Konuyu nerelere getirmisler aman allahim ya.
Bazi insanlar türkikeyi kurtaracak heralde anlamiyorum varsa torplii yapsin kime ne?
Baskalari yapmiyor mu sanki herkez masum valla biri gelse torpil dese isi olan zaten koşa koşa gider eminim buna.
Kiz güzelce fikir sormuş hemen saldiriya gecmisler torpilmi yapacaksin bilmem ne.
Yapabilen varsa buyursun yapsin yani okadar kolay olmuyo o isler biz 4 kusur belki de 5 yildir istiyoruz.
Bazilari 5 10 milyar para istiyor.
Bazilar becayis icin 50 60 milyar.
Bazilari tamam yapariz deyip geciyor.
Öyle hah torpil yapalimla olmuyor herseyi biseyi var.
Olsa da yapsak keşke bizde.
Olan herkes yapmıyor. Bu kişinin kendi ahlaki yapısıyla alakalı, inandığı değerlerle alakalı. (Konu sahibinin durumu farklı hariç tutuyorum, o puanıyla kazanmış hakkıdır)
Torpil yaptırmak çok kişinin de canını yakmak oluyor ve bir kişinin de hakkına girmek oluyor.
Annem Türkiyenin sayılı okullarından mezun. Dolayısıyla milletvekili ve bakan olan arkadaşları da var. Ne annem ne ben bir gün olsun kızımız da işsiz diye yardım istemedik. Kusura bakmayın ama hem ahlaksızlık hem dilencilik gibi geldi. Hiç torpil aramadım aramam da....Ahlak anlayışıma ters çünkü
Herkes yaptırıyor ben de yaptırayım mantığı da bunu değiştirmiyor. Herkes zaten hırsız ben de karşı komşuyu soyayım diyorsanız, evet aynı şey yapın devam edin. Bu da hak hırsızlığı. Milletin emeğini alın terini çalıyorsunuz.
Benim kuzenim de bu mantıkta ve hala anneme trt sınavı için ara arkadaşlarını diyor annem hakkıysa olur kimseye de kendimi gebe bırakamam diyor. Ben de sitem etmiyorum. Haklı. Ben önce Öss de gerekli puan için üç sene ömrümü yedim hayalimdeki meslekti kazandım. Dört yıl okudum, okurken kanallara zor zar girdim staj yaptım çalıştım. Karşılığında bizim bölümden dahi mezun olmayan ama "hayalim" diyenler tanıdıkla bizim yerimize girdiler hep. Ben hakkımı helal etmiyorum!!!
trt'nin yapılacak sınavına altmış kişi alınacak şimdi ve yirmi kat çağırılıyor sırf puan 50lilere düşsün diye. Benden de yüksek puan alan senelerce kurslara para döken ve zor zar 85 alanlar elenecek bu nedenle. Sırf birilerini tanıyor diye hakkı olanlar değil o 50 puanlılar yerleşecek. Bu hak yemektir ve hırsızlıktır, kul hakkını yemektir.
Ha ben hakkımı da o torpillilerin hiç birine helal etmiyorum. Haram zehir zıkkım olsun inşallah.
Yaptıran da bunları bilsin, biz hakkımızı da helal etmiyoruz. Bir nebze de inancı varsa bunun vebalini bilsin.
Benim kurslarda testlerde gözüm pörtledi biri sırf tanıdığıyla hakkımı yedi.
Konu sahibi zaten puanıyla atanmış ama eş durumu çıkmamış ona değil bu sözlerim. Ha bence hala hak arama yöntemi yanlış ama kendi bilir.
Ben sadece torpili normalleştirip aman canım bulan yapsın diyenlere kızıyorum.