduğum için. Yatılı kalmaz ama bir süre gelip gider. Evler yakın.

Bu hamileliğim ilk. Tüp bebek zaten. Başta çok sorun yaşadım. Tüp bebek süreci zor, psikolojik olarak çok etkiliyor. Sonrasında da ohss oldum. Akciğer sıvı alınması, hastanede yatmam ve İlk 3 -4 ay sıvının ve kistin etkisiyle çok ağrılı süreçti. Psikolojim iyice bozuldu yeni yeni toparlıyordum.

K.valide normalde çok konuşmaz gelip gitmezler. Arayıp ta sormazlar da. İhtiyacımız olmadığı zaman olmadık yemek getirme girişimleri olur. Eşim dıyetteyım dediğinde mesela. Yoksa pek umurlarında değiliz. Bizim için sorun değil zaten. Gölge etme başka ihsan istemeyiz felsefesindeyim.

Ama şimdi iki tarafında ilk torunu geliyor. K.valide geçenlerde geldi. İyi hoş oturduk ettik. Sonra garip şeyler demeye başladı;

- kilo da almadın sütun olmaz şimdi.
Anne zayıf arkadaşım emziriyor ama çok kilo alan arkadaşın sütü olmadı emziremedi...

- şimdi siz hemen 2. Çocuğu yapın.
Anne zaten sezeryan 2 yıl beklemek lazım ama süreç zorlu pekte istemiyorum.

- A yapın yapın bunu bana verirsiniz ben bakarım.
Sinir oldum tabi. Başka istediğin. Kesinlikle olmaz dedim. Vermem.

X in çocuğu babaannesinin anne diyormuş. Banane. Dedirtte beni delirt...

Ya bebeğim daha doğmadı. Zaten stresten etkilendiğim de astımım aziyor. Ne diye strese soktu beni. Söyledim konuştum ama içim soğumadi.

Ha bu arada eşim onlar varken ses çıkarmadı. Gidince aman dediklerine alınma dedi. Vermeyiz tabi dedi. 2. Çocuk bizim kararımız vs dedi. Bunları annesine dese ya...

Uf doğumdan sonra nasıl başa çıkacağım. Ev gelen giden çok olacak. Her kafadan bi ses. Ne yapacağım ben.

Bi psikologtan yardim alabilirsin iyi gelecektir eminimm maddi durumun el vermiyosa devlet hastasendekiler de iyi

Bu hamileliğim ilk. Tüp bebek zaten. Başta çok sorun yaşadım. Tüp bebek süreci zor, psikolojik olarak çok etkiliyor. Sonrasında da ohss oldum. Akciğer sıvı alınması, hastanede yatmam ve İlk 3 -4 ay sıvının ve kistin etkisiyle çok ağrılı süreçti. Psikolojim iyice bozuldu yeni yeni toparlıyordum.

K.valide normalde çok konuşmaz gelip gitmezler. Arayıp ta sormazlar da. İhtiyacımız olmadığı zaman olmadık yemek getirme girişimleri olur. Eşim dıyetteyım dediğinde mesela. Yoksa pek umurlarında değiliz. Bizim için sorun değil zaten. Gölge etme başka ihsan istemeyiz felsefesindeyim.

Ama şimdi iki tarafında ilk torunu geliyor. K.valide geçenlerde geldi. İyi hoş oturduk ettik. Sonra garip şeyler demeye başladı;

- kilo da almadın sütun olmaz şimdi.
Anne zayıf arkadaşım emziriyor ama çok kilo alan arkadaşın sütü olmadı emziremedi...

- şimdi siz hemen 2. Çocuğu yapın.
Anne zaten sezeryan 2 yıl beklemek lazım ama süreç zorlu pekte istemiyorum.

- A yapın yapın bunu bana verirsiniz ben bakarım.
Sinir oldum tabi. Başka istediğin. Kesinlikle olmaz dedim. Vermem.

X in çocuğu babaannesinin anne diyormuş. Banane. Dedirtte beni delirt...

Ya bebeğim daha doğmadı. Zaten stresten etkilendiğim de astımım aziyor. Ne diye strese soktu beni. Söyledim konuştum ama içim soğumadi.

Ha bu arada eşim onlar varken ses çıkarmadı. Gidince aman dediklerine alınma dedi. Vermeyiz tabi dedi. 2. Çocuk bizim kararımız vs dedi. Bunları annesine dese ya...

Uf doğumdan sonra nasıl başa çıkacağım. Ev gelen giden çok olacak. Her kafadan bi ses. Ne yapacağım ben.
İşiniz zor gibi
Allah yardım etsin

Haklısın canım. Aynen 32 yaşımdayım. Çocuk değilim. Çok şey okuyorum. Onlardan bilgili olduğum kesin. K.validenin ateşi düşmeyen çocuğun üstünü örttüğü ve için ısınsın diye konyak içerdiğini duydum. Çocuğu bırak temelli vermeyi kısa süreli de baktırmam.

Susmamaya çalışıyorum. Gergin yazmış olabilirim ama çoğuna gülerek cevap verdim. Doğumdan sonra lohusayken bu halim devam eder mi ki? Yoksa ağlak bir tipe mi bürünürüm.

İnşallah bebeğimin keyfini çıkartırım.
Lohusalıktan yeni çıkmış iki aylık bebeği olan bi anne olarak konuşuyorum
Patlamaya hazır bomba gibisin
Hele o emzirme seanslarında bunaltmaları yok mu
Hee bu arada göğüs ucu kremi kullan şimdiden benden söylemesi

Hiç takmayın bence benimde bebeğim tüp bebek çok şükür bugünlere geldim başlarda çok sorun yaşadım aylarca yattım ve kimsem gelmedi desem yeridir annem ameliyatlıydı gelemedi kayinvalidem görümcemin bebeğine baktı gelemedi hoş ilk 4 ay çalışmıyordu görümcem istese arada gelirdi ama olsun Allaha havale ettim dün diyor gelirim doğumdan sonra valla anne "kendi anneme bile dedim en fazla 40ım çıkana kadar kalabilirsin sonra istemiyorum git ben bakarım bebegime"görümcem diyor hemen Aaa anne bak istemiyormuş seni bende bunun onla alakası yok ben kendime güveniyorum ve yardımsız büyütmek istiyorum bebeğimi dedim sustu gelme yollarını kapadım yani o konuşsun dursun :):)

Ya ben ne yapayim cocugumun cocuklarimin babasiz buyumesine sebep olan s...sz kp yillardir kizimin alti yasina gelmesini bekliyor benden alip evinin hizmetini yaptirmak icin aklima geldikce bile midem bulaniyor.

Kizimda o kadar cok karisan oldu ki lohusalikta duygusalliktan cok sinir hastasina dondum. Yok sutun yagli degil yok efendim bu cocuk doymuyor vs vs neler neler. 1 hafta once 2.ci bebegimi dogurdum kimseyi karistirmiyorum hatta ailem disinda kimseye dogum yaptigimi bile haber vermedim kimsenin basima konup akil vermesini istemiyorum su anlik kafam rahat gibi ama bu seferde duygusallik coktu. Hormonlardan zaten bi takim ruhsal degisiklik yasayacaksin. Dogurmak sorun degil isin keyifli kismi

Sütün yağlı değil?????? :KK57:
Hadi sütün az maz şu bu diyenler tamam da bunu ilk kez duydum, şok geçiriyorum şu an :KK57:

Gerçekten sütünüz neden yağlı değil? Ayrıca niye çilekli değil??? :deli:

Başka bir konuda iki arkadaşımdan bahsetmiştim. Doğumdan önce duyuru yapmışlardı, ilk 1 hafta misafir kabul etmeyeceğim kusura bakmayın diye. Giden de olmamış gerçekten, aklımı seveyim diyordu ikisi de :sampiyon: Ha kayınvalideye işlemez tabii bu yöntem ama en azından dıdıların dısı ve hemen karşınızda görmek istemeyeceğiniz tipler için bir çözüm olabilir Hoppa Ya da kendi aileniz şehir dışındaysa doğumu kendi memleketinizde de yapabilirsiniz :KK71:

Başka bir konuda iki arkadaşımdan bahsetmiştim. Doğumdan önce duyuru yapmışlardı, ilk 1 hafta misafir kabul etmeyeceğim kusura bakmayın diye. Giden de olmamış gerçekten, aklımı seveyim diyordu ikisi de :sampiyon: Ha kayınvalideye işlemez tabii bu yöntem ama en azından dıdıların dısı ve hemen karşınızda görmek istemeyeceğiniz tipler için bir çözüm olabilir Hoppa Ya da kendi aileniz şehir dışındaysa doğumu kendi memleketinizde de yapabilirsiniz :KK71:
Aynen yaa bunu kampanya yapmak lazım. Ayıp olur derdine çektiğimize bak. Ben böyle desem kvdem düşer bayılır. :skandal: ama düşünüyorum da ne harika olur kimse gelmese.

Şöyle söyleyim, görümcemin 4 yaşında bir kızı var ve boşandı. Şimdi hamileliğimde öğrendiğindiği günden beri bana diyor ki erkeğimiz geliyor erkeğimiz geliyor.
Bir değil iki değil sabır ettim.... Baktım olmuyor.

Ablacım çok erkek çoçuuk istiyorsan bu bi koca doğur erkek çoçuğunu seni tutan yok dedim.:KK45: Her erkek çocuk iması yaptığında bende bunun imasını yapıyorum ohhh rahatımmm :KK70: Elbet pes edecek.:KK31::KK55:

İçinden ne geliyorsa söyle tutma :) Son haftalarda insan daha bir gergin oluyor biliyorum :)

Aynen yaa bunu kampanya yapmak lazım. Ayıp olur derdine çektiğimize bak. Ben böyle desem kvdem düşer bayılır. :skandal: ama düşünüyorum da ne harika olur kimse gelmese.

Zaten toplumca başımıza ne geliyorsa bu ayıp olur derdinden geliyor, bunun kılıfı da saygılı olmak! Saygı başka, kendine güvenen bir insan olup ne istediğini net bir şekilde ifade etmek, evet veya hayır demek, imalara ve yanlış anlamalara fırsat vermemek, kendini yanlış tanıtmamak bambaşka! Aradaki farlı öğrenirsek mutlu olacağız inşallah.

Bu torunu evlat gibi yanına alma kendine anne dedirtme akımı yeni mi başladı? Allah aşkına dünyanın neresinde böyle aptalca bi şey var acaba. Eşin de diyor ki vermeyiz merak etme. Yav o lafı söylediği an, anne sen ne diyosun ne anne dedirtmesi senin akıl sağlığın yerinde mi vs gbi tepkiler vermesi lazımdı.

Back
X