“Milli Piyango bileti haram”

Piyango haramsa, o zaman satılmasın.. Söylesin devlete, kaldırsınlar piyango satışını..
Satıştan ve vergilerden alınan, milyon dolarlardan vazgeçebileceklerse şayet..!!!
Bu aynı, içki ve sigarayı yasaklayıp, hem de üretimini devam ettirmek gibi..
Hem fabrikadan vergi al, hem satıştan..!! Ama yasakla..!!
Ya da binlerce ağacı kesip sonra "geleceğiniz için fidan dikin" diye kamu spotu yapmak gibi..
Ben dikeceğim, sen keseceksin.. Ne güzel dünya..!! Ne zaman o spotu izlesem sinirden gülüyorum.!

Çalıp çırpmak, devletin milletin rıskını zevke kullanmak haram değil de milli piyango oynamak mı harammış .

Kocamaaaannnnn bir tövbe estağfurullah deyip başlayayım söze.
Normalde piyango bileti, loto vb işim yoktur, o zaman devlet neden kaldırmıyor, kaldırmaz çünkü piyango bileti, sayısal loto gibi şans oyunlarından iyi gelir elde ediliyor, bunun kdvsi ötvsi ohoooo bak sen gelirin hasına Yani bize söyleme müftü bey, devlet babaya anlatın durumu.

Tabii insanoğlu'nu da anlamak zor, her sene büyük ikramiye hayalleri kurulur, fakirlikten dem vurulur, hayat standartlarını düzeltmek için piyangodan çıkacak paraya bel bağlanır.
Çeyrek bilet fiyatı üstünden hesaplayalım bakalım, her yıl yılbaşında 37 milyon bilet basılıyormuş, tamamına yakını satılıyormuş, 37.000.000 x 12,50= 462.500.000 TL.

İnsanlar kendi aralarında fon oluşturup her ay 12,50 lira verseler kaç yoksulun hayatı rayına girer, kaç evsiz ev sahibi olur, kaç kimsesiz sokaklardan kurtulur?
Buna diğer şans oyunlarını da eklersek ülkem halkının gücü çıkıyor ortaya lakin biz kendimiz kazanma derdindeyiz, kazanınca yardım edeceğim sözleri büyük ikramiyeyi görünce unutulur, kaç kazanan orda burda yedi bitirdi paracıklarını, önce hatunlarını değiştirdiler, sonra muhitlerini, para suyunu çekince kürkçü dükkanı misali, haydan geldiii huya gitti misali.

Diğer bir konu Eyyyyyy Müftüüüüüüü onca ağaç kesilip biçilirken, köylüler zeytin ağaçları için kendini parçalarken ağaçlar hakkında tek laf etmemişsiniz de mevzu yılbaşı olunca mı doğa sevginiz kıpraştı, müslüman kültüründe ağacı kesilen köylüyü yerde sürüklemek var mı?

Pastadan koca bir dilim geliyor devlete,yasaklasa ondan olacak,böyle söylemler oldukçada haram hırla gür gidecek..
Ağaçlara laf mı söyleyecek müdürüm,bunların işi kumara karşı olmak sadece...

bunlar fıtrata uygun zaar

sayın hocama sesleniyorum..
bırakalım piyango yılbaşı geyiğini artık,suriyeliler çadırlarda kaldı bu soğukta bu konuda devlet büyükleri ile temasa geçsin bir zahmet..
99 depreminde okul bahçesinde yatmıştık battaniye üzerinde ..kabus gibiydi rabbim yar ve yardımcıları olsun..

Halki coplerden yemek ararken,bebekler sogukdan olurken diyanet baskaninin bir milyon dolarlik arabaya binmesi helalmiymis?
1200 odali saray ,1200 liralik bardaklar helalmiymis bunlar hakkinda da konussalar keske.
Maaslarinizi alirken ,zamlari alirken hic sesiniz cikmiyor ama ikiyuzluler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…