Milletime ne oldu?

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
Milletime ne oldu...
Ben,sen diye ikilem... Bencillik ön planda,yardım severlik yok oldu.
Yapılan güzellikler kıskanılır,Açık bulundu mu ukalaca atlanır oldu
Ata sözlerimiz unutuldu ..
Kutsal kitabımızdaki övgü dolu sözler okunmaz ,okunduysa anlaşılmaz mı oldu?
Kafa salla,herkes haklı,Arkadan konuşmak moda mı oldu?
Hırs,rekâbet,kıskançlık revaçta. Merhamet,duygusallık,özveriye ne oldu?

Güzel haftalar dileği ile Yeşilimin duyguları

Özümüzü, kendimizi ,kimliğimizi kaybettik.Biz, biz olmaktan çıkıp,bize biçilen rolleri oynamaya soyunduk.
Sevgili Yeşilim bizler çok şanslıyız.Ya şimdi gençler ne gördüler ki,yada ne görecekler.Onlar için çok üzgünüm.

ah ah yeşilim ahhh...insanlık namına herşeyi unutmamamız dileğiyle...

Amin canım

Hepside çok dogru malesef....
Kıyamet Yaklaşıyor...
Yeşilim teşekkürler..

kıyamet geldide bizmi geç farkettik

Özümüzü, kendimizi ,kimliğimizi kaybettik.Biz, biz olmaktan çıkıp,bize biçilen rolleri oynamaya soyunduk.
Sevgili Yeşilim bizler çok şanslıyız.Ya şimdi gençler ne gördüler ki,yada ne görecekler.Onlar için çok üzgünüm.

Evet canım çocuklarımız bizler kadar şanslı değiller .Hepinize teşekkürler

valla nedenir bilemiyorum ama bence en önemlisi aileden geliyorr bencee insanlara bakıyorumda öyle anne babalar varkii o sana vururken sen nerdeydin,yok arkadaşların gelince oyuncaklarını çıkarma,yaa çocuk için kavga edenler bile yokmu sonuçta bence bunlar çocuktaki öc alma duygusu paylaşmamayı ve bunun gibi birsürü kötü kiişiliğe sebep oluyor misafirliğe bile gittiğinde uzaktan dur çocuğum yapma deyip lafına kaldığı yerden devam edeceğemizee doğruyu yanlışıı öğretmemek gibi kısa yolu seçiyoruz maalesef bence önce anne ve babaları suçlarım.

Çok sevdiğim bir Ata sözü vardır "Birşeyleri değiştirecekseniz anneannenizden başlayın "Der
Ne kadar doğru değilmi??
Çok haklısın Gözek .Anne babalara çok iş düşüyor çoook

şöyle bir geriye bakıyorum da; eskiden dostluklar vardı ki dostluk gerçek dostluktu
şöyle bir geriye bakıyorum da; eskiden sevgiler vardı ki sevgiler gerçik sevgi dolu sevgilerdi
şöyle bir geriye bakıyorum da; eskiden gerçek mutluluklar vardı,küçük şeylerden bile mutlu olmak vardı

şimdilerde sevgiler olmuş yalan,dostluklar ise yalanlar üzerine kurulmuş,mutlu olmak anlayışı değişmiş maddiyata bağlanmış..bir küçük gül bile artık bizleri mutlu etmez olmuş..gözümüz aç çünkü şimdilerde önce gözümüz doysun sonra midemiz demişiz...artık bırakın midemizin doymasını,gözümüz bile her şeye aç bakar olmuş..
her şeyimizi yitiriyoruz,sevgileri,mutlulukları,dostlukları,arkadaşlıkları,maneviyat artık değersizleşmiş...

şöyle bir geriye bakıyorum da; eskiden dostluklar vardı ki dostluk gerçek dostluktu
şöyle bir geriye bakıyorum da; eskiden sevgiler vardı ki sevgiler gerçik sevgi dolu sevgilerdi
şöyle bir geriye bakıyorum da; eskiden gerçek mutluluklar vardı,küçük şeylerden bile mutlu olmak vardı

şimdilerde sevgiler olmuş yalan,dostluklar ise yalanlar üzerine kurulmuş,mutlu olmak anlayışı değişmiş maddiyata bağlanmış..bir küçük gül bile artık bizleri mutlu etmez olmuş..gözümüz aç çünkü şimdilerde önce gözümüz doysun sonra midemiz demişiz...artık bırakın midemizin doymasını,gözümüz bile her şeye aç bakar olmuş..
her şeyimizi yitiriyoruz,sevgileri,mutlulukları,dostlukları,arkadaşlıkları,maneviyat artık değersizleşmiş...

Bu güzel paylaşıma teşekkürler canım .Umarım daha kötülere gidip bu günleri aramayız

Milletime ne oldu? Demişim geçen sene Martta..Daha da kötüye gidiyoruz. Canım sıkkın sizler gibi.
Ortalık karışık...Çocuların eğitimi, evin geçim derdi, eşlerin, çocukların işsizlik sorunları....Karı koca geçimsizlikleri, boşanmalar...Of! saymakla bitmeyecek

bireysel ilişkilerimiz de, hatta karı-koca arasında bile tahammülsüzlükler hat safhada artık
değil ki milletçe birbirimize tahammül olsun.
kalan son merhamet ve acıma duyguları da zannedersem son krizle beraber çöktü.

insanlar daha bencil oluyor. herkes onun ihtiyacı var da benim yok mu sanki derdinde.
başkasının acısını kendi acısı bilemiyor artık kimse, çünkü benim acım bana yeter diyor.

bu kadar hırs ve kinle dolu insanların yetiştireceği çocuklar da farklı olmayacak zaten.

sonuçta domates ekince patlıcan çıkmaz.
hırs, kin, bencillik ekince de yardımlaşma, sevgi, birlik-beraberlik yeşermez ki
inşallah bu halimizi de arayacağımız zamanlar olmaz

onceyı blmem ama gunler geectkce insanlar dahada hırslanıolar bırbırlernn kuyulaarını kazıolar acıklarını yakalamak içn gozlerni dort gozle acıyorlar insanlar gercekten cok acımasz olmuslar bırak uzagındakileri yakınlarından ble fayda gelmedgi gbi zarar gelio..........................

Bizlere ne oldu dostum?

Dünya aynı dünya
biz insanlara neler oldu
yediğimiz hormonlu sebzeler mi bozdu
hırsızı, hilekarı başımıza vezir oldu
dünya bize dayanamaz oldu
faylar kırıldı, depremler oluştu
yeryüzü altüst oldu
bilen bilmeyen müteahhit oldu
betonundan, demirinden çalınır oldu
para gözler, kasalarını doldurdu
garibanlar da yuva diye mezarlarını alıyordu.

Dünya aynı dünya
yoksa değişen bizler mi oldu
söyle dostum biz insanlara ne oldu
para dünyaya egemen mi oldu
sevgi rafa kalktı, menfaat öne durdu
aşk günlük yaşanır oldu
dünya aynı dünya
bizlere ne oldu, dostum söyle ne oldu?

bırakın bunlar insanlar birbirlerinin hal hatirlarini bile sormuyorlar, bi nasilsin demek cok zor sanki
eger cikarlari yoksa konusmuyorlar bile...

ızledikçe TV haberlerini, okudukça Gazeteleri... ıçim kaldırmaz oldu...
Yazık şu canım memleketime, insanlığa yazık..

Back
X