• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Millet doğumdan korkar, ben sonrasından...

Şu babaannelerin çocuğu kendi annesinden kıskanmalarına ne demeli
Önce evladını sonra torununu kıskanıyorlar hep daha çok onu sevsin istiyorlar
Benimki de bebeğim yeni doğmuştu kokumdan tanır bu beni diyordu :oha:
Evde kıyameti koparan çocuk kv de be hikmetse çıtını çıkarmıyormuş. Kv bunu ona gösterdiği sevgi ve ilgiye bağlıyor. Bebeğimin sevgiye ihtiyacı varmış
Defalarca ağır geliyorsa ben bakarım Dedi. Artık insanların yanında yorgunum uykusuzum diyemiyorum atlıyor hemen
Keşke ikiz olsaydı birini ben alırdım( sanki kedi yavrusu )
Vs vs. Şimdi düşünüyorum ki yok yere Canımı sıkmışım

Ben hastanede sinir krizleri gecirdim kv yuzunden sütüm sezaryen oldugum icin gec geldi zaten cok uzuluyordum tepeme dikilip ikide bi sütüm olsada ben emzirsem filan deyince sarteller atti bende gerisini hatirlamiyorum sadece butun dr lar benim odamdaydi ve esim benim degil annesinin yanindaydi kv inatla 40 gün geldi konusmadim surat astigim halde geldi offf simdi ikinci cocugum geliyo bu defa nolur bilmiorm

Evde kıyameti koparan çocuk kv de be hikmetse çıtını çıkarmıyormuş. Kv bunu ona gösterdiği sevgi ve ilgiye bağlıyor. Bebeğimin sevgiye ihtiyacı varmış
Defalarca ağır geliyorsa ben bakarım Dedi. Artık insanların yanında yorgunum uykusuzum diyemiyorum atlıyor hemen
Pazardan elma mi aliyosun hayirdir deseydin

Ya ben ne yapayim cocugumun cocuklarimin babasiz buyumesine sebep olan s...sz kp yillardir kizimin alti yasina gelmesini bekliyor benden alip evinin hizmetini yaptirmak icin aklima geldikce bile midem bulaniyor.
Eşin ne diyor bu duruma çok merak ettim

dogumdan sonra gelıp sende kalmaması kafasına gore torunu gormek bahanesıyle gelmemesı ıcın elınden gelenı yap derım

bu tarz kayınvalıdeler yuzunden ya cocuk ac kalır ya obez olur
sutun tasar ama sana sutun yok der uzer strese sokar o sut enı sonu kesılır
ye ye sut olsun der ( kı sut falan olmuyor yemekle ) ancak sana kılo olur bıde onun depresyonuna gırersın
zaten lohusalıkda sinirlerın gergın oluyor daha cok strese gırersın bebegıne yansır valla gazlı bebek olur soylıyım

sen evınden uzak tut sana kotu enerjı veren herkesı
bu kım olursa olsun

dınlenmek ıstıyorum yoruluyorum bana musade edın de ayaklarını gerı ceksınler benım sınır krızı gecırmeme neden oldu kendı öz annem ve kayınvalıdem
bu buyuklerın bırseyden anladıgı yok vallahı... unutmuslar hıc cocuk dogurmamıs gıbı davranıyorlar bıde onlara laf anlatmak zorunda kalıyorsun

sen hepsının altından kalkarsın bebegını en ıyı sen anlar sen bılırsın hııcc sımdıden stres yapma ayagını sert bas ona gore kendılerıne cekı duzen versınler senın evın senın bebegın senın yuvan gerısı dıs kapının mandalı

bu annesı gıttıgınde annesıne degılde sana aman bosver alınma dedı ya esıne acıkca soyle bana degıl annene soyle bunu de net ol bılsın dusuncenı :)

bebısın hayırlı olsun uzun yazdım kusura bakma 7 aylık bebısım var benımde ne hıssettıgını cok ıyı anlıyorum :)

Tatlım duymayacaksın hiç kaale almayacaksın açıklama bile yapma annenden başka kimseye ihtiyacın yok
Ben kvlerin lohusa evine girmesini yasaklıyorum!!!
İnternetten emzirme notları oku mutlaka
Eşine bu süreçte çok iş düşüyor
Ben kvdemin bu süreçte bana bu kadar zararının dokunacağını tahmin edemezdim
Bunu sana doğum sonrası çok ciddi sıkıntı çekmiş 10 aylık bir anne yazıyor

Dogum yapmanin en kotu yanı kaynanalarin hurra bugunu bekliyomus gibi eve ususmesi. Allah kolaylik versin tek tavsiyem susma kesinlikle susani daha cok eziyolar.

İnşallah susmayı düşünmüyorum. Eşim aman üzülmesinler kafasında. O zaman kendin susturman gerek dedim. Şimdiden dert ediyorsun diyor. Belki öyle şeyler olmayacak. Ama şimdiden başladı...

Bi psikologtan yardim alabilirsin iyi gelecektir eminimm maddi durumun el vermiyosa devlet hastasendekiler de iyi

Lohusa döneminde giderim olmazsa.

Lohusalıktan yeni çıkmış iki aylık bebeği olan bi anne olarak konuşuyorum
Patlamaya hazır bomba gibisin
Hele o emzirme seanslarında bunaltmaları yok mu
Hee bu arada göğüs ucu kremi kullan şimdiden benden söylemesi

Sağol canım teşekkürler. Aldım aslında kullanayım bali.

Hiç takmayın bence benimde bebeğim tüp bebek çok şükür bugünlere geldim başlarda çok sorun yaşadım aylarca yattım ve kimsem gelmedi desem yeridir annem ameliyatlıydı gelemedi kayinvalidem görümcemin bebeğine baktı gelemedi hoş ilk 4 ay çalışmıyordu görümcem istese arada gelirdi ama olsun Allaha havale ettim dün diyor gelirim doğumdan sonra valla anne "kendi anneme bile dedim en fazla 40ım çıkana kadar kalabilirsin sonra istemiyorum git ben bakarım bebegime"görümcem diyor hemen Aaa anne bak istemiyormuş seni bende bunun onla alakası yok ben kendime güveniyorum ve yardımsız büyütmek istiyorum bebeğimi dedim sustu gelme yollarını kapadım yani o konuşsun dursun :):)

İyi demişsin...

Ya ben ne yapayim cocugumun cocuklarimin babasiz buyumesine sebep olan s...sz kp yillardir kizimin alti yasina gelmesini bekliyor benden alip evinin hizmetini yaptirmak icin aklima geldikce bile midem bulaniyor.

Alamaz canım. Ne ilginç insanlar var ya...

cocugu sana verecek ya da anne dedirtecek kadar kolay bulmadim ben onu deyin.. ha cok istiyorsan sen de g.tune gobegine igneleri ye de yap bi tane diyeydin.. piskopat mi ne bilmemkim anne diyomus.. sana da desin..bana da amca der.

Yakında onu da demek zorunda kalabilirim. Eşimin mantığı birşey desem ne olacak ki. Sanki o dedi diye vereceğiz... diyor.

Başka bir konuda iki arkadaşımdan bahsetmiştim. Doğumdan önce duyuru yapmışlardı, ilk 1 hafta misafir kabul etmeyeceğim kusura bakmayın diye. Giden de olmamış gerçekten, aklımı seveyim diyordu ikisi de :sampiyon: Ha kayınvalideye işlemez tabii bu yöntem ama en azından dıdıların dısı ve hemen karşınızda görmek istemeyeceğiniz tipler için bir çözüm olabilir Hoppa Ya da kendi aileniz şehir dışındaysa doğumu kendi memleketinizde de yapabilirsiniz :KK71:

Benim sülale ile eşimin sülalesi aynı ildeyiz malesef... yatılı kalamaz kimse evde 2. Bi yatak yok. Çekyat bile yok :KK45:

Demek ki konu sahibi çilek yememiş! Çiçeksiz hamilelik olur mu? Ondan sütü az, şimdi anlaşıldı :deli: Ne biçim gelin bu? Yememiş görüyor musun a aaaaaa :KK53:

Hiç çilekli sutum olmayacak. Alerjim var çünkü :rolleyes:

Zaten toplumca başımıza ne geliyorsa bu ayıp olur derdinden geliyor, bunun kılıfı da saygılı olmak! Saygı başka, kendine güvenen bir insan olup ne istediğini net bir şekilde ifade etmek, evet veya hayır demek, imalara ve yanlış anlamalara fırsat vermemek, kendini yanlış tanıtmamak bambaşka! Aradaki farlı öğrenirsek mutlu olacağız inşallah.

Aynen. Açıkça söylemek lazım. Ama o sözü anlayacak ta insan lazım.

Bu torunu evlat gibi yanına alma kendine anne dedirtme akımı yeni mi başladı? Allah aşkına dünyanın neresinde böyle aptalca bi şey var acaba. Eşin de diyor ki vermeyiz merak etme. Yav o lafı söylediği an, anne sen ne diyosun ne anne dedirtmesi senin akıl sağlığın yerinde mi vs gbi tepkiler vermesi lazımdı.

Cevap vermeye değmez diyor.

Hamilelik ve lohusa psikolojisi çok farklı oluyor sanırım. Normal zamanda bu kadar kafaya takılmayacak şeyleri takıyoruz. Kendileri de bu süreçten geçmiş. Ama unutuyorlar.

Ben hastanede sinir krizleri gecirdim kv yuzunden sütüm sezaryen oldugum icin gec geldi zaten cok uzuluyordum tepeme dikilip ikide bi sütüm olsada ben emzirsem filan deyince sarteller atti bende gerisini hatirlamiyorum sadece butun dr lar benim odamdaydi ve esim benim degil annesinin yanindaydi kv inatla 40 gün geldi konusmadim surat astigim halde geldi offf simdi ikinci cocugum geliyo bu defa nolur bilmiorm

İnşallah gelmez. Ne abuk konuşmuş. Üzmüş seni. Bu sefer merdane ile git. Kim üzüyorsa kafasına geçirirsin :sinirli:

dogumdan sonra gelıp sende kalmaması kafasına gore torunu gormek bahanesıyle gelmemesı ıcın elınden gelenı yap derım

bu tarz kayınvalıdeler yuzunden ya cocuk ac kalır ya obez olur
sutun tasar ama sana sutun yok der uzer strese sokar o sut enı sonu kesılır
ye ye sut olsun der ( kı sut falan olmuyor yemekle ) ancak sana kılo olur bıde onun depresyonuna gırersın
zaten lohusalıkda sinirlerın gergın oluyor daha cok strese gırersın bebegıne yansır valla gazlı bebek olur soylıyım

sen evınden uzak tut sana kotu enerjı veren herkesı
bu kım olursa olsun

dınlenmek ıstıyorum yoruluyorum bana musade edın de ayaklarını gerı ceksınler benım sınır krızı gecırmeme neden oldu kendı öz annem ve kayınvalıdem
bu buyuklerın bırseyden anladıgı yok vallahı... unutmuslar hıc cocuk dogurmamıs gıbı davranıyorlar bıde onlara laf anlatmak zorunda kalıyorsun

sen hepsının altından kalkarsın bebegını en ıyı sen anlar sen bılırsın hııcc sımdıden stres yapma ayagını sert bas ona gore kendılerıne cekı duzen versınler senın evın senın bebegın senın yuvan gerısı dıs kapının mandalı

bu annesı gıttıgınde annesıne degılde sana aman bosver alınma dedı ya esıne acıkca soyle bana degıl annene soyle bunu de net ol bılsın dusuncenı :)

bebısın hayırlı olsun uzun yazdım kusura bakma 7 aylık bebısım var benımde ne hıssettıgını cok ıyı anlıyorum :)

Teşekkürler. Eşime söyledim. Benim yanımda ol. Bana fırsat vermeden kendin hallet dedim. Bakalım ne olacak.

Tatlım duymayacaksın hiç kaale almayacaksın açıklama bile yapma annenden başka kimseye ihtiyacın yok
Ben kvlerin lohusa evine girmesini yasaklıyorum!!!
İnternetten emzirme notları oku mutlaka
Eşine bu süreçte çok iş düşüyor
Ben kvdemin bu süreçte bana bu kadar zararının dokunacağını tahmin edemezdim
Bunu sana doğum sonrası çok ciddi sıkıntı çekmiş 10 aylık bir anne yazıyor

Tamam canım okuyayım... bebeklerde gergin oluyor yazık onlara. Gazlı mızmız bebisler. İnşallah süreci rahat atlatırım.

Vallahi ben olsam eşimi doldururdum. Şöyle ki; bilmem kimin kızı doğum yapmış kv yüzünden sütü kesilmiş çocuğun hakkına girdi. Ya da bilmem kimin kvsi gelinin işine cok karıştı cocuk kv yüzünden obez oldu. Bir çocuğu ne kadar genç olsa da annesi anlar. Bilmem kimin kvsi eve geldi hiç karışmamış sadece evi düzenlemiş ne iyi kv gibi. Yani eşinin ailesini direkt olarak suçlamak değil ama alttan alta eşi doldurmak. Şunu bile diyebilirsin bilmem kimin kocasi eşini kvye öyle güzel savunuyor ki erkek dediğin öyle yapar zaten...örnekleri çoğalt işte sen.

valla bende dogumdan cok lohusayken gelen giden karisan her aklina geleni diyenlerle nasi ugrascam diye geriliyorum allah yardimcimiz olsun

İlk lohusalığımda kafayı yemiştim. İkincisi ama böyle olmayacak. Çünkü artık bilinçliyim. Siz de bilinçlenin, kitap okuyun. İnanın sadece 1 kaç gün insana ihtiyacınız var, sonra kendiniz halledersiniz. Size yardımcı olmayacak kimse gelmesin, laf sokacak kimse gelmesin, bırakın evi b.k götürsün.Siiz bebeğiniz uyuyunca uyuyun, uyanınca siz de uyanın, emzirin altını değiştirin, kendinize iyi bakın. Gerisi hiç önemli değil. Doğum sonrasından da korkmayın. Her şey güzel olur :)))

Of bende şimdiden strese girdim. Loğusalıkta karışan eden olacak nasıl geçecek falan diye.
Allah tan benim kv öyle ben bakayım falan havalarına girmiyor, yaşlı zaten. Herkes çocuğuna baksın bana bulaşmasınlar derdinde. Ama eltimin bebeği için sürekli kızım acıkmıştır emzir, altına bak, niye ağlıyor bu falan diyor. Bana da aynısını yapmaz inşallah.
Birde emziren kadının etrafına doluşup meme görme meraklıları var, hastanede olsun, evde olsun başına toplanıyorlar ya ben de onun derdine düştüm. En nefret ettiğim olaylardan biri.

Bu hamileliğim ilk. Tüp bebek zaten. Başta çok sorun yaşadım. Tüp bebek süreci zor, psikolojik olarak çok etkiliyor. Sonrasında da ohss oldum. Akciğer sıvı alınması, hastanede yatmam ve İlk 3 -4 ay sıvının ve kistin etkisiyle çok ağrılı süreçti. Psikolojim iyice bozuldu yeni yeni toparlıyordum.

K.valide normalde çok konuşmaz gelip gitmezler. Arayıp ta sormazlar da. İhtiyacımız olmadığı zaman olmadık yemek getirme girişimleri olur. Eşim dıyetteyım dediğinde mesela. Yoksa pek umurlarında değiliz. Bizim için sorun değil zaten. Gölge etme başka ihsan istemeyiz felsefesindeyim.

Ama şimdi iki tarafında ilk torunu geliyor. K.valide geçenlerde geldi. İyi hoş oturduk ettik. Sonra garip şeyler demeye başladı;

- kilo da almadın sütun olmaz şimdi.
Anne zayıf arkadaşım emziriyor ama çok kilo alan arkadaşın sütü olmadı emziremedi...

- şimdi siz hemen 2. Çocuğu yapın.
Anne zaten sezeryan 2 yıl beklemek lazım ama süreç zorlu pekte istemiyorum.

- A yapın yapın bunu bana verirsiniz ben bakarım.
Sinir oldum tabi. Başka istediğin. Kesinlikle olmaz dedim. Vermem.

X in çocuğu babaannesinin anne diyormuş. Banane. Dedirtte beni delirt...

Ya bebeğim daha doğmadı. Zaten stresten etkilendiğim de astımım aziyor. Ne diye strese soktu beni. Söyledim konuştum ama içim soğumadi.

Ha bu arada eşim onlar varken ses çıkarmadı. Gidince aman dediklerine alınma dedi. Vermeyiz tabi dedi. 2. Çocuk bizim kararımız vs dedi. Bunları annesine dese ya...

Uf doğumdan sonra nasıl başa çıkacağım. Ev gelen giden çok olacak. Her kafadan bi ses. Ne yapacağım ben.

Al sana kafayi yemis bir kv daha, bu normal birsey mi yani X'in cocugunun babannesine anne demesi ????
Su turk adetlerinden de geleneklerinden de bunun suyunu cikarip sapiklik derecesine getirenlerden de nefret ediyorum.
Kimse kimsenin cocuguna bakmasin kardesim, senin 20 senelik menopozlu psikolojik hasta kv denin kadinlik icguduleri depresti diye nedir yaa bu laflar. Yok bunu bana verin, yok 2. yi hemen yapin. Oldu bu kadinin rahmi de bedenide zaten kulucka makinesi, insan degil kadin degil ruhsal ve bedensel dinlenmesine hic gerek yok nasilsa gelinler ogullarina kulucka makinesi olma amacli aliniyor. Yine diyorum hep diyorum su dunyada kadinin kadina yaptigi kotulugu kimse kadina yapmiyor.
Dengesiz manyak kadin kopek yavrusu bagisliyor sanki bunu bana ver siz yenisini yapin, hasta ruhlu sey o cocuk ona anne dedikce hasta ruhu oksanacak.

Ben sizin yerinizde olsam olurum yinede o zihniyetteki kadina cocugumu buyutturmem. Boyle manyaklarin eline cocuk vereceginize bakicinin elinde buyusun kucuk yasta krese verin daha iyi. Hic olmazsa cocuk anasini babasini bilir.

Vallahi ben olsam eşimi doldururdum. Şöyle ki; bilmem kimin kızı doğum yapmış kv yüzünden sütü kesilmiş çocuğun hakkına girdi. Ya da bilmem kimin kvsi gelinin işine cok karıştı cocuk kv yüzünden obez oldu. Bir çocuğu ne kadar genç olsa da annesi anlar. Bilmem kimin kvsi eve geldi hiç karışmamış sadece evi düzenlemiş ne iyi kv gibi. Yani eşinin ailesini direkt olarak suçlamak değil ama alttan alta eşi doldurmak. Şunu bile diyebilirsin bilmem kimin kocasi eşini kvye öyle güzel savunuyor ki erkek dediğin öyle yapar zaten...örnekleri çoğalt işte sen.

Mantıklı aslında.

valla bende dogumdan cok lohusayken gelen giden karisan her aklina geleni diyenlerle nasi ugrascam diye geriliyorum allah yardimcimiz olsun

Amin Allah yardım etsin inşallah.

İlk lohusalığımda kafayı yemiştim. İkincisi ama böyle olmayacak. Çünkü artık bilinçliyim. Siz de bilinçlenin, kitap okuyun. İnanın sadece 1 kaç gün insana ihtiyacınız var, sonra kendiniz halledersiniz. Size yardımcı olmayacak kimse gelmesin, laf sokacak kimse gelmesin, bırakın evi b.k götürsün.Siiz bebeğiniz uyuyunca uyuyun, uyanınca siz de uyanın, emzirin altını değiştirin, kendinize iyi bakın. Gerisi hiç önemli değil. Doğum sonrasından da korkmayın. Her şey güzel olur :)))

Sezeryan olacağım için endişeliyim. Hemen toparlarim inşallah..

Of bende şimdiden strese girdim. Loğusalıkta karışan eden olacak nasıl geçecek falan diye.
Allah tan benim kv öyle ben bakayım falan havalarına girmiyor, yaşlı zaten. Herkes çocuğuna baksın bana bulaşmasınlar derdinde. Ama eltimin bebeği için sürekli kızım acıkmıştır emzir, altına bak, niye ağlıyor bu falan diyor. Bana da aynısını yapmaz inşallah.
Birde emziren kadının etrafına doluşup meme görme meraklıları var, hastanede olsun, evde olsun başına toplanıyorlar ya ben de onun derdine düştüm. En nefret ettiğim olaylardan biri.

Ay çok kötü. Hemen emzirme örtüsünü de valize atayım.

Al sana kafayi yemis bir kv daha, bu normal birsey mi yani X'in cocugunun babannesine anne demesi ????
Su turk adetlerinden de geleneklerinden de bunun suyunu cikarip sapiklik derecesine getirenlerden de nefret ediyorum.
Kimse kimsenin cocuguna bakmasin kardesim, senin 20 senelik menopozlu psikolojik hasta kv denin kadinlik icguduleri depresti diye nedir yaa bu laflar. Yok bunu bana verin, yok 2. yi hemen yapin. Oldu bu kadinin rahmi de bedenide zaten kulucka makinesi, insan degil kadin degil ruhsal ve bedensel dinlenmesine hic gerek yok nasilsa gelinler ogullarina kulucka makinesi olma amacli aliniyor. Yine diyorum hep diyorum su dunyada kadinin kadina yaptigi kotulugu kimse kadina yapmiyor.
Dengesiz manyak kadin kopek yavrusu bagisliyor sanki bunu bana ver siz yenisini yapin, hasta ruhlu sey o cocuk ona anne dedikce hasta ruhu oksanacak.

Ben sizin yerinizde olsam olurum yinede o zihniyetteki kadina cocugumu buyutturmem. Boyle manyaklarin eline cocuk vereceginize bakicinin elinde buyusun kucuk yasta krese verin daha iyi. Hic olmazsa cocuk anasini babasini bilir.

Kendi köpeğini de vermez ki insan.

Allah nasip ederse 2 yaşına kadar benimle olcak. Sonrasına annem bakar. Çok istekli çünkü. 3 yaşında da anaokuluna gider diye düşünüyorum.

Çüsssss artik. Daha neler ben okadar sıkıntıyı senin gibi akli kit kadina vermek için mi cektim?

Ne insanlar var ya?

Back
X